Machiajul de seara este un lucru esential intr-o zi importanta. Puteti opta pentru o look simplu dar cu un twist elegant. Acesta este lookul perfect pentru o seara deosebita, o aniversare sau o petrecere importanta. Urmatoarele etape vor explica cum sa va faceti un machiaj de seara simplu, elegant si durabil.

Pasul 1: Conceperea bazei

Primul pas pentru a obtine un machiaj de seara perfect este sa alegi o baza solida care sa acopere luciul natural al pielii si sa scoata in evidenta tonul sau.

In primul rand, aplicati o baza buna pentru a acoperi luciul natural al pielii. Pentru acest lucru, aveti posibilitatea sa optati pentru o cremă BB, o crema de fond de ten sau pentru o baza lichida. Pentru cele mai bune rezultate, aplicati aceasta crema, masca si exfoliati-va pielea inainte de a aplica baza. Apoi, aplicati un corector peste zonele in care aveti cosuri sau pete. Aplicati un anticearcan pentru a reduce cercurile intunecate sub ochi.

Pasul 2: Conturarea corpului

Un alt element important in crearea unei baze a machiajului de seara este conturarea corpului. Acest lucru va ajuta sa obtineti un look mai definit si mai puțin artificial.

Incepeti prin conturarea liniei de sub barbie pentru a va crea o forma mai ovalata a fetei. De asemenea, conturati linia buzei inferioare pentru a le da buzelor o forma mai definita. Apoi, aplicati un iluminator in triunghiuri sub ochi pentru a obtine un look de lifting al ochilor. Conturati pometii si aplicati blush-ul pe partea superioara a obrajilor pentru un look mai natural.

Pasul 3: Definirea sprancenelor

Sprancenele tale pot face sau pot ruina orice machiaj. Prin urmare, este esential sa le conturati. Alegerea stilului drept, rotunjit sau zvelt depinde de fata ta. Pentru sprancenele delicate, verificati daca culoarea desenului va corespunde. Se recomanda folosirea unui tus de sprancene pentru a defini forma sau folosirea unui creion special pentru sprancene pentru a le oferi forma dorita.

Pasul 4: Aplicarea fardului de pleoape

Aplicarea fardului de pleoape este un element esential in machiajul de seara si va permite sa va jucati cu nuante.

In primul rand, folositi un fard de pleoape mai deschis pe toata linia pleoapelor. Apoi, folositi un fard de o nuanta mai inchisa intre gene. Unii oameni prefera sa se concentreze mai mult fardul pe partea exterioara a ochiului, pentru a obtine o forma ochi de pisica. Apoi, aplicati un fard de o nuanta mai inchisa pe pleoapele superioare si inferioare. In final, aplicati un pigment argintiu pe arcul sprancenelor pentru un look glamour.

Pasul 5: Crearea unui Look de Deschidere si Luminozitate

Un look de luminozitate, stralucire si deschidere poate fi obtinut cu un strat subtire de creion de ochi sau de aplicare a iluminatorului. Pentru a obtine acest efect, apasati usor pe linia pleoapelor superioare si inferioare cu ajutorul creionului de ochi. Apoi, aplicati un iluminator in zona sprancenelor si a pometilor pentru a da pielii stralucire si luminozitate.

Pasul 6: Cârlig și Mascara

Cârligul si mascara sunt esentiale pentru un look de seara. Folositi o mascara intr-o culoare naturala si cârligul potrivit pentru a extinde si defini genele, pentru a obtine un efect profesionist.

In primul rand, folositi peria de cârlig pentru a separa genele. Apoi, si in special la genele din colturile interioare ale ochiului, folositi un tus pe care sa il miscati de jos in sus. Pentru a finaliza, folositi mascara presari la marginile genelor. Daca doriti, puteti adauga un strat subtire intre gene si colturile interioare ale ochiului.

Pasul 7: Buze și Blush

Buzele si blush-ul sunt, de asemenea, la fel de importante ca si celelalte elemente. Folositi onuanta de ruj roz sau rosu aprins pe conturul buzelor si liniile centrale. Apoi, umpleti buzele cu un balsam sau un gloss si il aplicati pe intregul contur al buzelor.

Daca nu doriti sa folositi o nuanta de blush tare, se recomanda folosirea unui fond de ten mai puternic si lesne de aplicat si un blush pe tonuri usor mai reci. Aparitia 5-o’clock ale obrajilor poate fi ascunsa prin un blush usor rozaliu aplicat pe sub obraz.

Machiajul de seara poate fi dublat intr-un finish perfect prin folosirea unui produs de fixare a machiajului. Acest produs nu numai ca va va ajuta sa va pastrati look-ul pentru o perioada indelungata, dar va si preveni transferul sau scurgerea make-up-ului. De asemenea, puteti folosi si un spray sau un balsam cu factor de protectie solara.

In concluzie, pentru a obtine un look de seara perfect, este important sa va faceti o baza adecvata, sa conturati corpul, sa definiti sprancenele, sa aplicati fard de pleoape si sa conturati ochii, sa obtineti luminozitatea si deschidere in jurul ochilor, sa va cârligati si machiati genele, sa aplicati un look pentru buze si un blush usor, si sa aveti grija despredesigner-ul final al produsului.