Animalele de companie au devenit o parte importanta a vietii noastre. Fie ca ai un caine, o pisica, un iepure sau orice alta creatura blana, pufoasa, animalele de companie aduc multa bucurie in casele noastre si ne scapa de stres. Exista numeroase studii care demonstreaza efectul pozitiv pe care acestea il au asupra starii noastre psihice.

Cum ne pot ajuta animalele de companie sa scapam de stres?

Animalele de companie pot avea un impact pozitiv asupra noastra, nu doar emotional, dar si fizic si mental. Inteligenta lor inovatoare, abilitatile lor de a ne face sa ne simtim relaxati şi energici sunt doar cateva dintre beneficiile pe care ni le pot oferi.

I. Abilitatile Story-Telling-ului

Unii cercetatori cred ca animal de companie au abilitatea de storytelling, sau in alte cuvinte abilitatea de a ne lua mintea de la problemele cotidiene. Companiile noastre produc o stare reductionista cu mult stres, iar aceste animale contribuie la transformarea zilelor gri sau plictisitoare in momente in care ne putem relaxa si ne putem bucura de compania lor.

II. Prea multe de calatorii

Daca stai in relatii de lunga durata, te muti intr-un loc nou sau pur si simplu calatoresti, atunci poti sa iti iei un animal de companie. Acest lucru va fi de ajutor pentru a te simti mai relaxat si te va ajuta sa iti faci prieteni intr-un loc nou, dar si sa iti creezi un cerc de prieteni.

III.Stimularea conversatiei

Unele animale sunt foarte bune la stimularea conversatiilor si iti pot imbunatati relatiile cu prietenii si colegii si poate chiar te poate ajuta sa conversezi cu strainii. Conversatiile cu animalele sunt, de asemenea, utile pentru a descarca prea multa presiune sau prea mult stres.

IV.Activitatea fizica

Animalele ne obliga sa petrecem timp afara, chiar daca nu ne-am fi dorit in mod normal. Animalele si gradinile sunt cele mai bune prietene, aceste activitati fiind foarte benefice atat pentru psihic, cat si pentru fizicul nostru. Calatoria poate fi plina de aventuri si se poate transmite o importanta valoare de autonomie in activitatile de afara.

V. Bucurie si relaxare

Animalele de companie sunt adevarate surse de bucurie. Raul pe care ni-l poate face unei persoane anxioase sau stresate se poate tempera prin prezenta acestor blanzi si pufosi creaturi. Cand un animal se manifesta prin miscari, sunete si contact fizic, aceasta poate crea sentimentul de acceptare si devotament, care ne poate ajuta sa scapam de sentimentele negative.

VI. Reamintirea sa luam lucrurile mai putin in serios

Animalele de companie ne reamintesc sa nu luam lucrurile prea in serios, sa nu ne stressam si sa profitam de fiecare moment. Cand interactionam cu Animalul de companie, ne invata sa ne bucuram de lucrurile mici. Experienta in sine poate fi facilitata atunci cand participam in activitatile noastre zilnice impreuna cu animalele.

Animalele de companie pot sa ofere siguranta, protectie si companie, dar mai presus de toate, relaxarea. Acestea nu necesita angajament financiar sau legal si duc la un raspuns emotional foarte sanatos, creand in acest fel un numar de beneficii importante, in special pentru persoanele stresate sau anxioase. Aceste blanzi si pufosi prieteni pot avea un impact pozitiv imens asupra vietii noastre.

Lista Animalelor de Companie Populare:

 1. Caini

 2. Pisici

 3. Papagali

 4. Chamaleoni

 5. Hamsteri

 6. Porcusori de Guineea

 7. Iepuri

 8. Soareci de Munte

 9. Reptile

 10. Lepustei

 11. Servci

 12. Porci Vietnamezi

Mulți oameni se tem sa fie responsabili de crearea și îngrijirea Animalelor de companie. Dacă sunteți dispusi sa va antrenati corespunzator și sa va puneti intrebari potrivite, atunci ar trebui sa va ganditi la a deveni parte a comunității Animalelor de companie. Exista numeroase informatii si vehicule educative disponibile atat online, cat si offline, pentru persoanele care doresc sa aiba o intelegere mai profunda a obiectului respectiv.

In primul rand, este important ca proprietarii de Animale de Companie sa fie responsabili si sa cunoasca ce presupune intretinerea unui animal. Sunt responsabilitati bazate pe nevoile si cerintele specifice ale Animalelor de Companie, cum ar fi hrana adecvata, locuinta, educatia si exercitiile fizice, tratamentul impotriva parazitilor si controlul medical.

Testarea si identificarea sunt alte doua factoriimportanti care trebuie luati in considerare. Animalele dispersate ar trebui sa fie testate imediat pentru a se stabili daca au un motiv medical sau chiar legal, iar animalele trebuie sa fie identificate cu un collier cu numele stapanului, data de lingere, precum si orice informatii suplimentare legate de stapan. Aceste precautii pot fi luate numai daca sunt luate in considerare si vor ajuta la formarea unui Animal de companie sanatos si devotat.

In cele din urma, implicarea voluntarului in protectia Animalelor este o alta modalitate foarte importanta. Cand un voluntar face mai mult decat sa faca bine sfaturi pentru stapani si Animal, va fi in masura sa incalzeasca inimile tuturor si sa se alature profesionalilor pentru a salva multe vieti de animale si sa le aduca fericire.

Prin urmare, Animalele de Companie sunt adesea asociate cu sentimente de dragoste si devotament, iar acest lucru poate ajuta oamenii sa scape de stres, sa-si gergeasca prietenii si sa se bucure de viata. Animalele se bucura cu adevarat sa fie alaturi de noi si ne pot ajuta sa ne intoarcem la momentele importante si sa ne reconectam cu lumea exterioara. Acestea ne ofera sanatate si bucurie si ne aduc pasiune si motivatie, transformandu-ne astfel viata.