Atunci cand vorbim despre stilul nostru de viata modern, hidratarea poate fi usor ignorata. Pe masura ce gospodariile si birourile se schimba in firme hi-tech, iar programul nostru presupune activitati ce necesita programari complexe si provocari intelectuale, hideata poate fi uitata in totalitate. Este uimitor cat de importanta este in pastrarea sanatatii si a aspectului fizic pe care fiecare dintre noi il urmarim.

Desi este, in mod deseori, subestimata, hidratarea este foarte importanta pentru mentinerea hidratarii adecvate a organismului si promoveaza o stare generala de bine. In acest articol, vom discuta utilitatea hidratarii, precum si cum trebuie sa ne hidratam pentru a obtine cele mai bune rezultate.

De ce este importanta Hidratarea?

Corpul nostru este compus in cea mai mare parte din apa. Functiile fiziologice normale ale corpului si mentinerea unei stari generale de bine, prin echilibrarea hidratarii, sunt imperative pentru sanatatea generala. In timp ce apa joaca un rol principal in mentinerea hidratarii, sunt si alte nutrienti, cum ar fi electroliti, care sunt la fel de importanti pentru echilibrarea apei din corp.

Acesti nutrienti lucreaza impreuna pentru a asigura un mediu biochimic si o pereche de osmotica stabil in interiorul corpului. Apa destabilizeaza sau reduce functionarea eficienta a sistemelor corpului, provocand in mod excesiv deshidratarea si lipsa altor nutritienti importanti.

Desi este adesea subestimata, hidratarea inseamna mult mai mult decat bauti suficienta apa pe parcursul zilei. Poate avea un efect major asupra starii generale de sanatate si de bine-stare, cum ar fi imbunatatirea digestionerii, asigurarea unei hidratari adecvate a pielii si a peretilor vaselor sangvine, precum si hipotermie si hipertermie.

Care Sunt Cele Mai Bune Sfaturi Pentru o Hidratare Adecvata?

Iata cateva dintre cele mai bune optiuni pentru o hidratare adecvata:

  1. Bea Apa

Hidratarea cel mai bun mod pentru a ne asigura necesarul zilnic de apa este sa bem din abundenta . Apa are multe beneficii pentru sanatate, eliminand toxinele din organism, prevenind deshidratarea si promovand regimuri alimentare sanatoase si hidratare corespunzatoare.

  1. Evita Bauturile cu Zahar Adaugat

Sucurile acidulate si bauturile racoritoare sunt adesea inlocuitoare populare pentru hidratare, insa acestea sunt cele mai puțin preferabile. Acestea pot fi pline de zaharuri adaugate si ingrediente artificiale si coloranti care nu sunt necesari pentru o hidratare adecvata.

  1. Consuma Intotdeauna Apa La Masa

Atunci cand luam masa, am putea fi tendinta de a ne limita la alcool sau alte bauturi alimentare indulcite atunci cand mancam. De fapt, cea mai buna opțiune ar fi sa consumam intotdeauna apa in timpul meselor.

  1. Consuma alimente cu apa

Putem obtine cantitati mai mari de apa din alimentele pe care le consumam. Scopul acestui tip de alimente este acela de a ne furniza aportul zilnic de hidratare. Se recomanda jumatati de grapefruit, portii de fructe proaspete si legume, precum si salata pentru investitii sanatoase si hidratare adecvata.

  1. Utilizati un Pahar de Apa

Unul dintre trucurile pe care le putem folosi pentru a ne hidrata la locul de munca sau acasa este sa utilizam un pahar de apa. Fiind vizuali, acesti pahare de apa diferiti pot avea un efect de convingere asupra noastra in urma proportionarii cantitatii de lichid pe care trebuie sa o gustam la fiecare ora.

  1. Hidrateaza-te Inainte, In timpul si Dupa Antrenament

Atunci cand facem exercitii, consumul de apa este deosebit de important. Atat inainte, cat si in timpul si dupa exercitii, consumul de lichid ar trebui sa fie crescut. Acest lucru este important nu numai pentru a ajuta la eliminarea toxinelor rezultate din activitatea fizica, dar si pentru a inlocui si pentru a reface apa pe care o pierdem prin respiratie si transpiratie.

  1. Aduceti Apa cu Voi

Putem reduce tentatia de a bea alcool indulcit sau alte bauturi artificiale, portabil in permanenta o sticla de apa cu noi. Stimularea consumului de apa prin chiar prezenta sa ne va face sa alegem optiunea sanatoasa si hidratanta.

  1. Alege un Vas Superioara

Pentru persoanele care au inceput sa le lipseasca apa, se recomanda alegerea unor vase sau recipiente pentru bauturi, cum ar fi o cana, o cana sau o sticla de mare capacitate. Acest lucru ne va oferi o motivatie si o provocare sa bem maximul de apa.

  1. Monitorizeaza Gingiile

Un alt semn al deshidratarii este colorarea gingiilor. Cu ajutorul unui pieptene, compararea culorii gingiilor inainte si dupa consumul de apa ne poate ajuta inepretea cata apa a fost consumata si stimularea consumului de lichide.

  1. Investește intr-un Aparat de Umezire a Aerului

In medii uscate, in special in timpul iernii, cand se incalzeste, investitia intr-un dispozitiv de umezire a aerului poate fi un impuls important in hidratarea noastra.

Care Sunt Beneficiile Mai Importante ale Hidratarii?

Beneficiile suplimentare ale hidratarii sunt numeroase.

• Mentinere a unei stari generale de sanatate si bine-stare – Apa oksoaneaza si schimba mediul din interiorul corpului, avand un efect benefic asupra tuturor sistemelor sale.

• Prevenirea deshidratarii – Cu toate ca stilul de viata modern poate lasa de dorit consumul de lichide, consumul adecvat de apa ne ajuta sa prevenim deshidratarea si sa mentinem nivelurile corespunzatoare de electroliti in corp.