Intalnirea de la prima vedere poate rezulta in experiente neasteptat de variate, de la o ruptura dureroasa la o relatie angajata. Cu toate acestea, in majoritatea timpurilor, o intalnire intre doua persoane poate fi situata undeva, intre cele doua extreme.

Atunci cand vorbim despre prima intalnire, exista o rezerva muta intre parteneri, iar persoana care are inițiativa sa organizeze intalnirea poarta responsabilitatea de a oferi intalnirii un impuls pozitiv și de a face lucrurile sa mearga ca pe roate. Din aceasta cauza, este important sa stiti ce trebuie sa faceti pentru a fi pregatit și pentru a ii face partenerului dvs un cadou frumos pentru aceasta intalnire inedita.

Iata mai jos cateva lucruri esentiale de retinut atunci cand va pregatiti pentru o prima intalnire:

Cum sa iti pregatesc prima intalnire

Inainte sa mergi la prima intalnire, este important sa stii cat mai multe despre persoana cu care urmeaza sa se intalneasca. Acest lucru inseamna sa iti dedice o cantitate buna de timp pentru a te documenta si a te asigura ca ai acces la informatia de care ai nevoie. Acest lucru se poate face prin cercetarea despre acea persoana, prin conversatii prealabile pe internet si, poate chiar, prin vizite ale prietenilor comuni.

Afla cat mai multe despre personalitatea partenerului tau, despre locurile sale preferate si despre interesele lui. Aceste informatii nu doar ca te vor ajuta sa te pregatesti pentru intalnire, dar iti vor oferi si un avantaj in ceea ce priveste initierea unei discutii mai usoare.

De asemenea, e important sa te asiguri ca intalnirea este interesanta. Asa ca, atunci cand organizezi prima intalnire, asigurati-va ca aveti in plan ceva care sa captureze interesul partenerului tau. Acest lucru poate varia in functie de preferintele personale ale ambilor oameni, incepand de la o plimbare sau o sesiune de bowling, pana la o vizita culturala sau o vizita relaxanta la plaja.

Cum aratii la intalnire

Un alt pas important in organizarea primei intalniri este modul in care iti pregatesti aspectul, atat fizic, cat si vestimentar. Asigurati-va ca purtati hainele adecvate in functie de locul in care urmeaza sa va intalniti si ca acestea sunt curate si stranse.

De asemenea, parul si barba ta trebuie sa fie stranse și bine curatate. Daca nu esti sigur de parul si de barba ta, prin consultand un specialist in domeniul tau si ai ales pana la intalnire. Este adesea util sa folosesti produse speciale, cum ar fi spumele sau ceara pentru par, pentru a oferi coafurii tale un aspect mai placut.

In ce priveste parfumul, trebuie sa tineti cont de dorintele partenerului si de alte factor climaterice, precum umiditatea. Parfumul ar trebui sa fie discret si sa nu ofere partenerului tau un sentiment de sufocare.

Ce inseamna sa fii pregatit sa discuti

Discuta cu partenerul dumneavoastra despre ceva despre care faceti amandoi parte. Discutati despre filmele, jocurile si cartile preferate ale partenerului dumneavoastra si ceea ce obisnuiti sa faceti in timpul liber.

Incercati sa aflati cat mai multe detalii despre asteptarile, preferintele si sperantele partenerului dumneavoastra. Evitati sa discutati despre politica si despre religie in timpul primei intalniri, intrucat acestea sunt subiecte precum controversa si disputele.

Intrebati partenerul dumneavoastra despre trecutul lui, despre obiectivele lui, despre viziunea lui asupra vietii si despre ce se bucura cel mai mult la momentul actual. Aveti in vedere ca intrebarile pot fi, de asemenea, arma ta. Asa ca, cand raspunde la intrebari, asculta cu atentie si incurajati-l sa vorbeasca despre el.

Cum sa mentii conversatia

Mentinerea conversatiei la prima intalnire poate fi destul de stresanta. Uneori puteti sa va simtiti prea intimidati si sa incercati sa schimbati subiectul prea des. In general, e mai bine sa prezentati intrebari interesante, astfel incat conversatia sa fluie natural.

Atunci cand aduceti subiecte va fi usor sa gasiti lucruri comune cu care amandoi sa va conectati. Incurajati partenerul sa vorbeasca despre pasiunile sale, despre visurile sale si despre hobbiurile sale favorite.

De asemenea, aveti grija sa evitati subiectele prea sexuale, intrebarile personale sau tentativele de a ajunge prea repede la ceva mai intim.

Cum sa iti arati interesul si aprecierea

Interesul si aprecierea fata de partenerul tau sunt foarte importante. Partenerul tau va dori sa stie ca te vezi investind timp si efort in intalnirea voastra, in mod special atunci cand organizezi evenimentul.

Cel mai la indemana mod de a ii arata afecțiune va fi sa faci complimente frumoase și sincere, in functie de locul in care v-ati intalnit si de interesul partenerului tau.

De asemenea, incercati sa ii exprimati recunostinta pentru munca lui. Opiniile sale vor fi in general importante si e important sa va asigurati ca aceasta nu fugi vederea.

Cum sa finalizezi prima intalnire

Finalizarea intalnirii poate fi un moment stresant pentru amandoi. Asa ca e important sa iti pastrezi un comportament relaxat si sa extinzi o invitatie de a se intalni din nou, daca simtiti ca intalnirea s-a desfasurat si a avut succes.

De asemenea, e important sa va pastrati politețe și sa manifestati un comportament respectuos cu partenerul dumneavoastra, chiar si atunci cand intalnirea s-a incheiat.