Cele mai frumoase parcuri nationale din lume au devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai populare obiective turistice, iar cei care aleg să le viziteze îşi reamintesc în fiecare moment cât de frumoasă poate fi natura. Aceste minunate locaţii constituie un colţ de natură vitală, unde se adună splendide faune şi flore ce oferă ocaziile unor experienţe fără egal. Din acel motiv, ne propunem prin această lucrare să le prezentăm pe acelea care, în opinia noastră, sunt cele mai frumoase parcuri nationale din lume.

Definiţie

Un parc național este un parc natural sau rezervaţie naturală, în general dintr-o zonă care include mai multe ecosisteme diferite. Acestea sunt create prin legi naţionale sau guvernamentale și sunt administrate de autorităţi locale de stat, a căror scop este de a proteja specii native şi a preserva biodiversitatea.

Cele mai frumoase parcuri naționale din lume

 1. Parcul Național Yosemite, California, Statele Unite
  Yosemite se află în estul statului California şi cuprinde partea sudică a Sierra Nevada. Acest parc a devenit primul parc național din America de Nord, după ce a fost înţeles cât de unică și frumoasă este această zonă. Parcul are o exotism natural rar, caracterizat prin şiruri înalte de stânci și ape purpurii și adăpostește multe specii de animale și vegetație.

 2. Parcul Național Sawtooth Wilderness, Idaho, Statele Unite
  Acest parc se află în Lunca Râului Salmon din Idaho și cuprinde una dintre cele mai spectaculoase creste pe care ea le oferă. De la această zonă se poate vedea, de asemenea, ghețari, lacuri de munte și unele dintre cele mai mari trucuri ale parcului. Pe lângă încântătoarele peisaje, cu el se întâlnesc o serie de specii de animale sălbatice precum alci, ursi și elani.

 3. Parcul Național Fiordland, Noua Zeelandă
  Fiordland se află pe partea de sud a insulei Noua Zeeland, constituind una dintre cele mai frumoase provincii ale acestei țări. Din această zonă, vizitatorii se pot bucura de peșteri și alte formațiuni geologice, cascade, râuri fermecătoare, ghețari, lacuri însorite şi, desigur, faune bogate. Cele mai puțin explorates locuri reprezintă, de asemenea, puncte de interes pentru această zonă.

 4. Parcul Național Torres del Paine, Patagonia, Chile
  Chile nu poate fi exclus din lista locațiilor de artă naturală. Această provincie are o mare parte din Patagonia, fiind înconjurată de un peisaj dramatic, format din șiruri înalte de munți, cascade, lacuri, lagune și fiorduri. Marea diversitate de faune și flori constituie, de asemenea, un atribut important al parcului național Torres del Paine, acesta fiind locul perfect pentru a trăi momente pline de aventuri.

 5. Parcul Național Komodo, Indonezia
  Komodo se află între insulele Flores și Sumbawa, Indonezia, fiind unul dintre cele mai mari centre naționale din lume. Acesta abordează diferite medii, cum ar fi plajele, munții, lacurile, junglele și marea. De asemenea, parcul abordează tematica speciilor, cum ar fi varana de Komodo, care este considerată a fi cel mai mare lighioană din lume.

 6. Parcul Național Krka, Croația
  Krka se află în Croația, fiind formațiunile sale calcaroase bine reprezentate în această regiune. De asemenea, printre cei mai importanti atractii, se poate găsi insula Visovacc în acesta, unde se află cetatea medievală Sibenik. Această pădure constituie, de asemenea, un loc excelent pentru aprofundarea experienţei exotice, atât pentru cei care aleg să exploreze plantaţiile abrupte şi grotele dulci, cât şi pentru cei care caută petreceri în faţa râului sau vor să se bucure de cascadele sale spectaculoase.

 7. Parcul Național Arenal, Costa Rica
  Costa Rica este faimoasă pentru a sa latură tropicală, însă unul dintre cele mai importante parcuri naționale din această țară se află în jurul Volcanului Arenal. Această intrare în lumea naturală aparține zonei de nord a Costa Rica, acolo fiind multe lacuri, văi adânci și faune uimitoare. De asemenea, fața ascunsă a vulcanului constituie un alt suflu ce strajuie această primă vară de aventură în junglă.

 8. Parcul Național Kaas, India
  Parcul Național Kaas se află în partea vestică a Indiei. Acesta este, fără îndoială, un loc plin de farmec, plantaţiile sale vii fiind interpuse între pinii și ierburile de grădină. O altă bogăție ce contribuie la farmecul acestei zone sunt plutitoările îmbrăcate în flori de culori vii, pepinierile și speciile florale. Acesta reprezintă, fără îndoială, o destinație perfectă pentru romgtori și regăsirea puterii naturii.