Privirea in limbajul trupului poate fi un mod eficient de a interactiona bine in societate. Putem folosi expresia faciala, postura corporala si alte elemente pentru a ne arata gandurile si sentimentele. In cazul in care oamenii isi permit sa se informeze in privinta acestor elemente si sa invete cum sa le utilizeze, vor putea avea o mai buna intelegere a comportamentului altora.

„Exprimarea este cheia succesului”, potrivit unui proverb. Aceasta zicala se poate aplica in mod specific limbajului trupului. Acesta se refera la modul in care oamenii se exprima prin miscare, atitudine si voce. Aceste elemente sunt foarte importante pentru o comunicare pozitiva in societate.

Privirea in limbajul trupului este primul element pe care oamenii il interpreteaza atunci cand se interacționează unul cu celalalt. Uneori, privirea este mai puternica decat cuvintele. Sa vedem cum putem folosi acest limbaj al trupului pentru a ne asigura cea mai buna intelegere.

Cum folosesti privirea in limbajul trupului

Privirea joaca un rol important in limbajul trupului. Putem folosi privirea pentru a putea comunica sentimente si pozitii.

  1. Cuvântul: Uneori, un cuvant poate fi transmis fara a fi spus. Amenințarea unei plecari vorbește de la sine Orientarea trupului: putem avea o postura relaxata si sa ne orientam catre celalalt, aratand intelegere, asumarea responsabilitatii sau politete.

  2. Expresia faciala: Ochii pot arata interes sau incredere, sprancenele pot ridica sau coborâ. Zâmbetele pot transmite bucurie, mandrie sau încurajare. Fruntea ridicata si conturul gurii gros spune despre inteligenta si inteles.

  3. Manevrele: Glumiri, batai de palme, sau gesturi de imbratisare sunt modalitati vechi de comunicare folosite pentru a arata simpatie sau admiratie. Aplecarea pentru a asculta poate arata interes si respect.

În ceea ce privește privirea si limbajul trupului, fiecare persoana este diferita. Oamenii se pot exprima in moduri diferite și comunicare diferita. Cu toate acestea, modurile de abordare comune sunt folosite pentru a se adapta la situatie.

Cum folosim privirea in limbajul trupului?

Privirea este una dintre cele mai usor de folosit componente ale limbajului trupului. Cand se intalnesc persoane noi, pentru a-i face sa se simta confortabil și in siguranta, se recomanda sa le aratati caldura, gentilețe si politenie.

  1. Urmareste privirea persoanei: Constanta privire pe care o creezi te va ajuta sa intelegi cat mai mult despre persoane și sa gasesti modalitatea cea mai eficienta de comunicare. Cand trebuie sa ne punem intrebari, sau sa cercetam ceva, e important sa o facem decisiv, dar sa ne pastram privirea cat mai relaxata.

  2. Stabileste contactul vizual profund: Constanta si contactul vizual profund te poate ajuta sa te conectezi mai bine cu ceilalti. Privind direct in ochii persoanei cu care vorbim, ii transmitem mesajul ca ne interesează ceea ce are de spus și ca ne place sa ramanem in contact. Acest sentiment va oferi persoanei incredere și intimitate.

  3. Fii empatic: Este important sa aveti o privire empatica. Acest lucru inseamna ca trebuie sa priviti cu atentie spre ceilalti pentru a-i intelege sentimentele. Cu alte cuvinte, sa citim si sa interpretam limbajul trupului al celorlalti.

  4. Pastreaza-ti sentimentele sub control: Ne putem da seama daca o persoana ne este prietenoasa sau nu prin privirea sa. Daca simti ca nu suntem primiți, trebuie sa dorim sa ne pastram masurile și sa ne pastram sentimentele sub control.

Când observam limbajul trupului, nu trebuie sa ne grabim sa ne lipseasca sau sa blamam pe ceilalti pentru comportamentul lor. Trebuie sa incercam sa fim cat mai echilibrați și sa folosim comportamentul empatic și pozitiv.

Cum privilegiază improvizarea în limbajul trupului

Dupa ce a devenit cel mai important aspect al comunicarii, improvizarea a devenit esentiala in a invata sa folosim limbajul trupului, De aceea este important ca fiecare persoana sa incerce sa se implice intr-o anumita forma de improvisatie și sa invete cum sa utilizeze elementele limbajului trupului in mod corespunzator.

Avand aceasta bazaori, putem deveni mai mult suportivi și proactivi. Iata cateva gânduri pe care le putem folosi atunci cand lucram la orice tip de proiect care necesita folosirea limbajului trupului:

  1. Fii conștient de limbajul trupului tau si utilizeaza-l cu simt de raspundere: Conștientizarea propriului limbaj trupului joaca foarte mult in comunicarea ta cu ceilalti. Sa te asiguri ca utilizezi postura corecta, expresiile faciale, mainile si sa fii lider in ceea ce face.

  2. Asculta-ti partenerul si interactionează cu el in mod plin de respect: Asculta cu atentie ceea ce partenerul tau are de spus si interactioneaza cu el in mod autentic. Observa expresiile sale si reflecta-le. Aceasta te va ajuta sa intelegi mai bine ceilalti si sa creezi o legatura placuta.

  3. Fi conex ales și angajat si fosti reactia ta: Incearca sa fii conectat in comunicarea ta cu ceilalti. Nu fi distant si lasa-le sa vada sentimentele tale prin expresii si posturi. De asemenea, asculta mai mult decat vorbesti.

  4. Utilizeaza-ti simtul umorului: Pentru a te dezlantui, uneori e nevoie sa folosim simțul nostru de umor. Daca folosim umorul in mod corespunzator, poate crea acea conexiune cu ceilalti.