Jocurile multiplayer au existat de mult, însă abia în ultimele decenii au devenit atât de populare, încât împărţind lumea între fanii, deținătorii de console și cei care se bucură de fiecare rundă la calculator. Indiferent de tipul de gadget și preferințele tale, se găsesc multe variante de a te bucura de jocuri multiplayer, socializând în același timp cu prietenii sau cu persoane necunoscute.

Iată care sunt cele mai bune jocuri multiplayer disponibile, împărțite în diferite categorii.

Jocuri pe console

  1. FIFA 20. Acest joc de fotbal a fost lansat în 2019 pentru PlayStation 4, Xbox One și PC. Este cunoscut după modul său de joc single-player profilat pe sezon, dar funcțiile de joc multplayer sunt și ele minunate. Acum grafica și opțiunile sunt chiar mai bune, ajungând de la Ultimate Team și talente AI îmbunătățite, la modalități noi de joc multiplayer și bineînțeles, meciuri împotriva prietenilor sau a taților.
  1. Call of Duty: Modern Warfare. Lansat pentru Xbox One, PlayStation 4 și PC, Call of Duty: Modern Warfare este ideal pentru jucătorii strategici. Acest joc captivant are moduri noi de fiecare dată, de la capturarea de baloane până la generarea texturilor noi. Are și un mod multijucător nou, numit Gunfight. Acest joc este încă la mare căutare și creează multe ore de distracție cu prietenii.

  2. Splatoon 2. Splatoon 2 a fost lansat pentru Nintendo Switch. Acest joc permite în moduri variate, pentru 4 jucători, să interacționeze cu diverse obiecte și să ia parte la bătălii neobișnuite. Încurajează continuitatea între jucători, cu toate că spațiul competitiv în această versiune este destul de limitat.

Jocuri pentru PC

  1. Overwatch. Dezvoltat de Blizzard Entertainment, Overwatch este prevăzut pentru PC și console. Acesta este un joc de echipă MOBA care încurajează jucătorii să se lupte împotriva inamicilor, folosind personaje create din 21 eroi diferiți și peste 75 de abilități speciale. În afară de aspectul competitiv, există și modul cooperativ, în care jucătorii se ajută unii pe alții pentru a completa anumite misiuni.

  2. Hearthstone. Hearthstone a fost dezvoltat de către Blizzard Entertainment, fiind exclusiv pentru PC. Acest joc se bazează pe Warcraft, având loc într-un mediu fantastic. Acesta combină elemente de jocuri de cărți cu strategii captivante, iar premiul pentru castigator este baza dvs.de carte. Joaca împotriva altor jucători pentru a câștiga experiență și recompense.

  3. Counter-Strike: Global Offensive. Acest joc a stat în fața tuturor jocurilor de tip shooter de mulți ani încoace, cu reputația sa în domeniul shooter-urilor de tip multiplayer. Acest joc are mai mult de 500.000 de jucători pe consolă, oferind multe moduri de joc, în special Terrorist Hunt și Hostage Rescue. Acest lucru face ca CS:GO să fie unul din cele mai populare jocuri de pe PC și, chiar dacă unii o văd ca fiind încărcată, rămâne un joc care se joacă de toți.

Jocuri mobile

  1. Fortnite. Fortnite este blestemat și laudat, un joc mobil destul de interesant care se bazează pe Batle Royale. Acest joc introduce jocurile în viitor, făcând ca primul jucător să câștige, adică ultimul rămas în viață. Acesta are o listă largă de provocări și misiuni, fiind ideal pentru grupuri, cu inamicii săi imortalizați în slogane, unde „careul Fortnite nu câștigă cine stă lângă”.

  2. 8 Ball Pool. Acest jucător online este excelent atunci când vrei să joci împotriva prietenilor sau chiar a necunoscuților, pus la punct pentru întrecerea multijucător. În plus față de alte jocuri de tip billiard, este destul de ușor de controlat de pe telefon și poate fi o modalitate excelentă de a-ți testa perspicacitatea și mai ales, să te distrezi cu prietenii.

  3. Hearthstone. Și pe mobil, Hearthstone oferă aceleași reguli, misiuni și moduri de a se juca pe care le găsiți și pe console. Acest joc îmbină elemente RPG cu strategii captivante. La fel ca și versiunea sa de PC, Hearthstone a atras milioane de jucători pe dispozitivele lor mobile, folosindu-l ca modalitate excelentă de a-și testa competențele de strategie împotriva a peste 100 de milioane de utilizatori.

Indiferent dacă joci pe console, PC sau pe mobil, există multe opțiuni pentru jocuri multiplayer excelente, cu un gameplay original, caracteristici interesante și vaste opțiuni de multiplayer. Aceste jocuri sunt bune nu numai pentru a se distra, dar și pentru a socializa în același timp. Deoarece peste 80% din utilizatorii de internet au unul sau mai multe conturi de jocuri multiple, poți fi sigur că vei găsi persoane dispuse să se alăture și să te bucuri de mai multe ore de divertisment.