Pe lângă servisul de reparații și înlocuirea componentelor hardware, resetarea telefonului poate fi o soluție rapidă și eficientă pentru a vă îmbunătăți performanțele acestuia. Cu toate avantajele pe care le oferă, se întâmplă ca aceste tipuri de resetări să fie necesare în mai multe circumstanțe.

Samsung este unul dintre cele mai populare producători și produsele sale se întâlnesc în magazine și showroom-uri în întreaga lume. Dar chiar și aceste produse puțin mai scumpe, afectate de câteva probleme de software, pot fi reparate cu ușurință prin următoarele metode de resetare. Acest articol vă va explica cum se poate reseta orice telefon Samsung echipat cu sistemul de operare Android.

Ce este un resetare la fabrică?

Resetarea la fabrică, cunoscută și sub numele de resetare de formare, reinstalează sistemul de operare și, în același timp, elimină complet datele personale și configurările inițiale, aducând dispozitivul în starea sa originală, ceea ce înseamnă că telefonul va arăta ca și când l-ați cumpărat de curând. Acesta este motivul pentru care „resetarea la fabrică” a fost pentru prima dată consacrată atunci când intenționați să vă vindeți sau dați dispozitivul ieșit din uz altcuiva.

De ce resetați telefonul?

Există câteva motive principale pentru care ar trebui să resetați telefonul dumneavoastră. Dacă telefonul dumneavoastră a devenit prea lent, sau apar probleme în mare parte legate de software, precum apărute în mod neașteptat în aplicațiile lui sau chiar în rețea, este un semn că trebuie să-l resetați.

În același timp, dacă aveți o problemă cu fișierele sau imaginea dispozitivului, s-ar putea să fie nevoie de resetare pentru a schimba aceste elemente. În plus, dacă vă îngrijorați că datele personale s-ar putea face publice, cum ar fi contactele sau informațiile bancare, este recomandabil să faceți un backup al datelor, apoi să resetați dispozitivul pentru a șterge datele, fitingând mereu profilul dumneavoastră Google pentru a-l recupera.

Cum se resetează telefoanele Samsung?

Cum se resetează telefoanele Samsung, cu Android? Există mai multe metode de resetare, în funcție de dispozitivul pe care îl aveți. Cele mai întâlnite sunt:

  1. Resetare în Setări

Zonele de setare sunt o bază excelentă pentru a vă reseta telefonul. În primul rând, trebuie să mergiți la setări, în „Backup și Reset”, apoi „Resetează telefonul” și „Resetează setările de fabrică”.

  1. Resetare prin buton

Mulți producători oferă o cale usoară pentru a reseta telefonul disponibilă direct pe dispozitivul dumneavoastră. În cazul telefoanelor Samsung, acest dispozitiv se activează prin ținerea apăsate simultan a două taste de pe telefon. După cum urmează:

• Pentru Samsung Galaxy S7 și variantele sale, țineți apăsată butonul Volume jos și butonul Power în același timp.

• Pentru Samsung Galaxy S8 și variantele sale, țineți apăsată butonul Volume jos și butoanele Bixby și Power în același timp.

  1. Utilizați o baterie externă

Soft-ul și hard-ul acestor telefoane sunt concepute să fie cât mai economice posibil, și uneori această caracteristică poate cauza probleme atunci când se folosesc pentru setări extinse, cum ar fi resetarea la fabrică. Dacă această metodă nu funcționează, se recomandă utilizarea unei baterii externe.

Cum să restabiliți datele după resetare?

După ce ați resetat telefonul dumneavoastră, va trebui să vă removați toate datele vechi și să le înlocuiți cu o versiune mai nouă. Cum puteți face asta? Cele mai simple modalități includ:

• Restaurare din backup

Dacă ați făcut un backup al informațiilor de pe dispozitiv înainte de a face resetarea, veți putea restaura datele de pe această unitate folosind aplicația Backup și Reset. Acest lucru va pune datele și configurările înapoi în locul lor și vă va ajuta să evitați procesul de reintroducere a informatiilor.

• Sincronizare cu orice cont Google

De asemenea, puteți sincroniza telefonul dumneavoastră cu un cont Google existent, astfel încât să se sincronizeze informațiile cu la cea mai recentă versiune sincronizată pe această unitate. Acest lucru vă va restabili drumul rapid și vă va ajuta să obțineți acces la majoritatea aplicațiilor și informațiilor pe care le-ați instalat înainte.