Ce este Colagenul?
Colagenul este principala componenta a moleculelor de proteine ​​care ofera pielea, parul si ligamentele cu rezistența și elasticitatea necesare. El joacă, de asemenea, un rol important în reparația articulațiilor și a țesuturilor. 

O persoană poate simti pierderile sale considerabile ale colagenului, dupa varsta de 25 ani, în care se observa o scădere considerabilă în fiecare an. Ca urmare, organismul are dificultăți într-o mai mare sau mai mică măsură în a face față acestei pierderi.

Beneficiile Suplimentelor de Colagen
Suplimentele de colagen sunt pur și simplu, ingrediente alimentare cu valoare nutritivă, al căror principal scop este de a oferi corpului necesarul de colagen pentru a se menține sănătos. Acestea au un mare impact pozitiv asupra stării generale de sănătate și pot fi suficiente pentru a repara articulațiile, pielea, parul etc. Mai jos, am scurtat o lista de beneficii notabile ale suplimentelor de colagen:

• Ameliorarea simptomelor osteoartritei: Suplimentele de colagen sunt folosite pentru ameliorare simptomelor legate de suferințele articulare asociate artritei.

• Reducerea ridurilor din piele: Colagenul funcționează ca un întăritor al pielii, oferindu-i luciul și elasticitatea.

• Reducerea inflamatiei si a durerii articulare: colagenul poate reduce semnificativ inflamatiile și durerile articulare, poate accelera procesul de reparare a țesuturilor și poate face articulațiile să se simtă complet libere.

• Cresterea elasticitatii pielii: Colagenul contribuie la o mai bună elasticitate a pielii, oferind totodată si un suport natural al tesuturilor pielii.

• Cresterea rezistentei legamentelor si tendoanelor: Se cunoaste ca colagenul este cel mai important nutrient al tendoanelor si ligamentelor, care furnizeaza proteine ​​pentru a rezista la entorse.

• Regenereaza articulațiile: Prin lubrifierea articulațiilor, ajuta la regenerearea celulelor și la îmbunătățirea vicizității articulațiilor.

• Previne cresterea excesiva a parului: colagenul ajută la regenerarea celulelor și previne deteriorarea și căderea părului.

Cele mai bune Suplimente de Colagen
Daca doriti sa va mentineti suplimentele, atunci ar fi benefic sa luati in considerare urmatoarele produse de top:

• Colagenul neutru al oaselor și cartilajelor de pește de la PEScience: acest produs izolate de oase si cartilaje de pește, poate ajuta la reducerea durerilor articulare, îmbunătățirea articulațiilor și elasticitatea pielii.

• Colagenul de tip 2 de la Viva Labs avansat: Acest colagen marin, Ce este recomandat pentru articulații și ligamente și poate reduce cu adevărat durerea articulară, reduce inflamațiile și are îmbunătățiri ale metabolismului.

• Colagenul din căprioară de la Great Lakes Gelatin: Acest produs ajuta la îmbunătățirea nivelului de colagen din corp și poate contracara efectele naturale ale îmbătrânirii.

• Colagenul de bovina de la Afternoons: Acest produs aduce beneficii promisiunea mentinerii pielii, parului si unghiilor.

Edificarea şi luarea unei decizii

Pe masura ce inaintam in varsta corpul nostru incepe sa piarda una dintre substantele esentiale prin care mentinem starea de sanatate si frumusete – colagenul, si din acest motiv se recomanda suplimentarea. Cu toate acestea, luarea unei decizii in privinta suplimentelor de colagen nu este un lucru usor, datorita numeroaselor produse de pe piata.

De aceea, inainte de a lua o decizie finala, trebuie sa va amintiti sa verificati cu atentie ingredientele, cum ar fi carbohidratii, grasimile, proteinele si fibrele. Cu alte cuvinte, trebuie sa cunoasteti nevoile nutritionale ale corpului si rostul fiecarui produs.

De asemenea, este de natura sa cercetati eticheta produsului pentru calitatea si autenticitatea substantelor active folosite. In plus, trebuie sa tineti cont de busteni de verificare precum: forma de prezentare(pudra, capsule etc.).

Legat de aceasta, trebuie sa amintiti si suplimentele pe baza de alimente. Acestea au mai multe beneficii decat suplimentele sintetice. Mai exact, ofera beneficii cu privire la compoziţia și varietatea de vitamine, minerale si antioxidanti.

In plus, trebuie sa se țină seama si de recomandarile medicului, in cazul in care luati medicamente sau aveti alte conditii care ar putea influenta utilizarea unor suplimente.

Avand in vedere toate aceste elemente, putem concluziona ca luarea unei decizii privind suplimentele de colagen trebuie sa se faca dupa ce se face cercetari asupra produsului / produselor, precum si etichetele si formele de prezentare. Trebuie sa se ia in considerare si ingredientele, volumul si rata necesitatii, dar, cel mai important, trebuie sa se ia in considerare si recomandarile medicale.