Controlul este sinonim cu barbatii, iar relatia dintre cei doi are o conexiune de lunga durata. Barbatii isi doresc controlul pentru ca ii face sa se simta in siguranta, in special in intimitatea relatiei cu partenera. Ei sunt singurii responsabili pentru cum stau lucrurile, iar asta le da o anumita forma de putere.

De ce motiv barbatii isi doresc sa detina controlul?

Orice barbat isi doreste sa detina controlul din cauza motivului fizic si emotional ce sta la baza acestei nevoi. Iata mai jos cateva motive importante pentru care multi barbati vor sa detine controlul.

1: Controlul ofera protectie

Controlul ofera barbatilor siguranta si protectie. Este nevoia lor primara de a oferi protectie atat lor, cat si familiei lor, fapt ce joaca in mod direct un rol important in nevoia lor de control. Aceasta nevoie se datoreaza instinctului lor primar pentru protectia si siguranta. Deoarece barbatilor le place sa se simta in siguranta, de multe ori ar prefera sa fie pe cont propriu, decat sa-si puna o familie in situatii riscante unor pericole externe.

2: Controlul ofera putere

Barbatii isi doresc sa detina controlul, deoarece le ofera putere si sentimentul ca sunt responsabili pentru vietile lor. Controlul le ofera barbatilor sentimentul ca sunt lideri de baza in relatia cu partenerii lor. Acest sentiment de putere ofera barbatilor un sentiment de incredere si stabilitate in ceea ce priveste relatia cu partenerii lor. Pe masura ce increderea si stabilitatea cresc, barbatii au mai multa libertate si le permite sa-si exprime sentimentele si opiniile.

3: Controlul furnizeaza sentimente de responsabilitate

Barbatii iau foarte in serios responsabilitatea lor pe care o au de a sustine o familie si de a o proteja. Acest lucru le ofera barbatilor un sentiment de responsabilitate de care acestia se bucura. Cu cat se simt mai responsabili fata de partenera lor, cu atat vor sa detina mai mult controlul. Acest lucru le ofera barbatilor increderea ca sunt pe spatele familiei si ca fac toate eforturile necesare pentru a asigura stabilitatea si buna stare a sa.

4: Controlul ofera un sentiment de dictare

In cazul in care barbatii au un sentiment prea mare de control in relatii, pot dori sa-si controleze partenerii si sa isi impuna propriile decizii. Acest lucru se angajeaza prea mult in directia dictarii si barbatii ar putea respinge pe partenera oricand acestia ar face o alegere neagreata de catre ei. Acest lucru ar duce la aparitia unor probleme in relatie si deseori la presiunea responsabilitatii pentru deciziile necorespunzatoare.

5: Controlul ofera protectie emotionala

Barbatii sunt protectori si pe buna dreptate. De multe ori ei inteleg mai bine sentimentele partenerei decat si-as da ei seama. Acest lucru le permite barbatilor sa se simta responsabili cu sentimentele partenerei si sa se asigure ca aceasta se simte in siguranta si protejata. Controlul emotional le ofera barbatilor sentimentul ca pot face fata oricaror schimbari care s-ar putea ivi in relatie, astfel incat sa aiba grija de partenera lor.

6: Controlul ofera o economie de rabdare

In unele situatii, detinerea controlului poate ajuta barbatii sa economiseasca timp si sa-si faca mai usoara munca. Cand lucrurile s-au rezolvat si ei au optat pentru decizia corecta, atunci vor avea mai mult timp sa se bucure de relația lor. Ti-au dat seama ca detinerea controlului poate fi un scurt traseu spre obiectivul lor, astfel incat sa nu piarda timp prin negocieri si discutii inutile.

7: Controlul vine din instinct

In multe cazuri, controlul vine instinctiv pentru ca au fost constienti sa se asigure ca fac ce este mai bine pentru familia lor. Prin acest gest, barbatii arata ca se ocupa de partenera lor si au grija de binele ei. In general, barbatii vor sa se asigure ca au grija de partenera lor si le ofera protectia si atentia la care acestia au nevoie.

Concluzia este ca barbatii si-ar dori sa detina controlul pentru ca le ofera protectie, putere, responsabilitate, protectie emotionala, economie de rabdare si instinct. Acest lucru le ofera barbatilor sentimentul ca sunt liderii familiei si ca au responsabilitati in relatie. Aceste aspecte sunt importante in gestionarea relatiilor si ofera protectie atat partenerilor, cat si familiei. In cele din urma, barbatii sunt responsabili de cum merge relatia lor, astfel ca detinerea controlului este o modalitate de a se asigura ca se simt in siguranta si au grija de partenera lor.