Bebelusii cu varsta sub 21 de ani, grup in care multe persoane sunt inca, nu trebuie sa consume sau sa aiba contact cu alcoolul. Și chiar și atunci când ajungeți la vârsta 10-21, consumul de alcool trebuie abordat cu prudență și trebuie discutat sub supravegherea unui adult responsabil. Asta deoarece alcoolul poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății și uneori este vinovat pentru o serie de accidente. 

De asemenea, alcoolul și caloriile conținute sunt un subiect important pentru că unul din factorii principale care contribuie la creșterea în greutate sau poate cauza probleme nutriționale sunt caloriile pe care le luați în dieta zilnică.

Conținutul alcoolic al băuturilor alcoolice se împarte în două categorii majore – alcool supranumit etanol si caloriile arse in burnoff. În cadrul acestui articol, vom vorbi despre modul în care acești doi compuși au o influență asupra dietei și vieții noastre.

Ce este Alcoolul?

Alcoolul (etanolul) este un compus organic format din atomi de hidrogen, carbon și oxigen. Alcoolul se găsește adesea în băuturi alcoolice precum vinul, bere, tequila și whisky. La om, alcoolul se absoarbe în sânge și, în funcție de cantitatea consumată, poate avea efecte și o influență asupra corpului. Din acest motiv, un consum excesiv de alcool poate avea efecte nocive și s-au atașat câteva sancțiuni legale și efecte negative asociate.

Cantitatea de Alcool Din Diferite Bauturi

Cantitatea de alcool prezentă în băuturile alcoolice variază în mod semnificativ. Exemple de băuturi alcoolice și cantitatea de alcool prezentă în fiecare sunt prezentate mai jos.

  1. Vin: 12, 5% alcool

  2. Bere: 4-6% alcool

  3. Tequila: 40% alcool

  4. Whisky: 40-50% alcool

Alcool și Calorii

Alcoolul nu este una dintre sursele nutritive clasice și, prin urmare, Acesta nu conține vitamine sau alte nutrienți ceit cu adevarat importanti. Cu toate acestea, alcoolul face parte din caloriile generale ale dietei și caracteristicile sale nutritionale trebuie luate în considerare atunci când stabilim câte calorii trebuie să consumăm zilnic.

De exemplu, bere conține 150 de calorii totale și 4g zaharuri, în timp ce și vinul conține 125 de calorii total și 1, 5g zahar. Vinul rose conține calorii și zaharuri cam la fel ca și vinul alb și totuși, poate conține alcool sub forma alcoolului izopropilic. Dacă veți măsura caloriile și componentele nutritive ale alcoolului, vă veți da seama de ce un pahar de vin nu mai degradeaza doar 7 calorii pentru fiecare gram de alcool și de ce un vin sec conține de obicei mai puține calorii decât o bere neagră sau o băutură îmbuteliată.

Circa 7 calorii din fiecare gram de alcool se arde în timp ce organismul converteste alcoolul în energie. Mecanismul acestei descompuneri este denumit „burnoff” și, de aceea, există multe afirmații că alcoolul arde grăsimile. Cu toate acestea, efectul acestei descompunere a caloriilor este adesea supraestimat, semialcoolul nu are același „burnoff” sau eficiența energetică ca și diferența. Fără îndoială, numeroase băuturi alcoolice sunt încărcate cu alte grăsimi saturate și aditivi chimici care crește în mod semnificativ cantitatea totală de calorii consumate.

Ce se Intampla Cu Caloriile Din Alcool In Corpul Uman?

Caloriile din alcool se descompun în acid acetilsalicilic și, uneori, în glicerol și acizi grași, care sunt utilizate pentru a produce ATP sau energie. În general, caloriile din alcool se elibereaza în corpul uman înainte de a se metaboliza carbohidrații sau grăsimile din produsele alimentare. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, de exemplu consumul excesiv de alcool, aceste calorii pot fi metabolizate în acelaș timp cu alte alimente, ceea ce va duce la creșterea în greutate și excesul de calorii din dieta zilnică.

Cum Se Ia In Calcul Impartirea Caloriilor

Caloriile dintr-o bautura alcoolica fac parte din dieta zilnică și chiar dacă nu conțin vitamine și minerale sau fibrele, caloriile dintr-o băutură alcoolică ar trebui luate în considerare și incluse în numărul total de calorii consumate. Pentru început, ar trebui să aveți în vedere o limită de toxicitate a alcoolului, care menține un consum moderat. Există mai multe modalități de a face acest lucru și una dintre modalități este de a limita consumul la nu mai mult de două pahare de vin sau două sticle de bere sau la jumătate de cană de vodcă la un moment dat.