Cum ți-ai descrie culoarea pielii? Sunt mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când urmează să te asortezi în funcție de aceasta – tonuri, luminozitate, subtonuri și nuanțe de culoare. În această lungă prezentare, veți călători prin uneltele și cunoștințele de care aveți nevoie și, în cele din urmă, veți înțelege modul în care culoarea pielii dvs. poate să-și influențeze îmbrăcămintea pe care o alegeți.
1.Tipuri de culori ale pielii
Învățând despre tipurile de culori ale pielii, primul impuls este să îi clasificăm pe cei de culoare întunecată și cei care sunt mai deschise la culoare, într-o gamă care merge de la culoarea roz deschisă la neagră. Există, bineînțeles, categorii intermediare între cele două extreme.
Cel mai simplu mod de a identifica ce fel de culoare a pielii aveți este să vă uitați la umbra, definitați trăsăturile și comparați-vă cu următoarele grupuri:
-
Cenușă (de la roz palid la maroniu închis): cunoascute, de asemenea, ca pieli albe, acestea sunt extrem de luminoase si arata ca un alb murdar.
-
Olive (de la galben la verde): până în această categorie întră persoanele cu pielea ușor bronzată și cu un pic de seu.
-
Maro: această culoare este adesea folosită pentru a descrie culoarea pielii deschise și arată ca un maro punctat întuneric.
-
Negru: în general, este pasiunea și este extrem de egală în ton.
2. Decodificați-vă subtonurile
Pe lângă tonul de piele, caracteristicile sale luate împreună creează un subton unic. Subtonul este o variație a umbrei. Acest lucru este, poate, cel mai important lucru atunci când ții cont de această culoare, deoarece subtonurile joacă un rol cheie în a decide culorile potrivite pentru tine.
Și ce sunt aceste subtonuri? Subtonul poate fi, de exemplu, cald, rece sau neutru. Aceste nuanțe sunt bazate pe culorile care sunt asociate cu persistența pielii. Există următoarele tipuri de echilibru:
-
Cald: dacă tânjesc după o consistentă roșie, roz, de piersică sau lut închis, atunci există o mare posibilitate ca condiția ta unică a pielii să fie caldă.
-
Rece: culorile care îndeplinesc această categorie includ griuri, maro întunecat și violet. O piele rece va avea uneori accente albastre pe coarne.
-
Neutru: un ton de piele neutru va trăi în lumea cenușiei și a bejului. Tatanele pielii cunoscute ca neutre nu se vor periclita să-și stabilească împreună prea mult cu alte tonuri pielii, într-un mod sau altul.
3. Câteva trucuri cheie pentru a alege ținutele potrivite pentru culoarea pielii
Iată câteva trucuri cheie pe care ar trebui să le aveți în vedere după ce ați descoperit gamă de culori și subtonuri ale pielii:
-
Optati pentru nuanțe și tonuri care să-ți accentueze tonul de piele și culorile naturale ale pielii, cum ar fi albastru sau mov.
-
Speculați cu tente neutre pe tonul pielii tale și potențați-le cu detalii.
-
Amestecați combinații și numeroase nuanțe de culori pentru a câștiga răspunsuri la întrebările tale. Achiziționăm ținute în culori brun sau gri?
-
Credeți în neutre, ele au un efect pozitiv asupra personajului tau și sunt mai potrivite pentru fiecare ton de piele.
-
Un ultim sfat: încercați să îmbinati auriu si roz într-o familie de nuante de culori etnice care țin seama de starea de spirit.
4. Crearea unei palete de culori pentru asortarea in functie de culoarea pielii
Atunci când vine vorba de crearea unei palete de culori adecvate culorii pielii, această regulă trebuie întotdeauna să fie luată în considerare– aceea de a acționa ca un pivniță în ceea ce privește asortarea produselor. În medie, ar trebui să fim de acord că trebuie să existe aceeași tactică pentru a aborda paleta de culori.
În funcție de tonul pielii și subtonurile tale, iată câteva exemple specifice de culori care ar trebui adăugate în paleta ta:
-
Pielile calde ar trebui să se asorteze cu culori mai deschise și protejate și calde, cum ar fi, de exemplu, caramelul, trandafirul, portocaliu sau lila.
-
Culoarea pielii deschise nu se potrivește cu prea multe umbre întunecate sau prea luminoase și reci. O optiune mai bună ar fi o paletă pe bază de maro închis și bejuri.