Daca va intrebati unde sa trebuiasca sa va faceti o vacanta in acest an, luati in considerare Istanbul, unul dintre cele mai vibrante si versatili orase din intreaga lume. Situat intre doua lumi, substratul cultural, arhitectural si spiritual al Istanbulului este intregit de un mix unic de trasaturi Orientului Mijlociu si de Europa.

Istanbulul se afla pe doua tarmuri ale Bosforului, care se intinde peste Turcia intre Marea Marmara in partea sudica si Marmara, care se afla intre Marmara si Marea Negra. Datorita acestei locatii unice, Istanbulul a devenit sediul unor imperii importante de-a lungul istoriei, de la Bizantina si Imperiul Roman de Răsărit pana la Imperiul Otoman.

Istanbulul modern ofera o experienta de benzi desenate pe strazile principale ale orasului, o diversitate culturala si o mare diversitate de activitati. Din pacate, aceasta adesea se pierde in misterul si in ceea ce a mai ramas din vremurile apuse. Insa slujba locuitorilor ultaeste sa ofere o experienta moderna si inovatoare, plina de energie si optiuni in orasul Istanbul.

Fara indoiala, cea mai proeminenta trasatura a Istanbulului este arhitectura sa deosebita si natura diversa. Istanbulul este un adevarat puzzle al unor stiluri arhitecturale care se amesteca, de la vechiul Otoman si arhitectura Bizantina din cartierul Ortakoy si Sultanahmet in cartierele beyoglu si muchane. Acestea sunt doar cateva exemple ale stilului arhitectural al city-ului, si nu ar trebui sa ratati ocazia sa explorezi totul.

Muuulte motive pentru care trebuie sa vizitati Istanbulul

Istanbulul este un loc plin de energie. Cu bulevarde de companii mari si magazine, acces la internet si parcurile orasului, Istanbulul poate fi plin de aventuri.

Aici sunt cateva motive principale pentru care vizitarea Istanbulului ar trebui sa fie pe lista dumneavoastra de vacanta:

  1. Moscheile: Una dintre cele mai cunoscute mosteniri ale Istanbulului si ceea ce ofera cel mai mult caracter orasului. Cele mai importante locatii sunt Moscheea lui Suleyman, in partea de jos a Bosforului cu minaretele sale de marmura alba si cu bronzul si aurul hand sculpted, Blue Mosque, la doar câteva sute de metri si Hagia Sophia, Moscheea Catolică a lui Justinian, intemeiata in 537. Toate acestea ofera o experienta istorica si religioasa.

  2. Shopping-ul: Istanbulul este locul potrivit unde puteti gasi oferte si produse la preturi reduse pentru tot ce va imagineati. Cu toate acestea, daca preferati target-area unor magazine de lux, Istanbulul nu va dezamageste. Cu unele magazine care satisfac nevoile noastre celor mai sofisticate pana la piete traditionale de suc de fructe, Istanbulul ofera o multitudine de experiente de shopping.

  3. Bazarurile si piețele din Istanbul: Cele mai populare sunt bazarurile Grand si Spice, care sunt locuri excelente pentru o plimbare istorica in timp ce explorezi vechile bazaruri. Puteti sa admirati artizanii traditionali jucandu-se cu formele si condimentele, sa incercati sucurile de fructe reci sau alte bunatati ale pregatite.

  4. Orașul plutitor: Migrarea Istanbulului, atat pe Dunare cat si pe Bosfor, este cea mai provocatoare viziune a Istanbulului vechi. Puteti urca in elicopter sau in vapor pentru un tur panoramic sau, daca aveti destul timp, puteti merge in porturile orasului pentru plimbari cu barca acin unele zone extravagante ale orasului.

  5. Parcurile si grădinile: Istanbulul a investit puternic in parcurile si grădinile sale si acestea joaca un rol major in atmosfera socială si spirituala a orasului. Exista o mare varietate de parcuri, printre care se numara Parcul Cumhuriye, Parcul Millet, Parcul Yildiz si Parcul Gulhane.

  6. Mancarea delicioasa: Experienta Istanbulului este epic completata de mancarea delicioasa. In Istanbulul modern, veti gasi pline de restarurante si baruri taramului. Gudul pregatit traditional si din Europa de Sud, impreuna cu multe alte sortimente de deserturi si mancaruri, se pregatesc la locurile traditionale in Istanbul.

  7. Experiente exotice: Istanbulul are maniere neobisnuite de a te bucura de ziua. Nimic nu se compară cu faptul ca deschideti ochii la apusul soarelui intr-o cafea la malul Marmara, iei o persoana la cina in cladirea Topkapi Palace sau participi la o petrecere pe malul Marmara.

Istanbulul ramane una dintre cele mai versatile si pline de energie destinatii de vacanta din lume. Bucurati-va de vechiul si noul Istanbul si alegeti-o ca urmatoarea destinatie. Vizitati-o si fiti siguri ca nu veti fi dezamagit.