Astrologia medicala este o ramura relativ noua si controversata a astrologiei, prin care se analizeaza influenta planetelor asupra starii de sanatate si chiar, uneori, asupra tratamentelor pe care este necesar sa le urmam. Acest gen de astrologie se bazeaza pe convingerea ca, prin intermediul pozitiilor planetare, putem intelege patologia si tratamentul unei persoane. 

De asemenea, prin citirea si intelegerea semnelor astrologice putem vedea care sunt partile corpului sau unele organe care sunt susceptibile sa cunoasca anumite probleme de sanatate.

I. Istoricul astrologiei medicale

Astrologia medicala este considerata una dintre cele sapte arte mai vechi considerate esentiale pentru intelegerea lumii. Istoria sa se inalta pana la inceputurile omenirii, si a fost folosita intr-o forma sau alta, la fel ca si medicina, in diferite locuri ale planetei. Pe masura ce oamenii au evoluat, si astrologia a devenit mai avansata. Filozofii si medicii greci antici cum ar fi Democrit si Hippocrates au studiat si integrat in lucrarile lor astrologia in domeniul medicinii, afirmand ca pozitiile planetelor au influenta directa asupra individului, asupra tratamentului si asupra sanatatii.

II. Cum functioneaza astrologia medicala

Astrologia medicala utilizeaza tehnici similare cu cele utilizate in astrologie conventionala. De obicei, presupune citirea pozitiilor planetare in momentul nasterii. Acestea sunt convertite intr-o grila astrologica folosind o harta astrologica a cerului si anumite simboluri astrologice. De asemenea, sunt luate in considerare si zodiile si aspectele planetare care joaca un rol deosebit de important in astrologie. Utilizarea acestor simboluri si semne ne ajuta sa intelegem natura si simptomele unei anumite boli, materia veniturilor si a nevoilor unei persoane,, precum si calitatea starilor sale emotionale.

III. Avantajele si dezavantajele astrologiei medicale

Astrologia medicala poate fi de un real ajutor in sanatatea si binele unei persoane. Una dintre principalele ei avantaje este ca ne ajuta sa intelegem natura unei afectiuni si sa anticipam oportunitatea unor tratamente pe baza pozitiilor planetelor in momentul nasterii unei persoane. Mai mult decat atat, poate fi utilizata si pentru a prevede riscul unui anumit tratament si potrivirea sa cu nevoile unice ale persoanei.

Totusi, astrologia medicala vine si cu unii dezavantaji. Acestia includ faptul ca nu exista nici un fel de dovezi stiintifice care sa sustina afirmatiile sale despre influenta planetelor asupra starii noastre de sanatate. Pe de alta parte, exista si o tendinta de a generaliza foarte mult aspectele astrologice intr-un mod care ar putea submina valoarea acestora. Cu toate acestea, acesti factori nu diminueaza importanta folosirii astrologiei astrologiei medicale.

IV. Utilizarea astrologiei medicale astazi

Astazi, astrologia medicala este foarte folosita pentru a oferi diverse recomandari si indicatii legate de tratamentul si medicamentatia pentru anumite boli. De obicei, medicul sau medicul astrolog pot recomanda tratamentul optim in functie de pozitiile planetare sau domeniile afectate ale hartii astrologice. De asemenea, cercetariile actuale au aratat ca astrologia medicala poate ajuta la depistarea unor afectiuni si intelegerea influentelor lor asupra sanatatii.

V. Cum se citeste o diagrama astrologica medicala

Diagramele astrologice medicale sunt diagrama tarotului astrologic utilizata pentru a identifica cele mai probabile boli si a indica tratamentul potrivit. In primul rand, se identifica cele 12 domenii ale hartii astrologice, reprezentate de Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte si restul planetelor. Acestea sunt apoi impartite in 4 sectiuni, cunoscute sub numele de “picioare”. Fiecare “picior” se concentreaza pe un set specific de simptome si tratamente medicale. In aceasta igara, tipurile de simptome variaza in functie de pozitiile planetelor fata de sol.

In al doilea rand, acestea sunt impartite in 4 domenii, corespunzatoare celor 4 elemente ale astrologiei: Apa, Foc, Aer si Pamant. Toate aceste domenii simbolizeaza diferite zone ale corpului, stariemotionala si tratamentele care ar trebui sa fie urmate pentru a se obtine o stare de sanatate optima. In acest scop, se iau in considerare si aspectele specifice ale zodiilor, care ne ajuta sa intelegem informatii complementare despre starea generala a sanatatii.

Astrologia medicala poate fi un mijloc excelent de a explora si intelege fizicul si starea unei persoane. Acest tip de astrologie se bazeaza pe vechi principii si tehnici care au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a prevedea starea de sanatate si a le indica tratamentul potrivit. Putem folosi astrologie medicala pentru a intelege mai bine cauzele bolilor fizice, pentru a anticipa riscurile tratamentelor pe termen lung, sa anticipam nevoile si starea emotionala a unei persoane. De asemenea, aceasta ne poate oferi rezultate pozitive in ceea ce priveste tratamentul si prevenirea unor boli. Cu toate acestea, este important sa tinem cont de dezavantajele astrologiei medicale, cum ar fi lipsa unor dovezi stiintifice si generalizarea prea mare a aplicarii conceptelor astrologice. Astfel, poate fi folosita astrologia medicala in mod eficient si eficace pentru a va mentine in forma sanatoasa si buna.