Lumea decorativa a oglinzilor ne arata cat de puternic poate fi impactul estetic asupra spatiilor din casa sau din birouri. Aceste piese decorative indraznete de sticla inchisa in rame metalice sau lemnoase pot face o diferenta mare cand sunt folosite pentru a ameliora aspectul si a crea o stare speciala. In cele ce urmeaza vom discuta despre cum toate tipurile de oglinzi pot fi utilizate si in ce moduri puteti avea un design armonios cu aceste elemente decorative.

Tipuri de Oglinzi

Oglinda de perete este cea mai populara si cea mai obisnuita optiune cand vine vorba de decorarea cu oglinzi. Acestea sunt adesea fabricate din sticla acoperita cu o rama din metal sau lemn, ceea ce le face mai usor de montat si incorporate in decoratiunile peretilor. Unele sezonul sunt adornate cu desene incrustate si elemente decorative.

Oglinzile inserate intr-o usa sunt folosite adesea in cabinele de proba sau dulapuri mai mari, crescand cantitatea de lumina intra in camera. Acestea sunt, de asemenea, utile in zonele mai mici care au nevoie de accent, de exemplu peretii mici dintre ferestre, cabinele de dus sau alte locuri izolate.

Oglinzile placate cu lemn sunt, de asemenea, foarte populare, in special in casele sau apartamentele moderne. Acestea sunt, in general, asezate in fata unor zone de focalizare precum fotolii, canapele sau paturi. In unele cazuri, oglinzile placate cu lemn sunt adornate cu panouri de lemn lucios pentru a crea accente rezistente si pentru a adauga un efect echilibrat si proaspat.

Oglinda si iluminarea

Iluminarea echilibrata a oglinzii este esentiala pentru a obtine o imagine clara si dinamica. Puteti alege lumini de perete de la perimetru pentru a crea umbre scurte, iar lumina de sus sau de jos poate adauga adancimi si contrast.

Atunci cand selectati nivelul de lumina a oglinzii, ar trebui sa tineti cont si de forma si dimensiunea acesteia. Daca oglinda este mai mare, iluminarea ar trebui sa fie mai mare pentru a obtine efectul de amestec al luminii in dimensiunile mai mari.

Un mod inovator de a ilumina oglinda este prin utilizarea unor LED-uri sau lumini de perimetru concealate in interiorul ramei. Acest lucru poate adauga dimensiune si adaptabilitate oglinzii, oferindu-i o nota mai bizara si mai dramatice.

La fel de importanta este si pozitionarea oglinzii. Aceasta poate fi folosita pentru a redimensiona si optimiza spatiile, aspectul oglinzii este accentuat prin angularea sa corecta pentru a provoca reflectii si umbre induse.

Diferitele moduri de a folosi oglinzile

Oglinzile sunt adesea folosite ca element focal principal sau pentru a crea accente mici de design in camera. Oglinda poate fi asezata cu grija pentru a obtine cel mai bun impact vizual si poate oferi un flux pozitiv si energie in jurul ei.

Iata cateva moduri diferite de folosire a oglinzilor pentru a drama spatiile:

  1. Oglinzile cosmetice sunt adesea utilizate pentru a oferi o iluminare suplimentara. Acestea sunt puse in incaperi precum dormitoarele, baile si zonele de infatisare si pot fi adesea configurate sub forma de unelte decorative.

  2. Oglinzile impun acelasi radiatii in casa, directia din care provin razele fiind echilibrata cu unghiurile camerei pentru a asigura o dispersie uniforma a luminii sau a reflectiilor.

  3. Oglinzile create pentru a separa spatiile. Acestea sunt potrivite pentru a feri spatiul de vedere, creand un flux separand sau accentuand in acelasi timp doua incaperi.

  4. Oglinzile decorative. Acestea sunt o modalitate simpla si subtila de a adauga o nota de stil si eleganta spatiului. Acestea se potrivesc perfect in dormitoare, holuri, cuisine si locuri de primire pentru a adauga un plus de admiratie privitorilor.

  5. Oglinzile clasice sau vintage. Acestea sunt concepute sa aduca un stil nostalgic si un caracter flexibil in spatiile dvs., oferind un suflu de lux, rafinament si stil.

Oglinzile sunt furnizori de stil si farmec care pot transforma dramatic orice dintre cele mai comune spatii. Acestea sunt adesea folosite pentru a accentua elementele centrale ale unui design, extinde spatiile vizuale sau redimensiona raportul intre orizontal si vertical.

Din simplicitatea oglinzii decorative pana la modelul multifunctional, aceste accesorii decorative pot fi folosite pentru a parafina detaliile unui design si a crea efecte de lumina si umbra.

Oglinda poate fi incorporata in orice decor prin selectarea ramei si stilului corect. Indiferent daca aveti nevoie de accente decorative mici sau de oglinda mare pentru a umple un spatiu, merita sa luati in considerare oglinzile pentru a adaugina un plus de eleganta si farmec in camera.