Laptele de migdale este o bautura vegetala din ce in ce mai populara, care ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Prezentat in multe arome și dulcegarii, laptele de migdale oferă un plus de energie, fiind bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, dar si cu un nivel scazut de calorii. Unele dintre cele mai importante beneficii ale consumului de lapte de migdale sunt descrise mai jos.

1. Proteine pentru energia necesara

Laptele de migdale este o sursa excelenta de proteine, oferind 8 grame de proteine pentru fiecare 250 ml și furnizând energie pe toata durata zilei. Acesta contine totodata si grasimi sanatoase, precum si antioxidanti. Proteinele sunt ideale pentru dezvoltarea musculara si proaspata si te pot ajuta sa te simti mai energic pe toata durata zilei.

2. Vitamin Complex

Laptele de migdale este incarcat cu vitamine esentiale, precum si cu mai multe minerale. Una dintre cele mai importante vitamine pentru sanatate este vitamina E, care joaca un rol esential in sistemul imunitar si ajuta la mentinerea articulatiilor functionale. Acest aliment este bogat si in magneziu, zinc, fier si fosfor, dar si in calciu, calorii si grasimi, care sunt esentiale pentru pastrarea unei stari generale bune, pentru prevenirea bolilor cronice.

3. Laptele de migdale ajuta digestia

Acest lapte este plin de fibre, ceea ce face ca acesta sa aiba un efect benefic asupra digestiei. Deoarece fibrele sunt lente digerate, ele ajuta tractul digestiv sa se simta confortabil. Fibrele sunt responsabile si pentru favorizarea tranzitului intestinal si pentru reducerea simptomelor disconfortului digestiv, inclusiv a balonarii si stare de disconfort.

4. Produs organic

Una dintre cele mai bune caracteristici ale laptelui de migdale este ca este un produs organic, ceea ce inseamna ca poate fi facut fara substantele chimice, conservanti si aditivi artificiali. Aceasta inseamna ca acest lapte contine mai putine calorii si grasimi, ceea ce inseamna ca este un produs mai sanatos decat alte tipuri de lapte.

5. Beneficii anti-inflamatorii

Unul dintre cei mai importanti antioxidant care se afla in laptele de migdale este vitamina E. Vitamina E joaca un rol important in reducerea inflamatiei si in tratarea bolilor inflamatorii. Vitamina E poate reduce inflamatia, poate ameliora starea de spirit si poate reduce simptomele bolilor cronice.

6. Reduce nivelul colesterolului

Consumul regulat de lapte de migdale poate contribui la reducerea nivelului de colesterol. Laptele de migdale contine grasimi sanatoase, precum si fibre solubile, care pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol. De asemenea, acesta poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

7. Ajuta la pierderea in greutate

Intrucat laptele de migdale este sarac in calorii si contine cantitati mari de fibre si grasimi sanatoase, acesta poate ajuta la accelerarea pierderii in greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca fibrele și grăsimile sănătoase sunt lente digerate, ceea ce face ca bautura sa va tina mai mult.

8. Laptele de migdale contribuie la intarirea oaselor

Laptele de migdale este o sursa importanta de calciu si de magneziu, cei doi nutrienti esentiali pentru intarirea oaselor și a ligamentelor. Calciul este necesar pentru menținerea sau creșterea densității osoase, în vreme ce magneziul ajută la absorbtia calciului si joaca un rol esential in metabolismul osos.

9. Lactate de migdale pentru pielea frumoasa

Un alt avantaj al consumului de lapte de migdale este ca acesta poate ajuta la mentinerea unei stari de sanatate a pielii, deoarece contine antioxidanti precum acizii grasi omega-3 și omega-6. Acesti acizi grasi sunt necesari pentru a oferi pielii stralucire, luminozitate si catifelare. De asemenea, antioxidanti pot preveni aparitia ridurilor, a petelor negre si a discolorarii pielii.

Laptele de migdale ofera o multime de beneficii pentru sanatate care ii permit sa constituie o alternativa sanatoasa la alte produse alimentare. Acesta se bucura de popularitate datorita gustului sau dulce, nutritiv si de compozitia sa, si este o sursa excelenta de proteine, antioxidanti, vitamine si minerale, care joaca un rol esential in mentinerea unei stari principale bune. Avantajele sale includ: creșterea energiei, ajutor pentru digestie, fibre și grăsimi sănătoase, prevenirea bolilor cardiovasculare, intarirea oaselor si a ligamentelor, ajutand la mentinerea unei stari de sanatate a pielii. Persoanele de toate varstele pot include laptele de migdale in dietele lor, precum si persoanele care fac parte din anumite grupuri, cum ar fi vegetarianii si veganii.