Simptomele sarcinii sunt unul dintre cele mai comune subiecte de discutie intre femei, indiferent ca sunt rareori intalnite sau foarte comune. Acest articol va explora cauzele, simptomele, si tratamentul pentru sarcina. Dupa cum vom vedea, exista multe simptome comune, dar cu toate acestea, simptomele sarcinii variaza de la o femeie la alta si de la o sarcina la alta.

Ce sunt simptomele sarcinii?

Simptomele sarcinii sunt modificari fiziologice sau psihologice prezente in timp ce o femeie este insarcinata. Aceste simptome pot avea un impact pozitiv, cum ar fi apetitul crescut sau niveluri scazute de oboseala, sau unul negativ, cum ar fi greturi matinale sau dureri de spate.

Simptomele sarcinii difera semnificativ de la o femeie la alta, ceea ce poate face dificila identificarea simptomelor pentru o persoana in timpul unei sarcini. O persoana poate avea mai multe simptome prezente, in timp ce alta poate sa nu uneasca deloc simptome specifice sarcinii.

Cauzele Simptomelor Sarcinii

Cauzele exacte ale simptomelor sarcinii sunt destul de neclare, cu toate ca exista mai multe ipoteze in privinta modului in care se produc simptome. Unele teorii sustin ca simptomele sunt rezultatul productiei in exces de hormoni de sarcina, incluzand progesteronul si estrogenul. Acesti hormoni in exces pot provoca schimbari fiziologice si emotionale. Alte teorii implica schimbarile produse in sistemul imunitar si metabolic al mamei.

Tipuri de simptome

Simptomele sarcinii se impart in simptome fizice si simptome emotionale.

Simptomele fizice:

 1. Greata si varsaturi
 2. Schimbarile in erectina mamelor
 3. Aparitia unor burtici
 4. Inflamatia sanilor
 5. Acneea
 6. Dureri de spate
 7. Greturi matinale
 8. Modificarile in greutate
 9. Gesutii extreme

Simptome emotionale:

 1. Schimbari de dispozitie
 2. Schimbarile in somn
 3. Schimbarea gusturilor alimentare
 4. Respiratie usoara
 5. Oboseala
 6. Depresie
 7. Anxietate

Simptome timpurii de sarcina

Simptomele sarcinii devin detectabile si simtite in prima faza a sarcinii iar acestea difera in functie de organismul mamei. Unele simptome sunt frecvente, altele au fost asociate doar cu anumite cazuri specifice. Iata simptomele comune ale sarcinii in primele saptamani:

 1. Sangerari vaginale.
 2. Dureri de uter.
 3. Greata si varsaturi.
 4. Oboseala.
 5. Schimbarile in sentimente.
 6. Tranzit intestinal ridicat.
 7. Schimbarile in apetit.
 8. Cresterea temperaturii in timpul primei faze a ciclului menstrual.

Tratarea simptomelor sarcinii

Tratamentul simptomelor sarcinii poate fi dificil deoarece unele medicamente nu sunt recomandate femeilor insarcinate. Totusi, exista multe remedy-uri naturale care pot fi folosite pentru ameliorarea simptomelor. Tratamentul poate include masuri precum:

 1. Bea multe lichide.
 2. Esueaza in momentul in care apar primele simptome.
 3. Incordeaza muschii abdominali si limiteaza miscarile bruste.
 4. Reduce consumul de alimente condimentate si grase.
 5. Mananca o dieta sanatoasa.
 6. Limiteaza consumul de alcool.
 7. Evita schimbarile bruse de temperatura, precum dusurile prea fierbinti sau plimbarile prea reci.
 8. Limiteaza orice exercitiu fizic intens sau prea extins.
 9. Pot ajuta imaginea si visualizarea.
 10. Limiteaza aportul de cafeina.

Simptomele sarcinii sunt foarte variate si pot fi usor diferite de la o femeie la alta. Ele pot fi fizice sau emotionale si pot fi prezente in diferite grade de severitate. Daca femeia experimenteaza simptome intense sau prelungite, ar trebui sa-si contacteze medicul curant pentru investigatii si tratament adecvat. Tratamentul simptomelor sarcinii poate include masuri precum hidratarea adecvata, evitarea anumitor alimente si exercitii limitate.