Limbajul trupului la barbati este puternic si poate sa spun multe despre sentimentele si sentimentele lor. Nu intotdeauna oamenii raspund si transmit verbal sentimentele lor; limbajul trupului poate fi foarte informativ despre modul in care se simt unii fata de ceilalti. In cazul barbatilor, racordarea cu limbajul trupului poate fi foarte utila, insa uneori se poate simti ca un enigma. Pentru a intelege aceste semne si a explora modul in care un barbat comunica prin limbajul trupului, exista cateva sfaturi utile si lectii despre cum sa iti comunici sentimentele.

Stilurile generale de Limbaj al trupului la barbati

Exista mai multe stiluri de limbaj trupesc la barbati, cum ar fi:

 1. Limbajul trupului nonverbal – cu expresii faciale, gesturi sau posturi, un barbat poate exprima sentimente precum durere, furie, teama sau interes.

 2. Limbajul de atingere fizica – un barbat poate comunica sentimente prin atingerea sau prin incurajarea unei persoane.

 3. Limbajul corporal – un barbat poate exprima emotii care nu au legatura cu atingerea sau expresia fetei, cum ar fi pozitia mainilor sau inclinarea trupului.

 4. Limbajul vocal – tonul si ritmul vocii poate indica pozitia emotionala, oboseala, furia sau anxietatea unui barbat.

Lectii despre Limbajul trupului la barbati

Intelegerea limbajului trupului la barbati poate fi usor complicata. Oamenii au tendinta de a invata si de a se adapta unul la celalalt, de aceea este important sa se faca diferenta intre semnele de limbaj trupesc pe care se bazeaza un barbat si cel pe care il foloseste pentru a coopera cu interlocutorul. Exista cateva sfaturi specifice despre cum se foloseste limbajul trupului la barbati, cum ar fi:

 1. Ca un mod de a demonstra ca doreste o apropiere emotionala, un barbat poate prelua posturile si gesturile pe care le face partenerul sau.

 2. Un barbat poate arata abilitatea sa de a conduce prin pozitionarea sa corporala in centrul unei situatii si prin punerea in lumina a sentimentelor si sentimentelor sale in fata unui grup.

 3. Intarirea sentimentelor pozitive poate fi indicata prin pozitia incrucisata a mainilor, facand o luare in considerare a interlocutorului si prezentandu-i ca persoana in centrul succeselor sale.

 4. Intentia de a apara este indicata prin pozitionarea musculara a trunchiului si a labei, punand in evidenta preocuparile sale si organizand in prealabil grupurile in caz contrar.

Gesturi si posturi specifice pentru limbajul trupului la barbati

Exista mai multe posturi si gesturi ce pot fi observate in limbajul trupesc al barbatilor, iar acestea pot varia foarte mult in functie de situatie.

Unele dintre cele mai frecvente includ:

 1. Mersul in sus- si-jos – acest lucru se intalneste cel mai des in situatiile stresante, cum ar fi o discutie conflictuala.

 2. Imbibarea – daca un barbat se apleaca inainte in forma unei linii drepte, aceasta poate indica o atitudine fata de incredere sau o abilitate de a trece prin luarea deciziilor.

 3. Inclinarea capului – cand un barbat isi inclina capul in sus, poate arata ca ofera intimitate si ca simte sentimente pozitive.

 4. Privind in sus si inapoi – reflecta sentimente de auto-control si incredere, in timp ce privirea care se indreapta inainte reflecta disponibilitatea sa de a asculta.

Limbajul trupesc la barbati poate fi contraintuitiv, insa, prin aprofundarea acestei teme si prin observarea mainilor si a posturilor altora, cunoasterea limba­jului trupesc la barbati poate fi de un real folos. Conteaza cum interactioneaza un barbat cu alti oameni, cum transfera sentimentele sale si cum comunica prin gesturi si pozitii, in special in situatii sociale si romantice. Prin analiza modului in care un barbat exprima sentimentele si tragiunile sale emotionale, eficacitatea comunicarii va creste semnificativ. Acesta ar putea fi primul pas pentru a intelege mai bine limbajul trupului la barbati si, astfel, sa inteleaga la un nivel mai profund sentimentele si sentimentele sale.