Moda vintage sau stilul retro este o tendinta la moda care se bazeaza pe modele, design-uri de imbracaminte sau accesorii iscusit recreati cu elemente din deceniile anterioare, adesea din anii 1920 pana in anii 1980. Moda vintage poate fi creata prin cautarea forfotelor si a cumparaturilor din magazinele vintage sau prin reinventarea articolelor vechi din garderoba. 

Ea poate fi incadra malefic intr-unul sau mai multi stiluri de moda de-a lungul timpului, inclusiv stilurile exclusiviste din anii 1920, cele rock-and-roll din anii 1950 si anii 1960, si stilurile indie din anii 1970 si 1980.

Ce este moda vintage?

Moda vintage este un stil care se bazeaza pe canoanele modei trecute. Ea reinventeaza modele si articole de imbracaminte si accesorii vechi si apreciaza frumusetea si arta iconica a istoriei modei. Cu toate acestea, moda vintage se deosebeste de elemente de moda care sunt pur si simplu vechi, ci include reinventionarea acestor modele pentru a crea ceva nou si modern. Moda vintage poate fi creata prin cumpararea articolelor vechi sau modernizarea lor si poate include o gama larga de stiluri, inclusiv haine stilate din anii 1920, dar si jeansi sau salopete vintage din anii 1970.

De ce moda vintage?

Moda vintage ofera oamenilor o abordare creativa si rapida pentru a isi imbogati garderoba cu un stil modern si inovativ. Ea ofera o schimbare rapida si ieftina prin cumpararea articolelor vintage sau a celor din magazinele obisnuite. Ea poate aduce un plus de stil la produsele actuale si ofera optiuni ieftine, creative si personalizate de imbracaminte.

De exemplu, perechile de jeansi vintage revizuate pot fi originale si pot fi cumparate cu preturi mai mici decat jeansii normali. De asemenea, moda vintage poate oferi insights si informatii despre perioada de aur a modei, simplificand procesul de mentionare a elementelor de moda.

Unde sa cumperi moda vintage?

Cum moda vintage reprezinta o parte importanta a modei in prezent, exista o mare varietate de magazine consacrate care ofera articole vechi la preturi accesibile. Unele magazie populare includ:

• The Real Real – aceasta companie online sau cu magazine fizice ofera o multime de articole vintage din mai multe categorii. Acesta ofera reduceri si voucher pentru a creste achizitiile de articole vintage de-a lungul anului.

• Ragstock – magazinul care se afla in lant national si ofera articole vechi si obiecte chiar si cu preturi mai mici decat cele din magazinele obisnuite.

• Flashback Boutique – aceasta companie din Brooklyn ofera modele vintage si servicii de customizare de obicei la preturi mai mici decat alte magazine online de moda.

• Wardrobe Suburban – aceasta companie online si cu magazine boem vintage se adreseaza in special femeilor.

In plus fata de aceste magazine, articolele vintage pot fi cumparate si din alte canale, inclusiv magazine cu articole second-hand si thrift shop-uri. Poti chiar cauta prin magazinele vechi de pe site-urile de comert online, cum ar fi Ebay, Etsy sau Amazon.

De ce este atat de in voga moda vintage?

Moda vintage se bucura de enorm de multa popularitate deoarece ofera oamenilor o optiune moderna, creativa si ieftina pentru a se imbraca in tendintele in voga si au costuri reduse. In plus, este un stil lejer si comod care aduce puternic laolalta unicitatea si eleganta. Moda vintage este, de asemenea, caracterizata prin toane vii si colorate, care reprezinta pur si simplu o schimbare binevenita fata de multe dintre hainele obisnuite.

De asemenea, aceasta moda devenit populara deoarece ofera oamenilor o platforma in care sa adere la tendintele de mode conservatoare, permitandu-le sa experimenteze cu diferite moduri de rochie. De exemplu, atunci cand se imbraca in moda vintage, o pereche de blugi Levi sau o tinuta retro poate oferi o tenta moderna si un plus de stil modei curente.

Moda vintage se bucura de popularitate ca optiune moderna si creativa de imbracaminte, oferind articole de calitate ieftine si ieftine. Acesta combina daruri ale trecutului cu trendurile prezente si similaritatea cu anii anterioare ofera atat oamenilor o modalitate unica de a-si arata personalitatea, cat si o schimbare binevenita fata de hainele obisnuite.

Prin cumpararea articolelor vintage si reinventarea lor poti avea parte de un stil personalizat, ieftin si de calitate. Indiferent daca iti cumperi haine convenience de pe internet sau iti upgradezi garderoba cu fashion de vanzare, fiecare poate profita de optiunea modernizata si ieftina a moda vintage.