Machiajul este o arta in sine pe care fiecare femeie incearca sa se perfectioneze pentru a obtine cele mai bune rezultate. Este important sa alegem produsele cosmetice potrivite culorii pielii sau formei ochilor pentru a scoate in evidenta frumusetea ochilor nostri. Este necesar de retinut ca nu toate produsele make-up sunt potrivite tuturor. In randurile de mai jos vom discuta despre cele mai potrivite tehnici si produse make-up in functie de forma ochilor.

Cum te machiezi pentru incepatori

Indiferent ca sunteti incepatori sau avansati in materie de machiaj, este important sa stiti cum sa obtineti cel mai bun look. Va recomandam sa tineti cont de ce urmeaza pentru a realiza look manual de incepator:

 1. Aplicati fondul de ten potrivit tenului pentru a avea baza perfecta.

 2. Utilizati anticearcan pentru a ascunde cercurile intunecate din jurul ochilor.

 3. Aveti grija sa aplicati un fard de pleoape potrivit pentru a da forma corecta ochiului.

 4. Utilizati tus de ochi sau creionul pentru ochi pentru a defini linia ochiului.

 5. Utilizati tus de ochi si tuş pentru sprâncene pentru a defini forma sprâncenelor.

 6. Aplica gene false care te ajuta sa iti completezi machiajul.

 7. Stergeti excesul de machiaj cu ajutorul servetelelor speciale pentru machiaj.

 8. Pentru a finaliza look-ul, adauga un gloss sau un ruj colorat pentru obtinerea finisarii perfecte a.

Tipurile de forma ochilor

Inainte de a incepe machiajul, trebuie sa determinam forma fiecarui ochi. Exista patru forme de baza de ochi, care sunt alungiti, rotunzi, ovali si triunghiulari.

 1. Forma alungita a ochilor: Aceasta forma a ochilor este mai lunga decat ea este lata si are un arcus natural, adesea umplut cu un fard deschis. Machiajul pentru aceasta forma ochiul trebuie sa accentueze dunga, highlight felul de lumina deasupra si creioneaza si tusa orizontal.

 2. Forma rotunda a ochilor: Aceasta forma de ochi este destul de comuna si are o lungime si o latime relativ apropiate. Machiajul recomandat incluide folosirea unui fard de pleoape mai inchis si aplicarea acestuia cat mai sus si extinzand catre tample.

 3. Forma ovala a ochilor: Aceasta este cea mai versatila forma si este intalnita destul de des. Machiajul pe care este recomandat sa-l folositi pentru aceasta forma de ochi include folosirea unor culori de fard de pleoape intre deschise si inchise si a unui creion alb ca sa highlight intreagadimensiune ochiului.

 4. Forma triunghiulara a ochilor: forma aceasta este adesea greu de definit si necesita anumite tehnici de machiaj proprii. Transparenta este cea mai potrivite culoare pentru fardul de pleoape, iar creionul alb sau negru se aplica pe linia genelor pentru a mari dimensiunea si pentru a defini mai mult conturul ochiului.

Produsele make-up pentru diverse forme de ochi

Pentru a obtine cel mai bun look de machiaj, este necesar sa folosim produsele care sa se potriveasca cu culoarea si forma fiecaruia dintre ochi.

 1. Produse ideale pentru forma alungita a ochilor: Farduri deschise si metalice, Machiajul pleoapelor, Machiajul Smokey, Creioane albe și colorate, Tuse intr-un culor deschis.

 2. Produse ideale pentru forma rotunda a ochilor: Farduri maro si neutre, Farduri sidefate, Farduri violet si bleumarin, Negru eyeliner, Fard de obraz in culori deschise.

 3. Produse ideale pentru forma ovala a ochiilor: Tuse, Farduri sidefate, Machiajul Smokey, Stele stralucitoare, Farduri mate.

 4. Produse ideale pentru forma triunghiulara a ochilor: Tuse, Farduri deschise sau metalice, Machiajul Smokey, Farduri de obraz mate, Rujuri inchise.

Esti gata sa iti incepi machiajul propriu sau sa incepi sa iti improvizezi look-ul? Indiferent de optiunea ales, un lucru este foarte important: curatarea produslelor make-up pe care le folositi. Utilizati produse cosmetice curate, deoarece necesita intretinere periodica si nu uitati sa cititi cu atentie etichetele produselor achizitionate inainte sa le folositi!

Dupa ce ati citit acest articol, speram sa va fi oferit un ghid complet de machiaj in functie de forma ochilor. Incearca sa experimentezi si sa adaugi o pata de culoare cu produsele cosmetice potrivite pentru a te pune in valoare!