500 de calorii poate parea o cantitate infimă, dar atunci când e vorba despre scăderea în greutate, adăugarea mai multor calorii pe zi poate conta chiar si minim câte minim. După cum se știe, mai ales în lumea caloriilor, cum spune cunoscutul sfat „reduce din ce mănânci” – este foarte important să știm cum să redurcem fără să alegem să punem în pericol dieta noastră generală și sănătatea. Iar taierea din dieta dumneavoastra de 500 de calorii poate avea un efect pozitiv major.

Dar cum poti taia 500 de calorii din dieta ta? În acest articol vom explora modul în care poți taia 500 de calorii – fără a elimina alimentele pe care le îndrăgiți!

Cum sa taie 500 de calorii

Mancare

Marea majoritate a persoanelor sunt de acord că mâncarea este cea mai mare problemă și șansa de a reduce cantitatea de calorii. Aici sunt câteva sugestii pe care le puteți folosi pentru a începe:

 • Folosiți mai puțin ulei și unt. Acestea pot aduce rapid un plus de calorii în dietă, așa că uită de ele când gătești sau dacă nu pot face fără, folosește o cantitate mică.
 • Anumite tipuri de alimente cum ar fi cartofii, pâinea albă și sucurile procesate aduc aport alimentar crescut în dieta ta. Când alegi ceea ce mănânci, optează pentru variantele integrale de cartofi, pâine neagră și sucuri naturale sau sucurile destinate sănătății.
 • Încearcă să înlocuiești mesele tradiționale cu ceaiuri sau supe îndelungi. Acestea te pot ajuta să te saturi abdomenul și să reduci cantitatea de calorii consumate.
 • Creați alimente combinate. Aqua infused, iaurt simplu sau orice succesoriu preparat cu ulei de cocos sunt sigur bune opțiuni mai degrabă decât indulgențele cu gust marcat dar cu calorii mari.

Restaurarea

Dacă ești omnivor, este important să acorzi atenție regulilor generale privind aselegera porțiilor. Sfaturile de mai jos pot fi un mod excelent pentru a reduce excesul de calorii:

 • Alege alimente mai slabe. Petreceți mai mult timp cu produsele alimentare sănătoase în comparație cu produsele cu mai mulți carbohidrați sau grăsimi saturate.
 • Adaugă mai multe salate ca supliment la mese. Verdețurile pot fi o modalitate excelentă de a trimite un mesaj către organismul tău că ești lăudat și ca și bonus nu te îngrași.
 • Mușcă și mai încet de alimentele grase. Această truc poate ajuta sa îți limitezi cantitățile și sa taie din cantitatea de calorii absorbite.
 • Bucură-te de gustări sănătoase între mese.

Limitarea alcoolului

Următorul sfat ar putea fi greu de urmat pentru cei cu o sensibilitate mai mare, însă limitarea alcoolului – în special a produselor cu conținut ridicat de zahăr – poate avea un impact semnificativ asupra aportului de calorii din dieta ta. Alcoolul contine foarte multe calorii, deci este important sa iei în considerare această soluție:

 • În locul alcoolului din bere sau vin roșu, alege băuturi precum vin alb, limonadă sau orice alte băuturi alcoolice fără zahăr.
 • Înlocuiește bauturile traditionale consumate seara cu o ceașcă de ceai relaxant sau ceaiuri herbal.
 • Încearcă să consumi mai puține sau chiar sa renunți la alcool – cel puțin pentru o vreme. Acest lucru poate fi foarte util atunci când încerci să scapi de caloriile nedorite.

Exercitii

Deși exercițiul poate nu este legat direct de dieta, performanța exercițiului poate aduce profit maxim. Există mai multe moduri în care acest lucru poate fi atins. Dacă ești curios să experimentezi modalități mai intense de a elimina caloriile, există câteva trucuri:

 • Începe să faci cardio și renunța la exercițiile care încetinesc metabolismul. Exercițiile cardio, cum ar fi alergatul și mersul la sală pentru a te antrena cu greutăți, pot ajuta la arderea rapidă a caloriilor și la stimularea metabolismului. Dacă ești începător, poti opta pentru programe cu greutate moderată și intervalul de efort construit.
 • Încearcă să faci antrenamente în grup sau să socializezi în timp ce faci exercitii. Acest lucru poate ajuta să te motivezi să exersezi în mod regulat și poți compara progresele tale cu ceilalți.
 • Simte-te bine cu propria ta performanță. Poeți dori să încerci noi exerciții sau abordări și să încerci sa te simti împuternicit și satisfăcut.