Slime este o pastă groasă și lipicioasă făcută din produse chimice și alte elemente gata făcute care poate fi folosită pentru divertisment și pentru a construi lucruri distractive, creativă și amuzante, precum și obiecte de artă unice. Slime-ul face o atingere unică trecătoare și poate fi văzut peste tot de la televizor la lecțiile de clasă și chiar pe Facebook. Din nefericire, slime-ul poate fi foarte periculos pentru copii, iar parinții ar trebui să știe acest lucru înainte de a permite copiilor lor să experimenteze cu pastă.

Cum este făcut slime-ul?

Slime-ul este făcut din mulți ingrediente diferite, inclusiv săpun, detergenți, produse de curățare a mobilierului, îngroșători, vopsea și, uneori, chiar substanțe chimice. Deși aproximativ 40% din slime-ul pe care îl cumpără adulții îl conține pe bază de șuviță, toată lumea se poate bucura de ea. Slime-ul poate fi făcut prin intermediul atât a amestecului unor ingrediente gata făcute, cât și a formulei din puritatea cea mai înaltă.

De ce este periculos slime-ul pentru copii?

Chiar dacă slime-ul pare inofensiv, conține adesea substanțe chimice care sunt periculoase. De exemplu, dependent de formula folosită, slime-ul poate conține produse chimice, cum ar fi natriul borax și formaldehida, care sunt extrem de nocive atunci când sunt ingerate sau inhalează. Slime-ul conține, de asemenea, chimicalele care pot cauza alergii sau iritații ale pielii.

De asemenea, slime-ul poate conține diverse coloranți și alte produse chimice, inclusiv produse chimice care sunt toxice. Acest lucru poate avea ca rezultat intoxicarea din expunere cronică sau otrăvirea accidentală. Prin urmare, parinții trebuie să ia în considerare riscurile asociate cu folosirea slime-ului, înainte de a permite copiilor să facă acest lucru.

Cum îi pot proteja optenii pe copiii mei de pericolele Slime-ului?

Există mai multe modalități de a proteja copiii de pericolele asociate cu slime-ul. Mama și tatăl pot face următoarele:

  1. Cititi etichetele cu atentie. Asigurați-vă că citiți etichetele ingredientelor și că acestea nu conțin ingrediente toxice.

  2. Avantajele cumpararii Slime-uri fabricate din țesături. Asigurați-vă că slime-ul pe care le-ați cumpărat este fabricat din țesături și nu conține produse chimice.

  3. Introduceți copiii în regulile slime-ului. Copiii trebuie să se pregătească cu privire la modul corect de a manipula și utiliza slime-ul, precum și modul în care să evite contactul cu substanțele periculoase.

  4. Monitorizarea folosirii slime-ului. Asigurați-vă că copiii dumneavoastră să facă pregătirile corecte înainte de a folosi slime-ul și verificați amprentele, indiferent de cat de mica este. Dacă, de exemplu, parintiii folosesc produse chimice in slime-uri, copiii vor învăța despre lucrurile pe care trebuie sa evite.

  5. Evitarea fabricarii acasa. Desi unii parinti pot incerca sa fabrice acasa slime-ul, deoarece nu se stie întotdeauna ce ingrediente au fost adăugate și/sau combinate, este recomandat sa cumparati slime pre-fabricat din materiale sigure.

  6. Păstrați produsele Slime bine descoperite și la loc sigur. Dacă copiii dumneavoastră joacă în prezența slime-ului sau stochează slime-uri în sertare, ar trebui să asigurați-vă că acestea sunt îndepărtate și nu această substanță poate fi accesibilă copiilor.

  7. Utilizarea echipamentului de protectie potrivit. Parintii ar trebui sa se asigure ca copiii isi pun manusi atunci cand manipuleaza slime-ul si sa foloseasca gel pentru maini inainte si dupa acelasi lucru.

  8. Explicati-le copiilor sa nu o mănânce. Copiii trebuie să știe că slime-ul nu este comestibil și că trebuie evitată luându-l în gură sau mâncat.

Slime-ul poate fi folosit pentru a fabrica obiecte de artă unic și amuzante, dar acesta conține adesea substanțe chimice periculoase. Prin urmare, parinții trebuie să ia în considerare riscurile asociate cu folosirea slime-ului înainte de a permite copiilor lor să folosească această pastă. Pentru a se asigura că copiii se bucură sănătos de slime-ul lor, parinții ar trebui să urmeze și să respecte regulile de mai sus și să monitorizeze folosirea slime-ului de către copiii lor.