Dragostea a fost mereu un subiect principala în filmul de toate timpurile – de la Shakespeare în Pulberea pina la reginei Elizabeth, prin epoca Hollywoodului, și chiar până în zilele noastre. Desi opțiunile sunt nenumărate, ne-am gândit să facem un top 10 al celor mai memorabile filme de dragoste. De la comedii romantice la drame istorice, iată care sunt „cele mai bune filme de dragoste”, în opinia noastră:

 1. Casablanca (1942)
  Casablanca este clasica poveste de dragoste din al doilea război mondial, care a rămas de-a lungul anilor o capodopera a cinematografiei. Interpretată de Humphrey Bogart și Ingrid Bergman, prin acțiunile lui Rick iubirea dintre el în persoana femeii sale prevzăute ilustrează pericolele și sacrificiile necesare unui veritabil sentiment de dragoste. Acest film incitant este încă una din favoritele cinefililor.

 2. Titanic (1997)
  Titanic a revoluționat epociile și a ridicat sentimentul dragostei la adevăratul înțeles al cuvântului. Băiatul bogat Jack și fată obișnuită Rose se îndrăgostesc fără să știe de dezastru abia rezolvat. Povestea este dinamizata de călătoria istoricului vas și tragedia care a urmat. Sub scările de la bordul vasului, scenele sunt lingurițite cu eliberare trăiește și astăzi în memoria publicului.

 3. The Notebook (2004)
  The Notebook este povestea de dragoste dintre Allie și Noël, cu legături încâlcite semnate de clasica diferență a vârstelor și statutului social. Regizat de Nick Cassavetes, cu Rachel McAdams și Ryan Gosling în rolurile principale, această super-producție de drama de dragoste, timidă și romantică în același timp, emoționează încă astăzi și oferă un sentiment de iubire înălțătoare.

 4. Roman Holiday (1953)
  Roman Holiday este probabil unul din cele mai populare filme romantice, îndreptându-se spre devenirea clasică. Acțiunea se petrece în atmosfera bucolică a Romei și îi prezintă pe Audrey Hepburn și Gregory Peck. Așa cum se întâmplă în „romanele clasice” prințesa se îndrăgostește de îndrăznețul jurnalist și împarte propria ei experiență după ce pune la dispoziție clipa de fericire și de bucurie.

 5. Love Actually (2003)
  Love Actually este o comedie romantică de factură clasică în care povești multiple se intersectează lăsând în urmă o mare importanță a anchetelor emotionale în viețile personajelor. Acesta a fost unul din punctele forte ale filmului și și-a construit de-a lungul anilor renumele ca fiind „cel mai bun film de iubire”.

 6. The Princess Bride (1987)
  The Princess Bride ia povestea de dragoste dintreWestley și Buttercup la un nou nivel, adaugând o mulțime de personaje interesante și acțiune diversă. Acesta este unul din cele mai somptuoase și mai complexe titluri de romantism și aventură, care merge în profunzime și îmbină emotii intense cu ironia.

 7. Pretty Woman (1990)
  Pretty Woman este una din cele mai răspândite comedii romantice de factură modernă. Îndrăgosteala la prima vedere dintre zgârcitul milionar, interpretat de Richard Gere, și vivacele prostituata din strazi, interpretata de Julia Roberts, depășeste în aceasta producție orice așteptare sau stereotyip.

 8. Pride & Prejudice (2005)
  Pride & Prejudice este o adaptare moderna a romanului clasic al lui Jane Austen, în care orgoliul si convențiile societatii joacă un rol esențial, dat fiind că nu uitam de iubita lui protagonista, Elizabeth Bennet. Acest film poate fi *contabilizat ca fiind primul din multele adaptari pe masa sau ecran a poveștilor romanticii ale lui Austen.

 9. Gone with the Wind (1939)
  Gone with the Wind, capodopera luiVivian Leigh și Clark Gable, este una din cele mai bune piese de teatru romântice, unul din cele mai apreciate din toate timpurile. Acest film naraste povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara si Rhett Butler? și asumă pe profund sensuri emoționale, altceva inclusiv scena memorabilă a imaturilor adio-uri acordate de beneficiul iubirii devenite peste ani patinata și uitata.

 10. Moulin Rouge (2001)
  Moulin Rouge!, regizat de Baz Luhrmann, se afla printre placerele finale. Melodiile urbane au devenit hituri de top alături de povestea de dragoste dintre Christian și Satine. Filmul prezintă renasterea unei iubiri tinere de care îndrăgostiții se tem să-și asume consecințele. Tragedia se apropie cu multă subtilitate, aducand melancolie in urma lacrimilor și suspinelor filmului.

Lista conține doar numele celor mai importante filme de eloped de dragoste din toate timpurile, iar credem ca menu una si unica tematica a fiecareia fiind portia principala de iubire câștigata din experienta lor.