Sarea Epsom sau Sarea de Magneziu Epsom (MgSO₄) este cel mai cunoscut si folosit mineral și este, de asemenea, extrem de versatil. Acesta este folosit în produsele de îngrijire a pielii, ca un remediu pentru durere, ca un îmbunătățitor de sol, precum și în alte aplicații. Acesta este un produs natural care decurge de la surse precum lacurile și mările vechi sau din sedimentul stâncos. Acesta a primit numele după orașul Epsom, din Surrey, Anglia. În acest articol discutam despre ce este, beneficiile sale si cum poate fi folosit si pastrat Sarea Epsom.

Ce este Sarea Epsom?

Sarea Epsom este un mineral compus din magneziu, sulf si oxigen (MgSO₄). Acest mineral a fost descoperit în josul lacului Epsom aproximativ în anul 1618. Acesta se aseamana cu sarea de masa, dar structura chimica, compozitia minerale și proprietățile sale diferă de aceasta. Acest mineral se formeaza in natura prin evaporarea apei marii si lacurilor vechi.

Cum se poate folosi Sarea Epsom?

Exista mai multe moduri de a folosi Sarea Epsom în diferite scopuri. Unele dintre utilizarile sale sunt menționate mai jos:

• Baie de sare: Acesta poate fi folosit in băi, cum ar fi băile de sare Epsom, pentru a reduce stresul si anxietatea si pentru a imbunatati starea ta de spirit. Acestea pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei și detoxifierii corpului.

• Exfoliere: Sarea Epsom poate fi folosita ca un exfoliant suplimentar pentru corp. Acesta ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și poate îmbunătăți circulația sanguină subcutanată.

• Curatarea arterelor: Sarea Epsom poate ajuta la menținerea sănătății arterelor și inimii prin controlul nivelului de colesterol. Acesta poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale.

• Dizolvare: Sarea Epsom se poate folosi și pentru a dizolva alte minerale în mare, cum ar fi argintul.

Beneficiile Sale

Utilizarea Sarii Epsom poate aduce mai multe beneficii. Unele dintre acestea sunt menționate mai jos:

• Relaxare musculara: Sarea dizolvată în apă de baie poate ajuta la reducerea durerii musculare si la reducerea inflamației. Acesta poate ajuta la relaxarea țesutului muscular, la reducerea spasmelor musculare si deblocarea sângerării din mușchii intariti.

• Ameliorarea simptomelor de supradozaj de magneziu: O supradozare de magneziu poate avea simptome precum tremurături musculare, piele uscată, iritații ale pielii si dureri articulare. Acestea pot fi potențial ameliorate prin utilizarea unor băi Sare Epsom.

• Stimularea sistemului imunitar: Sarea Epsom poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și la reducera simptomelor alergice. Acesta poate, de asemenea, să stimuleze producerea anticorpilor și a celulelor T, îmbunătățind astfel răspunsul adaptiv al organismului.

• Reducerea constipatiei: Sarea Epsom poate fi folosita pe post de laxativ, ceea ce ajuta la ameliorarea constipatiei.

Cum se poate pastra Sarea Epsom?

Sarea Epsom are nevoie de un mediu uscat, aerisit pentru a se pastra in cele mai bune conditii. Unele modalitați de a o păstra includ:

• Păstrați produsul intr-un recipient de sticla cu siguranța închisă și feriți-l de căldură excesivă și razele directe ale soarelui.

• Depozitați-o într-un loc uscat și curat – acesta poate reduce posibilitatea ca sarea sa se usuce și sa se lipeasca.

• Nu puneți niciodată sare direct în vase sau recipiente de uz casnic, deoarece aceasta poate-ți afecta vetrele.

• Pastrati produsele lungi de la umiditate indiferent de condițiile meteorologice și condițiile ambientale.

• Nu conservați produsul în frigider sau congelator.

Sarea Epsom are numeroase beneficii, în special pentru relaxare musculară, stimularea sistemului imunitar si reducerea constipatiei. Acesta se poate folosi și și în scopuri cosmetice, precum exfolierea pielii si curatarea pielii. Este important sa il pastrati in conditii optime, in vase inguste, aerisite si curate si sa il feriti de caldura excesiva. Acest mineral se poate gasi in formele dizolvata si uscata.