Fotografia a fost intotdeauna una dintre cele mai mediatizate forme de arta. Acesta se poate obtine prin captarea lumii printr-un obiectiv. Cu toate acestea, tehnologia si procedurile de fotografiere s-au schimbat dramatic de-a lungul anilor. Fotografia a evoluat de la unul dintre cele mai vechi mijloace de expresie artistica la ocupatia preferata a milioanelor din intreaga lume, inclusiv a artistilor profesionisti si a amatorilor. Fotografia nu doar ca a schimbat modul in care artistii surprind si exprima lumea, dar si modul in care ne exprimam.

Astazi, fotografia este un mod de exprimare si de comunicare in sine, ce ofera vizitatorilor si fanilor o priveliste vizuala a proiectelor sau activitatilor tale. Cu toate acestea, dincolo de satisfactia creatiei, fotografia buna, autentica si profesionista poate fi folosita in campanii de marketing, produse si servicii de web design si, de asemenea, poate fi transformata in venituri.

Ca un tot, aceasta totalitate de informatii despre fotografie poate fi intimidanta pentru cei fara prea multa experienta in aceasta arie. De aceea, prezentam in acest articol toate informatiile necesare pentru ca sa poti intelege totul despre fotografie si sa incepi etapa de dezvoltare. Acest articol se adreseaza tuturor celor care vor sa inceapa aceasta aventura, dar si celor care vor sa realizeze o cariera din practicarea fotografiei.

Descoperirea pasiunii pentru fotografie

In primul rand, este important sa vedem cum sa descoperi pasiunea ta pentru fotografie. Ar trebui sa iti exprimi creativitatea, sa te gandesti de ce vrei sa faci fotografie, ce vederi sau printese vor ilustra ce momente pretioase.

Prima data, ceea ce trebuie sa faci este sa recunosti ce este diferit si interesant pentru tine in lumea fotografiei si cum vei gasi modalitati creative de a infatisa ideile si sentimentele tale. Apoi, trebuie sa iti creezi propriile criterii de calitate in fotografie si sa exersezi fotografierea pana vei vedea ca imaginea pe care tu o vezi in mintea ta se potriveste perfect cu cea de pe ecranul aparatului de fotografiat sau a telefonului.

De asemenea, trebuie sa iti creezi o comunitate si sa lucrezi in mod constant alaturi de mentorii tai in aceasta arie. Desigur, poti merge si pe retelele sociale pentru a socializa cu alti fotografi si pentru a vedea ce fac ceilalti in teritoriul fotografic. Din moment ce vei fi liber sa te folosesti de ceea ce iti place, te poti bucura din plin de procesul fotografiei si vei fi in stare sa aprofundezi compozitiile, lumina si aparatura.

Tipuri de fotografie

Exista mai multe tipuri de fotografie pe care le poti incerca. Unul dintre acestea este fotografia de natura, care implica fotografierea peisajelor, a florilor, a padurilor, a muntilor, a razelor de apa si a animalelor salbatice. De asemenea, fotografia de portret presupune surprinderea trasaturilor subiectilor si a sentimentelor lor interioare, in timp ce fotografia de peisaj se concentreaza pe capturarea mediului inconjurator al subiectului. Fotografia de produs se concentreaza pe a oferi publicului imaginea produsului in toate detaliile sale. Cuprinde imagini si uimitoare unghiuri pentru a se asigura ca produsul este promovat in cele mai bune conditii.

Fotografia de eveniment implica fotografierea propriu-zisa a evenimentului. Poti capta efervescenta atmosferei si implicarea spectatorilor in momentele lor de neuitat. Totodata, fotografia de moda si cea de editorial se concentreaza mai mult in moda si pe conceptele stilurilor si trendurilor in moda.

Tehnica fotografica si aspectele teoretice

Este intotdeauna bine sa te documentezi si sa inveti inainte de a te lansa in turul fotografilor, iar asta se aplica si in cazul fotografiei. Acest lucru inseamna ca trebuie sa inveti cum se foloseste aparatul de fotografiat si cum sa faci ajustari ale setarilor suficient de bine incat sa realizezi diferite proiecte.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa urmezi cateva principii fundamentale in tehnica fotografica. Trebuie sa inveti lucruri precum razele lumina folosite in fotografie, principiile si tehnicile compozitiei, cum sa folosesti truscul lumanarilor si blituri, precum si cum sa folosesti culorile si efectele blur pentru a face imaginile mai interesante. De asemenea, va trebui sa constientizezi elementele ce stau la baza aparatului tau de fotografiat, inclusiv masurarea expunerii, executarea focusului si definirea diafragmei.

Echipamentul

Mai intai, trebuie sa alegi aparatul de fotografiat care ti se potriveste cel mai bine. Aceasta inseamna ca ai nevoie de un aparat de fotografiat cu rezolutie mare si cu un obiectiv de calitate daca vrei sa obtii imagini clare. Mai mult, ai nevoie si de truscul lumanarilor si blituri pentru a adauga lumina suplimentara in anumite situatii. Vei avea, de asemenea, nevoie de o baza de date profesionala de imagini, precum si de un monitor de calitate pentru editarea pozelor tale.

Mai departe, trebuie sa iti alegi stilul si sa iti imbunatatesti abilitatile. Acest lucru inseamna ca trebuie sa exersezi in fotografiere, sa descoperi magazinele de specialitate care poseda toate instrumentele de care ai nevoie si sa investesti.