Cultivarea trandafirilor este o arta si o distractie – poate fi o provocare pentru cei care abia incep, dar cu putin ajutor si rabdare, oricine poate avea un trandafir mare si ingrijit.

Trandafirul este unul dintre cele mai de pret flori de gradina, oferind frumusete si un parfum bogat, floral. Exista o mare varietate de trandafiri care se justifica a fi incluse in peisajul dvs. si exista cateva trucuri pentru a obtine ce va doriti din trandafirii pe care ii cultivati.

I. Ce fel de trandafiri sa cultivati

 1. Trandafiri de plantare de toamna
  Pentru cei care abia incep sa cultive trandafirii, trandafirii de plantare de toamna sunt cea mai buna alegere. Acestia sunt trandafiri disponibili in perioada toamnei la vanzare si cei mai usor de intretinut. Multi trandafiri de plantare de toamna au nevoie de tratamente mai putin frecvente, dar ofera mai putine flori si prezinta uneori probleme legate de mucegai.

 2. Trandafiri gati
  Trandafirii gata sunt o alta solutie pentru cei care incearca sa cultive trandafiri mai frumosi. Aceasta optiune este mai laborioasa fata de trandafirii de plantare de toamna, dar au un numar mai mare de culori si forme; trandafirii gata sunt un mod bun si placut pentru a face o schimbare in peisajul dvs.

 3. Trandafiri mari
  Trandafirii mari sunt cea mai buna alegere pentru cei care doresc sa obtina flori frumoase si mai mult spatiu. Acestia sunt cei mai frumosi, insa pot fi dificil de cultivat. Acestia au adesea nevoie de tratamente periodice si uneori au nevoie de mai multa grija si intretinere.

II. Cum sa plantati un trandafir

 1. Alegerea locatiei
  Inainte de a planta trandafirul, trebuie sa alegeti locatia potrivita. Acest lucru poate fi dificil, deoarece trandafirii au nevoie de o cantitate adecvata de lumina soarelui, caldura si un gramaj adecvat. Pentru a obtine o crestere optima, asigurati-va ca alegeti o pozitie in care soarele patrunde peste trandafiri pe parcursul zilei.

 2. Pregatirea locului
  Inainte de a planta trandafirul, trebuie sa pregatiti locul. Solul trebuie nivelat, iar orice buruieni trebuie sa fie indepartate. Apoi aplicati ingrasamant sau compost organic si amestecati-l in mod uniform cu solul, pentru a aduce nutrientii necesari pentru trandafiri.

 3. Plantarea
  Trandafirul poate fi plantat direct in sol sau prin prezentarea in ghivece. Daca trandafirul dvs. este cumparat intr-un ghiveci, trebuie sa transferati cu atentie trandafirul in sol. Trandafirii au nevoie de spatiu suficient; acestia ar trebui sa fie plantati la o distanta de cel putin 40 cm unul fata de celalalt.

III. Intretinerea trandafirilor

 1. Udarea
  Unul dintre cele mai importante elemente ale ingrijirii trandafirilor este udarea. Este bine sa stingeti solul cu apa in fiecare zi, dar gradul de umezire trebuie sa fie controlat. Odata ce solul a fost umezit, asigurati-va ca nu se acumuleaza excesul de apa in zona radacinii.

 2. Laccarea
  Odata ce trandafirii sunt saturati cu carne, trebuie sa lasati frunzele si tulpinile sa se usuce natural. Odata ce se usuca, acestia pot fi lumiti cu lac, de asemenea cunoscut sub numele de vernis, pentru a prelungi frumusetea si parfumul florilor.

 3. Fertilizarea
  Trandafirii au nevoie de un program de fertilizare adecvat pentru a creste si a se mentine sanatosi. Exista mai multe tipuri de ingrasaminte speciale pentru trandafiri, astfel incat trebuie sa le cumparati in functie de anotimp si de nevoile trandafirului dvs.

Cultivarea trandafirilor este o arta, dar si o distractie, si sunt prezente o multime de aspecte care trebuie luate in considerare pentru a obtine un trandafir mare care sa se dezvolte sanatos. Cel mai important lucru de retinut este ca trandafirii au nevoie de lumina soarelui, udare adecvata, fertilizare si lac. Daca se iau toate masurile necesare si este acordata ingrijirea potrivita, trandafirii dvs. vor oferi frumusetea si parfumul dorit.