Ai un mic monstru maron despre casa ta? Dacă da, atunci știi, furnicile dau de furcă și sunt adesea dificil de indepartat. În sezonul cald, aceste insecte pot cădea cu milioane într-o singură casă, ceea ce te face să cauti modalitati de a scapa de ele.

Dar peste tot cauti metodele, toata lumea se limiteaza la solutii chimice si produse costisitoare care sunt nu doar daunatoare pentru mediul inconjurator, dar au si efecte negative asupra sanatatii. Din fericire, exista numeroase trucuri si remedii pe care le poti folosi pentru a gestiona furnicile in mod eficient si natural.

Din acest articol vei invata cum sa scapi de furnici fara produse chimice si te vei bucura de curtea ta fara aceste insecte iritante.

Cum scapam de furnici în mod natural

Exista cateva metode pe care le poti folosi pentru a scapa de furnici, iar ele sunt, in mare parte, curatarea si inlaturarea lor din zona in care te-ai confruntat cu ei.

Iata cum poti realiza pasii foarte usor:

  1. Elimina furnicile prin curatare

În primul rând, pentru a scăpa de furnici, trebuie să reduci numărul ambientalilor. Descuraja furnicile prin curățarea degajată a suprafeţelor de pusi, curățarea murdăriilor și eliminarea izvoarelor de hrană. După curățenie, mai ales în bucătărie, trebuie să schimbi regulat sacul de gunoi și să supra ștergi resturile și butoaiele de gunoi.

  1. Sece praful și umezeala

Furnicile abia așteaptă să se refugieze într-un loc în care este mai mult praf și poate mai umed. Deci, trebuie să seceți bine aceste locuri și să aspirati praful și umezeala. O maniera foarte eficienta de a face asta este folosirea unei soluţii de apa cu suc de lamaie sau lămâie și sare, pe care sa o ştergi pe fiecare zona de curatare.

  1. Cumparati plante anti furnici

Exista anumite plante ce poate ajuta la indepartarea furnicilor si la eliminarea mișunelor si a albinelor:

• Menta — este datorită acestei plante atat de bun in a preveni atacurile de furnici și infestația acestora.

• Oregano — este o alta planta care poate functiona ca un tratament eficient al furnicilor. Dupa ce ai plantat oregano pe terasa ta, sunt sanse mari sa vezi nu numai cum furnicile incep sa dispara, dar si alte insecte.

• Roinita — aceasta planta este foarte utila in a preveni atacul furnicilor la interiorul casei.

  1. Blocheaza carierele furnicilor

Folosind alte produse naturale, cum ar fi uleiul de cimbru, pudra de chili, pudră de mustar sau praf de curry, puteți bloca și distruge urmele și carierele furnicilor. Aceste produse, în mod special pudra de chili, s-au dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente repellenți pentru insecte și, împreună cu scrubbingul, poate face minuni pentru severitatea furnicii.

Ce nu trebuie sa facem cand avem o problema cu furnicile

Chiar dacă remediesele și trucurile cu produse naturale sunt cele mai bune soluții, sunt și anumite metode nesănătoase care trebuie evitate la toate costurile:

• Nu folosi produse chimice

Produsele chimice toxice, cum ar fi insecticidele utilizate pentru a scăpa de furnici, sunt foarte periculoase și dovedite de multe ori a afecta sănătatea. Uneori, substanțele chimice pot fi periculoase chiar și pentru copii sau animale de companie.

• Nu mușamalizati furnicile

Mușamalizarea furnicilor nu este eficienta și ne mai putem aștepta ca insectele sa revină în curand. Din contra, insectele se pot multiplica mai rapid și, în scurt timp, se vor întoarce cu un număr semnificativ.

• Nu criogenati furnicile

Crio­genarea nu este o maniera eficienta de a alunga furnicile. chiar dacă furnicile se țin departe pentru o perioadă de timp, rămân rămâne posibilitatea ca acestea sa se intoarca foarte curand.

Dupa ce ai citit acest articol, speram ca sa fi obtinut o imagine completa a cum sa scapi de furnici prin trucuri si tehnici naturale. Daca vei urma strategiile sugerate, curtea ta nu va mai fi victima acestor insecte iritante.