Culorile blânde, aromele dulci și acri, texturile delicate: toate se amestecă în această rețetă pentru frigărui cu caise confiate. Aceste bomboane delicioase sunt adesea servite în ajun de Crăciun în multe țări și au reprezentat un fel de mâncare traditională pentru secole în Spania, Provence și lumea arabă. Add toate acestea, rețetele sunt creați departe de conotațiile lor crestine. Deși termenul “frigărui” este folosit și ca sinonim pentru bomboane cu zahăr și ciocolată, au crescut în popularity pe tot parcursul istoriei și au fost îmbogățite cu gustări aparte, cum ar fi cea prezentată aici.
În acest articol, vă vom explica pas cu pas cum să preparați o rețetă de frigărui cu caise confiate și ce ingrediente aveți nevoie. De asemenea, vom discuta despre istoria acestei mâncăruri și despre beneficiile sale pentru sănătate.
I. Cum să preparați frigărui cu caise confiate
Frigăruile cu caise conțin puține ingrediente. În plus, această rețetă poate fi adaptată în moduri diferite, astfel încât să se obțină gusturi deosebite. Prepararea lor poate fi, de asemenea, foarte ușoară, în funcție de cantitatea de ingrediente folosite.
Ingrediente esențiale:
• Caise uscate și lumânărici – pentru această rețetă, veți avea nevoie de caise tăiate marunt si uscate și de lumânărici.
• Stafide și alte fructe uscate – de asemenea, veți avea nevoie de stafide și alte fructe uscate, precum curmale, alune și migdale.
• Miere și unt – untul moale și mierea sunt uleiurile esențiale pentru această rețetă.
• Șerbet și făină albă – șerbetul și făina albă vor face compoziția să se poată modela în forme.
• Zahăr – în această rețetă, zahărul brut vă oferă un gust fin și dulce.
• Mirodenii – mirodeniile, cum ar fi scortisoara și nucșoara, adaugă gustul și textura finală.
Instructiunile de preparare
-
Pasul 1: Pregătiți caisele. Trebuie să le topiți în unt și miere timp de opt minute. Apoi le puneți la frigider pentru a se răci.
-
Pasul 2: Pregătiți făina albă și stafidele. Amestecați cele două ingrediente într-un bol mic.
-
Pasul 3: Amestecați caisele topite în mixtura de făina albă și stafide și adăugați zahărul. Acum amestecati toate ingredientele până se omogenizează.
-
Pasul 4: Formați fragede bile din amestecul rezultat și le modelați în culori și forme variate, sau le puteți face simplu rotunde.
-
Pasul 5: Introduceți biluțele în șerbet sau într-o soluție de miosență și apoi dați-le la frigider pentru a se solidifica.
-
Pasul 6: Acoperiți frigăruile cu mirodenii și potrivit in bol
Așa cum puteți vedea, frigăruile cu caise conțin puține ingrediente, ceea ce le face incredibil de simple de utilizat. Ele pot fi servite în câteva variante diferite și sunt destul de simple de pregătit și servit.
II. Istoria frigăruilor cu caise confiate
Frigăruile cu caise au origini în regiunile mediteraneene. Flexibilitatea acestor dulciuri cu blenduri multiple de fructe uscate, stafide, miere și mirodenii, precum și posibilitățile lor decorative au făcut ca această mâncare să ajungă rapid în alte țări și regiuni și să revină cu revenirea la vechile forme traditionale mediteraneene. Rețeta se adaugă celorlalte feluri de mâncare pregătite tradițional în acea perioadă și este servită în Spania și Provence de câteva secole în șir.
De-a lungul istoriei, boabele de mâncare cu fructe uscate, miere și mirodenii sunt prezente în multe țări, precum Egiptul Antic, apartenență la arabii, greci și romani. Există o sursă veche care indică faptul că învățătorul grec Pitagora presupune că boabele de miere sunt folosite pentru a folosi valori relativiste între dulce și sărat.
În cazul medicilor islamici medievali, fructele uscate și boabele erau considerate foarte benefice pentru sănătate. Acestea erau acoperite cu miere și servite ca supliment alimentar. De asemenea, se adaugau și o serie de mirodenii delicioase precum scortisoara, portocala, isopul și anason pentru a îmbunătăți gustul.