Intalnirea cu un tip timid poate parea o provocare, dar totodata poate avea mai multe avantaje decat intalnirile obisnuite. Intelegerea specificitatilor tipului timid poate fi ceva dificil, insa cunoasterea lor iti poate oferi avantaje notabile.

  1. Caracterul timid poate fi cu adevarat seducator

Un tip timid poate parea uneori inaccesibil, dar provocarea de a ajunge sa-l cunosti este cu atat mai interesanta. Un tip timid arata deseori ca trebuie sa fie cucerit si fara sa isi dea seama aceasta poate fi incantarea intalnirii. Este alintat de ideea de a fi intr-o relatie speciala, profunda si durabila cu o persoana care poate sa-l accepte asa cum este.

  1. Apreciatia unui partener timid

Deoarece timiditatea inseamna in mod obisnuit faptul ca uneori ti se pare greu sa iesi in evidenta – un tip timid poate fi mai dispus sa vada si sa aprecieze faptul ca si alte persoane se straduie sa atraga atentia. El poate sa recunoasca inteligenta, sentimentele de seriozitate si chiar preocuparile tale, care de obicei sunt neobservate de cei mai multi oameni.

  1. Un partener obisnuit si stabil

Un tip timid poate fi un partener obisnuit, ceea ce poate duce la o relatie stabilisa de durata. Este mai putin probabil sa se rupa apartenenta si abandonul nu este o oprire in aceasta caz, intrucat evita situatiile conflictuale aproape cat se poate de repede. El este mai intelegator si mai entuziast sa discute decat sa se bata.

  1. Un partener compasiune

Un tip timid este intelegator si ii place sa ofere compasiune si sprijin. Cand se simte ca se comporta bine, el isot mai mult decat dispus saocupa un loc de ascultator. El poate sa te surprinda cu intelepciunea sa marginala si competenta sa subtila, dar este neobservata mai mult decat des.

  1. Avantajul assertivitatii

Daca esti o persoana mai iesita in evidenta, vei descoperi ca un partener timid aduce intelegere pozitiva si respect. Este obisnuit ca timiditatea si agresivitatea sa fie percepute negativ, insa partenerul tau timid poate aduce in relatie solutiile preferate si reducerea conflictelor.

Cum sa intampini un tip timid

Intalnirea cu un tip timid poate fi la fel de confortabila precum cu ceilalti parteneri. Pentru a fi mai receptiv si mai increzator, poti lua urmatoarele masuri:

Ia initiativa – Intalneste-l direct, fara sa te sfiiasca oaspetele sau sa te simti prefacut. Vorbeste cu el si fa-l sa se simta binevenit si confortabil.

Fii atent la el – Sunt de dorit comportamente sociale, care reflecta preocuparea ta si sensibilitatea fata de nevoile si sentimentele partenerului tau.

Deschidere si lipsa destinatiei in conversatie – Intampina-l cu deschidere si intrebari despre interese persoanale. Nu fi prea insistent cu specificatiile gresite.

Sprijin – Initial poate sa par deschis si relaxat fata de tine, dar dupa aceea poate deveni timid si retransmisiv. Esti pregatit sa sprijini si sa raspunzi cu promptitudine nevoilor sale.

Apreciaza timiditatea sa – Fii constient de puterile si punctele sale tari si flateaza-i abilitatile si reusitele.

Iata cateva avantaje pe care le poti gasi daca te intalnesti cu un tip timid: caracterul timid poate fi seducator, partenerul timid poate fi intelegator, pentru un partener fidel si stabil, iar de asemenea compasiune si sensibilitate. Partenerul tau timid poate sa fie si adaptabil, sa aduca un nivel puternic de assertivitate in relatie si sa nu initieze niciodata un conflict. Cu toate acestea, este responsabilitatea ta sa il cunosti cu adevarat si sa intelegi cum sa il ajuti sa se deschida si sa se simta bine. Daca actionezi cu incredere si intelegere, intalnirea cu un tip timid poate accesa toate avantajele de care aveti nevoie pentru a avea o relatie armonioasa.