Fuchsia este o planta cu flori deosebit de decorative ce adauga culoare gradinii si terasei, atat prin frunzele lor cat si prin florile lor. Aceste flori sunt folosite adesea pe post de pereti vii, delimitand terasele, curtile si aleile. Desi aceste plante sunt destul de pretentioase in privinta ingrijirii, este destul de simplu sa invatam sa le intretinem, astfel incat sa nu existe prea multa bataie de cap in procesul de inmultire.

I. Inmultirea fuchsiilor

  1. Inmultirea fuchsia prin butasi

Fuchsia poate fi inmultita prin butasi si aceasta, este o metoda ideala pentru cei ce abia incep sa inteleaga arta inmultirii acestor plante. Aceasta metoda presupune taiarea sau separarea de butase de la ramurile adulte ale plantei. Butasii cresc apoi in ghivece, cum ar fi cea practica sau in ghiveci individuale.

  1. Inmultirea fuchsia prin divizarea plantei

Divizarea plantei este, de asemenea, o modalitate usoara de a inmulti fuchsia. Desi aceasta metoda se foloseste adesea pentru a imparti fuchsia adulta in vederea obtinerii unui numar mai mare de plante, poate fi, de asemenea, folosita pentru a regenera fuchsia.

  1. Inmultirea fuchsiilor prin acumulare

Inmultirea acumulata face referire la colectarea ramurilor plantei, care sunt taiate si amplasate in apa sau pamant umed. Acestea se lasa sa se inradeasca, apoi se pot muta in ghivece sau chiar in sol. Acumulare a fost folosita vechea, dar trecand la aceasta metoda de inmultire, se recomanda recooperea cu un vas la care sa se adauge apa in mod regulat.

II. Ingrijirea fuchsiilor

Fuchsia, cu toate ca are nevoie de o ingrijire prompta si constanta, nu este o planta pretentioasa. In general, avem nevoie de cateva ingrediente majore in ceea ce priveste ingrijirea fuchsiilor:

  1. Lumina naturala

Fuchsia nu prospera in locurile umbroase, deoarece aceasta planta iubeste lumina naturala. Acest lucru inseamna ca va trebui sa gasim un loc cu multa lumina.

  1. Udarea

Fuchsia necesita udare regulata, pentru ca substratul din care creste sa nu se usuce prea tare. Udarea sa se faca astfel incat sa nu se ude prea mult dar nici prea putin.

  1. Fertilizarea

Fertilizarea este importanta si in cazul fuchsiilor, deoarece acestea au nevoie de nutrienti in vanzare, iar solul de la suprafata se epuizeaza treptat.

III. Lucruri de retinut

Pentru a inmulti si ingriji corespunzator fuchsia, este important sa urmam cateva sfaturi simple:

• Inmultirea se poate realiza prin butasi, divizarea plantei sau acumulare.

• Fuchsia iubeste lumina naturala si, de aceea, trebuie sa gasim un loc favorabil in care sa creasca.

• Udarea este foarte importanta, indiferent de modalitatea de inmultire aleasa.

• Fertilizarea este si ea importanta, iar acest lucru se va face la intervale regulate.

• Uneori este bine sa transplantam fuchsia adolescenta in alt ghiveci sau chiar in gradina pentru a permite ca planta sa se extinda.

Acordand suficienta atentie si atentia corespunzatoare fuchsia, vom obtine flori deosebite si colorate ca sezonul de vara a inceput. Cu cateva sfaturi simple cauzulate mai sus, intretinerea si inmultirea fuchsiilor nu o sa mai fie o problema si vom avea loge de flori spectaculoase in gradina sau mi gradina!