Glutenul a primit multe recenzii mixte. Unii spun că fără gluten sunt mai sănătoși, alții că așa cum a fost folosit în mod traditional în alimentația noastră, este inofensiv. În cele din urmă, doar tu poți decide ce să crezi și ce să mănânci. Cu toate acestea, aici vom aborda adevărul despre gluten și cum vă poate influența sănătatea.

Ce este Glutenul?

Glutenul este un amestec de proteine. El apare natural în cerealele, cum ar fi grâul, orzul și secara. Mâncarea care conține gluten este adesea mai densă, mai plăcută și mai spumantă. În plus, glutenul poate ajuta alimentele să se îndepărteze și să rămână mai înt

Cui ii este necesar Glutenul?

Consumul de gluten este necesar, deoarece el joacă un rol crucial în obținerea unei diete echilibrate, și oferă multe alimente nutritive care sunt essențiale pentru o nutriție optimă. Prin urmare, cei care nu sunt afectați de gluten sunt recomandați să mănânce o gamă diversă de alimente care conțin gluten, pentru a se bucura de aceste beneficii.

Cum influenteaza Glutenul Sănătatea?

Funcțiile glutenului în alimentație variază în funcție de persoana la care se află. Glutenul poate fi rău pentru unele persoane cu anumite alergii, tulburări sau condiții medicale. Majoritatea persoanelor se pot bucura în continuare de alimente cu gluten, însă atunci când această substanță este în exces poate afecta negativ sănătatea.

Alergia la Gluten

Cel mai cunoscut reacții adverse la gluten cunoscut este alergia/intoleranța la gluten. Intoleranța la gluten, sau boala celiacă, este o afecțiune autoimună comună care apare atunci când o persoană nu poate digera glutenul. Boala necesită îndepărtarea completă a glutenului din dieta pacientului. De asemenea, este important ca persoanele care suferă de această boală să evite alimentele care au fost preparate într-o mână de locații unde au fost folosite alimente cu gluten.

O altă formă de intoleranță la gluten apar lezme netolerrancia sau boala ghduri. Aceasta poate produce simptome similare cu alergia la gluten. Cu toate acestea, în cazul BGN, corpul reactioneaza la proteinele numite prosomati ale glutenului și nu la proteinele numite gliadina, de obicei responsabila pentru boala celiaca.

Sensibilitatea la Gluten

Deși alergiile și intoleranța la gluten sunt afecțiuni foarte reale, unii oameni sufera de simptome similare și se auto-diagnostichează ca fiind alergici la gluten, în realitate acestia au o sensibile la gluten. Acești oameni au senzații negative cauzate de consumul produselor cu gluten, deși nu au probleme de sănătate asociate cu el, precum boala celiaca. Majoritatea senzațiilor negative raportate de persoanele cu sensibilitate la gluten sunt cauzate de inflamatia gutului, care folosește consumul de alimente cu gluten.

Care sunt Beneficiile Consumului de Gluten?

O dietă variată, din care fac parte și produse cu gluten, oferă unele beneficii importante pentru sănătate. Produsele alimentare care conțin gluten pot fi corelate cu un risc scăzut de malnutriție sau malnutriție, poate fi o sursă excelentă de nutrienți, cum ar fi fierul, zincul, acidul folic și alte vitamine din complexul B.

De asemenea, glutenul poate contribui la bunăstarea mentală. Multe dintre alimentele bogate în gluten, cum ar fi fructele de mare și cerealele integrale, conțin sodiu, potasiu și alte minerale care ajută creierul și sistemul nervos să funcționeze corect.

Care este Adevarul despre Gluten?

Adevărul despre gluten este că atât post, cât și persoanele care nu prezintă anumite alergii, tulburări sau afecțiuni medicale pot include această substanță în dieta lor. Glutenul nu este involsiv pentru sănătate, dar poate fi că trebuie evitat pentru cei cu alergii la alimente, cum ar fi celor care suferă de boală celiacă și alte forme de intoleranță sau sensibilitate la gluten. Îmbinarea unei diete bazate pe alimente naturale și evitarea excesului poate fi benefică pentru toți.

În concluzie, omul care își menține dieta corespunzătoare și evită excesul de produseprocesate și alimente bogate în gluten poate obține o nutriție excelentă, fără a fi privați produsele alimentare bogate in nutrienți. De fapt, o dietă echilibrată, care include produse cu gluten, poate oferi multe beneficii și se poate adapta tuturor. Acestea fiind spuse, cine poate să știe cel mai bine ce funcționează pentru tine? Respinge informațiile contradictorii,cântărește fiecare decizie și ia cea mai bună decizie pentru tine!