Cel mai bun mod de a iti eficientiza antrenamentele este sa-ti antrenezi si creierul, nu doar muschii. Acest lucru iti va permite sa-ti mentii concentrarea si sa cresti timpul investit in obtinerea rezultatelor dorite. In acest articol, vom vedea cum sa te antrenezi atat verbal, cat si mental, inainte si dupa antrenamentele fizice pe care le faci de rutina.

Cum sa-ti antrenezi eficient creierul inainte si dupa antrenament

Inainte de antrenament

Antrenamentul cerebral inainte de a incepe un antrenament fizic este esential cand vine vorba sa-ti mentii concentrarea si sa obtii rezultate mai bune. Exista mai multe moduri de a-ti antrena creierul in avans pentru a-ti da energia cu care ai nevoie pentru un antrenament sigur si eficient.

  1. Educatie: Gaseste un antrenor sau specialist in nutrite calificat si invata cat mai mult despre ce trebuie sa faci si cum sa te antrenezi in mod corect. Acesta ar putea sa-ti ofere informatii detaliate si sa-ti ofere solutii personalizate pentru antrenamentele tale.

  2. Meditatie: Meditatia poate schimba starea ta fizica si mentala si iti poate oferi energia necesara pentru antrenamentele tale. Incearca sa te concentrezi pe respiratie si elimina orice ganduri nedorite si negativitate, care te-ar putea face sa devii dezorganizat sau stresat.

  3. Visualizare: O alta modalitate de a-ti antrena creierul inainte de a incepe un antrenament este printr-o vizualizare pozitiva. Imagineaza-ti rezultatul ideal si spune-ti afirmatii de tipul “Pot face asta!” sau “Voi avea un antrenament excelent!”

Dupa antrenament

Antrenamentul cerebral la finalul unui antrenament poate fi la fel de important ca cel dinainte. Acesta te va ajuta sa-ti recapeti energia si sa ipentru viitor. Iata cateva modalitati de a-ti antrena creierul dupa antrenament:

  1. Gandirea pozitiva: Cel mai bun mod de a-ti antrena creierul dupa antrenament este sa te bucuri de ceea ce ai realizat si sa te feliciti pentru victorii mai mici. Gandeste pozitiv despre antrenamentul tau si fa-ti un obicei din a te respecula pentru rezultatele pe care le obtii.

  2. Reflectare: Reflecteaza asupra antrenamentului tau si asupra modalitatii in care sa-l imbunatatesti sau chiar sa schimbi ceva in el, astfel incat sa obtii performante mai bune in viitor.

  3. Evalueaza-ti performanta: Evalueaza-ti performantele din ultimul antrenament si ia in considerare ce ai obtinut si ce ai putea face in viitor pentru a te topi performanta. Adu-ti aminte de diminetile cand esti motivat si de ceea ce te-a ajutat sa asculi.

  4. Planuieste urmatorul antrenament: Foloseste timpul pe care il aveti dupa antrenament pentru a planifica urmatorul antrenament si pentru a aduna informatii si resurse ce te vor ajuta sa faci si mai bine in viitor.

  5. Hidratare si nutritie: Hidratare si nutritie corecta poate fi vitala pentru antrenarea creierului si pentru a obtine cel mai bun rezultat din antrenamentele tale. Asigura-te ca bei suficienta apa si ca iti oferi corpului nutrientii necesari pentru a se reface si pentru a face fata antrenamentelor.

  6. Somn odihnitor: Un somn odihnitor este vital pentru ca creierul sa functioneze la cote maxime. Asigura-te ca ai un program de somn regulat si ca dormi cei 7-8 ore recomandati pe noapte. Acest lucru te va ajuta sa-ti mentii concentrarea in timpul antrenamentelor si sa obtii cele mai bune rezultate.

Antrenarea creierului in timpul si in afara antrenamentelor poate fi la fel de importanta ca antrenamentele fizice in sine. Cu cat antrenezi mai bine creierul, cu atat mai eficiente vor fi antrenamentele tale si cate mai multe informatii si energie vei avea. Nu uita sa meditezi, sa te inconjori de informatie si sa te hidratezi si sa-ti alimentezi corect corpul si creierul. Aceste lucruri te vor ajuta sa ai un antrenament eficient si sa obtii rezultatele dorite.