Corpul vorbeste – asta este ceva pe care multi oameni au invatat sau au citit despre limbajul trupului si poate fi o informatie utila in anumite situatii, cum ar fi multi factori cu privire la temperamentul unei persoane, intotdeauna utila in comunicarea cu alte persoane. Unul dintre cele mai cunoscute semne de limbaj al trupului este pozitia bratelor incrucisate, care pot indica sentimente atat pozitive, cat si negative.

In acest articol ne vom concentra asupra sensului bratelor incrucisate si ce poate insemna relatiile lor cu cealalta persoana sau lumea. Iata totul despre bratele incrucisate in limbajul trupului.

Ce inseamna bratele incrucisate in limbajul trupului?

Bratele incrucisite sunt, uneori, un indicator al sentimentelor neplacute, cum ar fi sentimentele de iritare sau neliniste. Acest simptom de limbaj al trupului poate fi destul de evident, deoarece creaza o bariera fizica intre persoane, ce poate reflecta sentimentele negative sau rusinea in compania altcuiva.

De obicei, persoanele se incruciseaza daca se simt neconfortabile intr-o conversatie, fie pentru ca simt ca au fost respinse, fie pentru ca acestea simt ca au devenit prea enigmatic si se inchida. Oamenii pot privi direct la cei cu care discuta, dar daca bratele lor sunt incrucisate, acea persoana poate avea sentimentul ca acestea se blocheaza si se refugiaza intr-o zona confortabila si sigura.

Acest comportament poate da un afund senzatie ca o persoana nu mai empatizeaza sau nu se mai intalneste direct cu ceilalti si poate rezulta in sentimente de frustrare si anxietate pentru cei care il observa. De asemenea, probabil ca cei care sunt incrucisi sa se simta la randul lor determinati de situatiile sociale.

Also, bratele incrucisate sunt uneori asociate cu respingerea, neinteres si cu faptul ca un lucru nu poate fi schimbat, ceea ce poate indica ca persoana nu se simte prea deschisa in negocierile din sala de intalniri si poate fi dificil de ajuns la un acord sau de a schimba mentinerea unui lucru.

Ca principiu general, bratele incrucisate tind sa sugereze o pozitie defensiva sau una care se simte suficient de repayment in enviroment. Acest lucru poate servi la reducerea anxietatii in situatii nefamiliare si poate, de asemenea, sugera o autoaparare mecanism sau poate fi folosit ca o forma pentru a respinge un subiect sau a face o punct pe ceva discutat.

Toate acestea tind sa se reflecte direct in aportulasociat la comunicare, ceea ce poate influenta de asemenea posibilitatea de a obtine ceva in consens.

Acasa sau la serviciu

Atunci cand vine vorba de relatiile de lucru, bratele incrucisate pot servi mai mult ca un indiciu si izolare, ceea ce poate juca orn role in progressul unei afaceri.

Anumite persoane pot folosi bratele incrucisate ca o modalitate de a se proteja de iritarea sau anxietatea si poate oferi un sentiment de siguranta, cu toate ca aceasta pozitie poate dezavantaja situatia.

Pe de alta parte, uneori poate tinde sa fie o pozitie relaxata si se poate folosi ca o modalitate de a emite sentimente de confort si pozitivitate. Daca este asa, acest lucru poate refer viders pentru cei cu care comunica si poate crea un mediu relaxat si general permisiv.

Oricum, cand apar bratele incrucisate, aceasta poate servi ca un indicator ca persoana nu se simte prea sigura in ceea ce se intampla sau ca ceva este anormal cu situatia.

De asemenea, incrucisarea bratelor poate servi totodata ca o modalitate de a se conecta cu ceilalti, sugerand o comunicare mai directa si mai autentica. Acest simbol poate indica faptul ca persoana vrea sa comunice direct si pe bunaroarca doreste sa domneasca o conversatie mai autentica.

Atunci cand se foloseste ca si semnal al povestirii personale, bratele incrucisate pot servi ca un mod de a indica sinceritate si sensibilitate in relatiile sociale.

Cand bratele incrucisate sunt acceptabile?

Desi acest simptom se poate asocia cu izolarea sau exprimarea sentimentelor negative in mari cercuri sociale, bratele incrucisate pot fi, de asemenea, privite cu pozitivitate in situatii mai mici si familiare.

De exemplu, acasa, in intimitate, bratele incrucisate pot semnaliza sentimente de liniste si relaxare. Poate semnaliza prezenta unui sentiment de siguranta intre prieteni si este o activitate naturala atunci cand oamenii se simt confortabili impreuna.

De asemenea, cercurile sociale intime pot gazdui, de asemenea, bratele incrucisate ca un semn al intelegerii si simpatiei fata de ceilalti. Acest lucru poate fi exprimat intre prieteni si poate indica simpatia si aprobarea frumoaselor ce comunica intre ei.

Inca odata, aceasta pozitie poate servi, de asemenea, ca o modalitate de a sugera faptul ca o persoana se simte destul de bine ca sa poate comunica din sufletul sau.

Acest lucru poate fi vazut mai ales in zonele mai intime, cum ar fi cadruri intime, sali de intalniri si cafele. Aici se poate aplica bratele incrucisate ca un simbol al confortului si al bunastarii sau chiar al deschiderii fata de conversatie.

Cand bratele incrucisate sunt hostile

Cu toate ca la niveluri mai mici de intimitate, bratele incrucisate poate fi considerata favorabila, pozitionarea bratelor incrucisate poate servi, totusi, ca un semn al refuzului sau a negarii atunci cand vine vorba de relatiile mai mare si mai non-intime.

De exemplu, in zonele publice mai mari, cum ar fi sali de receptie si sali de intalnire de mostenire, bratele incrucisate pot sugera conservatorism si ignoranta. Acesta poate servi ca o modalitate de a arata neinteresul sau iritarea la sugestiile ce se fac,