De-a lungul vieții noastre, stresul poate apărea deoarece suntem expuși unor situații provocatoare, cum ar fi schimbarea locului de muncă, divorțul sau stresul de pe piața muncii. Stresul poate avea efecte diferite asupra fiecărei persoane, și poate fi adaptabil în unele cazuri. Cu toate acestea, atunci când devine prea mult, stresul poate avea efecte negative asupra sănătății fizice și mentale. În acest articol vom discuta despre testarea nivelului de stres, cauzele stresului cronic, și când stresul depășește nivelul optim și ce putem face pentru a ne menține sub stres moderat.

Cum Testam Nivelul de Stres

Testarea nivelului de stres creează o imagine mai precisă asupra modului în care stresul afectează diferiți oameni în diferite momente. Unele teste se concentrează pe nivelele individuale de stres în raport cu un factor scop al vieții, cum ar fi relațiile sau casa. Alte teste se axează pe un mix de factori scop și se concentrează mai mult asupra modului în care stresul diferitelor factori afectează lumea și viața noastră în general.

Cauze Ale Stresului Cronic

Unul dintre principalele factori care conduce la stres cronic sunt stresul și presiunea profesională. Acest lucru se referă la factori precum suprapunerea sarcinilor și presiunea excesivă a performanței, umplerea spațiilor bugetare și modificarea conținutului muncii intermitent. De asemenea, atmosfera la locul de muncă poate contribui la sentimentul de stres, presiunea de a se conforma unor standarde înalte și sarcini bulversante.

Alte cauze de stres cronic sunt adesea legate de modificarea stilului de viață, cum ar fi schimbarea locației sau căsătoria. Aceste schimbări pot trece prin ciclul dat fiindcă ne afectează direct și ne schimbă rutina și necesită ajustare și aceste schimbări pot fi extrem de stresante, inclusiv bunăstarea financiară, stilul de viață inactiv, mediu schimbator si obiceiuri alimentare nesănătoase.

Când Stresul Depășește Nivelul Optimal

Stresul poate avea efecte benefice prin antrenarea și provocarea gândirii și comportamentului, oferind un impuls stimulant. Cu toate acestea, cand stresul prea mare poate avea efecte nocive grave asupra sănătății. Nivelurile cronice de stres pot provoca afectarea sistemului imunitar, creșterea tensiunii arteriale, dureri cronice și depresii, și pot provoca panică sau tulburări de alimentație excesivă.

Este important să recunoaștem atunci când stresul este prea mare și să ne îmbunătățim capacitatea de stres și de gestionare a unui stres corespunzător. Efectele negative a stresului cronic poate fi împiedicat prin reducerea cantității de stres și încercarea de limitare a stresului cotidian.

Cum Putem Reduce Stresul?

Există mai multe modalități de a gestiona și reduce stresul, iar programarea momentelor de relaxare și zona de confort poate fi o soluție eficientă.

  • Timpul liber – Consolidarea relațiilor și petrecerea unei cantități adecvate de timp cu prietenii poate oferi o tentă de relaxare și de bucurie. Programarea unor vacanțe regulate ne poate furniza avantajul psihic pentru a face fața presiunilor cotidiene.

  • Exercitiile – Exercițiile fizice regulate pot ajuta la scăderea stresului și la creșterea sentimentului de bună dispoziție, și pot ajuta la îmbunătățirea somnului și a energiei.

  • Yoga – Praticarea yoga te poate ajuta să te relaxezi prin tehnici de respirație, mișcare și meditație.

  • Masaje – Masajul poate ajuta la îmbunătățirea circulației, eliminând stresul din corp și promovând relaxarea.

  • Camin – Pasirea pe jos sau plimba în natură ne poate ajuta să gestionăm mai bine tensiunea și stressul.

  • Refuzarea solicitărilor excesive – Ne putem limita responsabilitățile și limita numărul de proiecte solicitate.

Cuiburile

Cuiburile sunt o modalitate confortabilă și foarte relaxantă de a reduce și gestiona stresul. Această metodă folosește o combinație de îmbrăcăminte specială și căldura specifică, care sunt menite să ofere un mediu relaxant pentru psihic și fizic.

Cuiburul afectează sistemele limititive ale corpului printr-o stimulare externă și poate reduce stresul și anxietatea prin scăderea tensei și a ratei cardiace. Această stimulare este foarte relaxantă pentru corp și este foarte eficientă în issues referring to anxiety, depression, and PTSD.