Epilepsia petit mal reprezinta o afectiune neurologica ce poate fi intalnita la copii si este caracterizata prin scurte episoade de pierdere a constientei sau de absenta. Numita si epilepsie ajunasa minora, aceasta boala determina convulsii musculare minore sau tremuratoare care se manifesta prin ochii miscati sau imobili si prin gura deschisa sau inchisa. Epilepsia petit mal este considerata cea mai usoara forma de epilepsie, care confera indivizilor simptome neobisnuite si ciudate adesea asociate cu un comportament obisnuit si bizar.

Cuprins

I. Ce este Epilepsia Petit Mal?

  1. Cauze ale Epilepsiei Petit Mal
  2. Simptome ale Epilepsiei Petit Mal
  3. Diagnostic si Tratament pentru Epilepsia Petit Mal

I. Ce esteEpilepsia Petit Mal?
Epilepsia petit mal este o forma de afectiune neurologica, care poate sa afecteze orice varsta si persoana, cel mai frecvent apare la copii, si este caracterizata prin scurte episoade de pierdere a constientei sau absente. De obicei aceasta prima forma de epilepsie poate fi diagnosticata la copiii de peste 3 ani. Aceasta boala poate sa afecteze o pierdere completa sau partiala a constientei pentru o perioada mica de timp, timp in care persoana pierde contactul cu mediul inconjurator si poate avea anumite contracutii ale muschilor fara a se ajunge la un sughit sau a experimenta o slabiciune musculara.

  1. Cauze ale Epilepsiemei Petit Mal
    Exista mai multe cauze ale epilepsiei petit mal ce se pot manifesta de-a lungul timpului.

Una dintre cauzele cele mai comune este leziunea cerebrala, atat cea rezultata in urma unui accident vascular cerebral ca si cea produsa inainte sau dupa nastere. Leziunea cerebrala poate fi cauzata si de infectii, accidente vasculare, malformatii congenitale a creierului sau daune provocate de radiatii sau chimioterapie.

De asemenea, epilepsia petit mal poate fi provocata si de batranete, malnutritie sau abuz de droguri sau de alcool, lipsa de somn sau orice emotii intense sau trairi prelungite.

  1. Simptome ale Epilepsiei Petit Mal
    Adesea privita ca o stare de absenta, epilepsia petit mal are de obicei o durata de pana la o minute si poate fi observata prin alte simptome, adesea enumerate prin miscari bizare ale ochilor, gura deschisa sau imbibarile obisnuite. Alte simptome ale epilepsiei petit mal sunt buimaciea, dezorientarea si slabirea sau chiar pierderea cunostintei si pierderea rezistentei muschilor. Majoritatea persoanelor nu devin complet inofensive sau isi pierd cunostinta, insa este posibil sa se inregistreze si cazuri mai serioase pentru epilepsia petit mal.

Cei mai multi pacienti care sufera de epilepsia petit mal se simt slabiti si obositi, scufundandu-se in gandire si facand calcule greoaie, avand adesea o stare de somnolenta si aratand un comportament rau sau bizar. Copiii adesea experimenteaza o teama inexplicabila sau o stare de anxietate, deprimat sau iritabili si au un comportament schimbat in timpul acestor convulsii.

  1. Diagnostic si Tratament pentru Epilepsie Petit Mal
    In cazul epilepsiei petit mal, diagnosticul se poate realiza prin monitorizarea EEG si prin alte investigatii, care poate include si un spitalizare pentru observatie a comportamentului pacientului. Examenul fizic, RMN-ul, scanarile CT si analizele de sange pot ajuta la detectarea altor cauze organice ale acestei forme de epilepsie.

Tratamentul de obicei include medicatia anticonvulsivanta si dieta si, uneori, chirurgia. Acest tratament poate ameliora sau nu simptomele si poate inhiba sau stopa episoadele fata de o anumita perioada de timp, ce poate fi intre 3-12 luni. Compasiunea si intelepciunea familiei sunt importante in promovarea unei bune gestionari a bolii, limitarea crizelor si promovarea unei bune comunicari.

Terapia antiepileptica, adica medicatia anticonvulsivanta, este prima optiune de tratament pentru a preveni crizele. In cazuri mai severe, chiar si terapia chirurgicala poate fi luata in considerare.

In plus, multi pacienti cu epilepsie petit mal pot avea nevoie si de terapie emotionala si cognitiva, adica sa fie monitorizati si evaluati pentru a-si imbunatatii stilul de viata si a intelege mai bine boala si simptomele sale.

Alte metode de tratare a epilepsiei petit mal includ terapia Kuber, terapia DNRS (Sindromul Disautonomiei Neuronale a Refuzului Simte!), neurofeedback terapie, terapia Biofeedback, terapia neuro-osteopatica si terapia neuro-emotionala.

De asemenea, s-a aratat ca magneziul, vitaminele C si B3, acidul alfa-lipoic si extractele de plante precum melisa si anghinarea sunt utile pentru managementul epilepsiei petit mal si pot contribui semnificativ la reducerea frecventei si severitatii crizelor.

Se pare ca programul de exercitii poate regulate poate contribui si el la reducerea simptomelor si limitarea episoadelor asociate cu epilepsia petit mal, asigurand astfel confortul si sanatatea inimii si a sistemului circulator.

In concluzie, epilepsia petit mal este una dintre cele mai frecvente boli si poate afecta pe orice persoana la orice varsta. Cu toate acestea, diagnosticul si tratarea precoce poate ajuta la reducerea simptomelor si a teoreticii aparitiei crizelor. Tratamentul se bazeaza adesea pe terapia medicamentoasa, vaccinuri, dieta si terapie emotionala, insa se poate recurge si la terapii alternative precum terapia Kuber, biofeedback, neurofeedback, terapia neuroosteopatica si monoterapia neuroemotionala calibrului cu scopul de a oferii o buna gestionare a bolii si stare pozitiva.