Obtinerea traficului organic este o componenta esentiala a oricarei strategii de marketing digital. Iar cel mai bun mod de a-ti creste traficul este prin obtinerea unor pozitii mai bune in clasamentul Google.

O strategie solida de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) te poate ajuta in acest sens, dar nu se rezuma doar la aplicarea regulilor SEO on-page si off-page pe blogul tau.

In cadrul lumii marketingului online, exista o varietate de platforme si servicii care faciliteaza publicarea rapida a articolelor si dezvoltarea strategiilor de linkbuilding. Un exemplu recent care a castigat popularitate este reprezentat de Instapress. Aceasta noua platforma ofera o solutie inovatoare pentru companiile care doresc sa-si promoveze produsele si serviciile intr-un mod eficient si rapid. Prin intermediul publicarii de advertoriale Instapress, afacerile pot obtine articole de calitate scrisa de experti in domeniul lor, care sunt publicate instant pe site-uri cu trafic ridicat si reputatie solida. Este o modalitate eficienta si convenabila de a-ti promova afacerea online si de a atrage noi clienti intr-un timp scurt.

Continutul SEO este o parte cruciala si asigura faptul ca nu neglijezi experienta utilizatorului pe paginile tale. Pana la urma, experienta utilizatorului este unul dintre factorii de clasare cei mai importanti.

Ce inseamna, de fapt, continut SEO?

Continutul SEO reprezinta procesul de a scrie continut cu scopul de a obtine o clasare ridicata in primele pagini ale motoarelor de cautare, precum Google. Acest lucru se realizeaza prin cercetarea cuvintelor cheie relevante si crearea de continut optimizat care raspunde intentiei utilizatorului.

De exemplu, Google foloseste “roboti” care exploreaza continutul pentru a intelege despre ce este vorba. In timpul acestei explorari, acesti roboti invata multe despre pagina web prin intermediul limbajului utilizat pe aceasta.

Continutul SEO optimizeaza continutul paginii pentru ca motoarele de cautare sa exploreze mai usor continutul si sa-l evalueze favorabil. Atunci cand este evaluat in mod pozitiv, acesta obtine o pozitionare mai buna in SERP (paginile de rezultate ale motorului de cautare).

Daca continutul este creat fara a tine cont de continutul SEO, exista riscul ca acesta sa nu fie considerat prietenos cu motoarele de cautare, iar robotii sa nu inteleaga despre ce este vorba in pagina.

Iata 10 reguli de continut SEO pe care trebuie sa le urmezi:

Scrie pentru oameni

Cunoaste-ti audienta si scrie pentru ei. Copywriting-ul SEO este doar o parte a SEO-ului. O alta parte importanta este crearea de backlink-uri. Continutul pe care il scrii trebuie sa atraga backlink-uri de pe alte site-uri pentru a-ti imbunatati SEO-ul.

Prin urmare, textul pe care il scrii trebuie sa fie destinat in primul rand publicului uman. Daca suna prea robotic sau este supraincarcat cu cuvinte-cheie, putine site-uri vor dori sa faca link catre el.

Intelege algoritmul Google

Intelege cele mai recente algoritme ale Google. Ca cel mai mare motor de cautare, este important sa stii cum sa atragi mai mult trafic pe blogul tau. Google ajusteaza in mod regulat algoritmul de cautare pentru a clasifica mai sus paginile de cea mai buna calitate. Google este preocupat de dorinta ca motorul de cautare sa fie cat mai eficient posibil. Atunci cand intelegi ceea ce cauta motoarele de cautare, poti sa livrezi mai bine.

Gaseste cuvintele cheie

Trebuie sa stii cum sa faci cercetarea cuvintelor cheie si cum sa alegi cele mai bune cuvinte cheie pentru continutul pe care il scrii. Acest lucru include capacitatea de a evalua popularitatea cuvantului cheie principal si de a alege cuvinte cheie long-tail. Adesea, cuvintele cheie principale pentru un subiect au o competitie prea mare pentru primele locuri in rezultatele motoarelor de cautare. Alegerea de cuvinte cheie cu un volum de cautare mai mic devine necesara. Un copywriter SEO trebuie sa poata evalua nivelul de competitie pentru fiecare cuvant sau expresie si sa aleaga cele mai potrivite pentru utilizare.

Scrie continut extins

Actualizarea algoritmului Google Panda 4.1 a fost implementata pentru a recompensa continutul mai lung si mai informativ si pentru a penaliza continutul slab. Un indicator bun este ca fiecare pagina sa contina cel putin 1.000 de cuvinte de continut de inalta calitate. Paginile mai scurte pot pur si simplu sa nu ofere suficienta complexitate pentru algoritmii actuali.

Continutul de continut mai extins iti ofera libertatea de a furniza informatii in diverse moduri, precum utilizarea de liste si tabele. Este crucial sa incorporezi multa informatie in fiecare pagina, iar prezentarea informatiilor in mod variat poate fi benefica atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare.

Asigura-te ca fiecare propozitie este unica

Algoritmii motoarelor de cautare recompenseaza continutul original. Daca copiezi partial sau integral continut de pe alte site-uri web, exista riscul sa fie considerat spam si sa obtina o clasare scazuta.

Folosirea unor instrumente precum Copyscape te poate ajuta sa te asiguri ca fiecare parte a textului tau SEO este unica. Daca descoperi duplicat, rescrie acele portiuni, mentinand totusi un stil natural al textului.

Utilizeaza cuvinte asociate

Algoritmii recenti cauta cuvinte comune care insotesc cuvintele cheie pe care le utilizezi.

Acest lucru permite motoarelor de cautare sa inteleaga ca continutul se refera cu adevarat la acel subiect. De obicei, nu este necesar sa faci cercetari pentru a identifica cuvintele asociate, deoarece acestea sunt in general cuvinte de baza pe care le-ar utiliza un text despre acel subiect.

Daca nu esti familiarizat cu utilizarea acestor cuvinte asociate, studiaza conceptul de indexare semantica latenta si aplica-l in practica.

Creeaza linkuri catre site-uri de inalta calitate

Utilizarea de linkuri catre alte surse pentru a cita informatiile este o practica obisnuita pentru a indica provenienta informatiilor.

Cu toate acestea, site-ul tau nu ar trebui sa includa informatii de pe site-uri cu calitate scazuta. Daca ai linkuri catre site-uri de tip spam, continutul de pe pagina ta poate fi considerat spam.

Asigura-te intotdeauna ca faci linkbuilding catre site-uri de inalta calitate si populare in sine.

Scopul general al motoarelor de cautare este de a face informatii relevante accesibile publicului larg. Prin includerea de linkuri catre site-uri de incredere, demonstrezi motoarelor de cautare ca esti conectat la alte surse utile si ca obtii informatii de la acestea.

Utilizeaza diverse tipuri de continut

pagina web excelenta poate include diferite moduri de prezentare a informatiilor. Acest lucru poate implica utilizarea de videoclipuri pentru a sustine si dezvolta informatiile din text sau utilizarea de imagini relevante pentru cititori.

Prea mult text dens poate fi dificil de citit pentru utilizatori. Fragmentarea textului prin utilizarea de subtitluri imbunatateste fluxul si faciliteaza lectura.

Scrie informatii meta

Fiecare continut trebuie sa aiba etichete meta si o decontinut meta. Acestea permit motoarelor de cautare sa afiseze o scurta decontinut a continutului creat de tine.

De asemenea, este necesara o eticheta de titlu care va fi afisata ca titlul paginii. Aceasta nu ar trebui sa depaseasca 70 de caractere, fiind limita maxima acceptata de catre Google pentru titluri.

Decontinutul meta nu ar trebui sa depaseasca 160 de caractere. Daca nu esti familiarizat cu HTML-ul de baza, invata cateva notiuni esentiale pentru a putea crea aceste elemente valoroase pentru continutul tau.

Utilizeaza numeroase subtitluri

Indiferent cat de restrans este subiectul abordat, acesta poate fi fragmentat prin utilizarea de subtitluri. Acestea ajuta, de asemenea, la evidentierea cuvintelor cheie in locuri vizibile.

Subtitlurile faciliteaza fragmentarea textului si permit cititorilor sa gaseasca mai usor informatiile pe care le cauta.

In SEO, este important sa acorzi atentie aspectului general al textului. Utilizarea subtitlurilor si a altor elemente de design pentru a imbunatati aspectul vizual al textului ofera o experienta de citire mai placuta si ii determina pe cititori sa petreaca mai mult timp pe pagina.

Continutul SEO este un proces complex si in continua schimbare, dar respectarea acestor reguli de baza te poate ajuta sa obtii un continut optimizat pentru motoarele de cautare si sa iti cresti vizibilitatea in clasamentele Google.