Când vorbim despre producerea alimetelor cu adevărat sănătoase, ciupercile sunt cea mai bună alegere. Nutrienții lor simpli, precum și vitaminele și mineralele care sunt conținute, oferă beneficii incredibile pentru sănătatea generală a unei persoane.

Majoritatea ciupercilor conțin proteine și sunt lipsite de grăsimi trans, colesterol și gluten, oferind o sursă sigură de nutrienți esenți pentru o dietă sănătoasă. De asemenea, ciupercile sunt foarte variate și atrag în același timp și texturi și gusturi diferite care satisface toate nevoile gustative.

Ciupercile oferă o varietate de beneficii pentru sănătate

  1. Oferă nutrienți esențiali: Datorită conținutului ridicat de calorii și conținut ridicat de vitamine, ciupercile sunt considerate a fi foarte nutritive și conțin calciu, zinc, fosfor, potasiu, seleniu, magneziu, acid folic și vitamina D. De asemenea, puținele ciuperci au vitamina B1 sau tiamină. Vitamina D contribuie la absorbția mult mai eficientă a calciului, iar antioxidanții preveni și încetinesc producerea radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea în organism.

  2. Prevenirea obezității: Acestea pot fi consumate în mod regulat, deoarece au o rata calorică foarte jos, acestea ajutand la prevenirea îngrășarii leste. O ceașcă de ciuperci preparate conține doar 20 de calorii, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru cantitatea de energie ingerată.

  3. O varietate de tipuri , texturi și gusturi: Există peste 10.000 de specii și se estimează că există mai multe tipuri în lume. Fiecare sortiment oferă o aromă și textură diferită. Ciupercile albe și albe comestibile prezinta o consistență asemănătoră ochiurilor de midii în timp ce Portobello-urile pot fi folosite ca inlocuitori ai carnii.

  4. Beneficii antibacteriene și antifungice: Există unele ciuperci comestibile care au proprietăți antibiotici, anti-fungice și antivirale. Acestea pot fi, de asemenea, folosite pentru a preveni și trata infecții, cum ar fi infecțiile ochiului, infecțiile tractului urinar și infecțiile gurii.

  5. Protejează împotriva cancerului: Neagrul Chaga, Piebald Reishi și Maitake sunt ciuperci cu proprietati anti-cancer și ajută la prevenirea și tratarea cancerului. De asemenea, se crede că acestea pot împiedica dezvoltarea tumorilor.

  6. Reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare: Ciupercile au un conținut ridicat de potasiu, care contracarează efectele așa-numitului sodiu nociv asupra inimii. De asemenea, sistemul cardiovascular se poate bucura și de beneficiile acidului folic pe care îl conține și reduce riscul bolii cardiace, a accidentului vascular cerebral și a dezechilibrelor hemoragice.

  7. O sursă excelentă de fibre: Ciupercile oferă o sursă solidă de fibre alimentare, care ajută la reglarea digestiei. O dieta echilibrată cu alimente bogate in fibre poate micsora riscul de diabet si poate ajuta in prevenirea bolilor enterice.

  8. Ajută la îmbunătățirea statutului imunitar: Datorită conținutului de antioxidanți, ciupercile pot ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar și previne răspunsul imun excesiv care poate produce infecții și alergii. De asemenea, prezintă beneficii cu privire la îmbunătățirea proceselor metabolice ale organismului și reducerea inflamării și a durerii.

Cum integrate ciupercile în dieta ta

Există multe opțiuni diferite pentru a include ciupercile în dieta ta. Ciupercile pot fi adăugate în salate, tocanite, paste sau crispuri. De asemenea, pot fi prajite, uscate sau fierte. Unele dintre cele mai populare ciuperci sunt:

• Ciuperca Portobello: Cu o aromă și texturi ușor vaporoase, această ciuperca este o opțiune delicioasă și sănătoasă.

• Ciuperca Shiitake: Unul dintre cele mai mai comune tipuri, această ciuperca oferă o aromă și o consistență puternică.

• Ciuperca de Mana: Aceasta este una dintre cele mai populare ciuperci și are un gust lejer și delicat.

• Ciuperca Enoki: Acestea au un gust foarte ușor și sunt adesea utilizate în supe.

• Ciuperca Cremini: Această ciupercă de mărime mare și cu un gust ușor de nucă poate fi tăiată sau măcinată pentru a se potrivi în orice fel de mâncare.

• Ciuperca Champignon: Acestea sunt răspândite și au un miros puternic și un gust usor.

• Ciuperca White Button: Această ciupercă cu muschi alb și textura fină se poate găsi în majoritate