Stilul de viata modern poate fi stresant si ocazional poate avea un impact asupra starii de sanatate. Din acest motiv, s-au dezvoltat numeroase remedii naturale, supraestimate si subestimate. Din fericire, remedii naturale la indemana sunt disponibile pentru a te ajuta sa te simti mai bine si sa ai parte de o viata mai sanatoasa si mai satisfacatoare.

In ultimii ani, medicina naturista a crescut in popularitate. Acest tip de medicina se bazeaza pe intelegerea faptului ca, de obicei, totul se invarte in jurul obsesiei de a evita medicamente personale, pastrandu-se la un stil de viata natural, deoarece multe dintre remedii necesita ingrediente uimitoare, care se gasesc drept utilizari in mod normal in propria bucatarie.

Principalele remedii naturale la indemana

Una dintre cele mai bune lucruri despre remedii naturale la indemana este faptul ca toate ingredientele si produsele care se folosesc pentru vindecare sunt disponibile fara prescriptie, iar acest lucru le face alegerea, prepararea si off-ul mult mai simplu decat a face fata la medicamente fara prescriptie si alte remedii. Exista cateva remedii naturale clasice la care te poti folosi:

  1. Mierea: Mierea este unul dintre cele mai vechi produse apicole care a fost folosit inca din antichitate pentru a trata sistemul imunitar. Acesta are un sortiment de folosinte, dintre care cele mai populare sunt folosite pentru anxietate, indigestie sau pentru a preveni raceala si gripa.
  1. Ulei de masline: Uleiul de masline a jucat un rol fundamental in medicina si dietele mediteraneene de-a lungul secolelor. Uleiul de masline este bogat in acizi grasi, vitamine si minerale, toate necesare pentru a ne mentine sanatosi. Acest lucru face uleiul de masline unul dintre cei mai puternici antioxidanti pentru a lupta eficient impotriva inflamatiilor, a articulatiilor si a afectiunilor respiratorii.

  2. Otetul de mere: Otetul de mere verde a fost folosit de sute de ani ca unul dintre cele mai respectate remedii naturale. Acesta poate ajuta la reducerea glicemiei, la pierderea in greutate, la o buna digestie si la intarirea imunitatii.

  3. Usturoiul: Usturoiul poate fi folosit si el ca un remediu natural eficient. Acest lucru se datoreaza prezentei cailor si altei lui componente antimicrobiene a usturoiului. Acesta poate fi utilizat pentru tratarea infectiilor si a altor afectiuni cum ar fi inflamarea arterelor si a otitelor. Usturoiul poate, de asemenea, stimula sistemul imunitar si poate fi folosit pentru ameliorarea simptomelor de raceala.

  4. Ardeiul iute: Ardeiul iute a fost utilizat de multa vreme ca remediu natural, datorita capacitatii sale de a ameliora durerea si de a trata inflamatiile. Acesta contine o sustanta chimica numita capsaicina, care poate fi folosita pentru a ameliora durerea si a reduce inflamatia.

  5. Lamaia: Lamaia este unul dintre cele mai folosite remedii naturale. Acesta are multiple intrebuintari, inclusiv scaderea aciditatii in stomac si tratarea infectiilor. Poate fi utilizat pentru a trata eficient durerile in gat si febra, dar poate ajuta la ameliorarea simptomelor de raceala si gripa.

Beneficiile terapiilor naturale

Terapiile naturale pot fi eficiente atunci cand sunt utilizate corect si ca un supliment al planului conventional de tratament, optand astfel pentru solutiile terapeutice mai blânde. Iata cateva dintre principalele avantaje ale terapiilor naturale:

❏ Reduc costurile pentru tratament: Deoarece remedii naturale nu necesita nicio prescriptie medicala, costurile lor sunt minime. Scaderea costurilor se poate realiza prin obtinerea ingredientelor insotitoare care acompaniaza terapiile naturale si prin efectuarea tratamentului la domiciliu.

❏ Acționează în mod selectiv asupra corpului: Remediile naturale se bazeaza pe actiuni selective asupra intregului organism, ceea ce inseamna ca acestea se vor concentra pe afectiunea specifica, oferind intotdeauna efecte benefice minime asupra altor parti ale corpului.

❏ Nu are efecte secundare: Unele medicamente eliberate cu prescriptie medicala au efecte secundare nedorite si pot duce chiar la agravarea simptomelor unei afectiuni. Remediile naturale nu au aceasta problema, deoarece nu sunt destinate sa se confrunte cu alte tipuri de medicamente sau chiar sa se adauge la efectele secundare ale medicamentelor prescrise.

❏ Pot fi luate in siguranta de majoritatea persoanelor: Cu exceptia cazurilor rare in care unele ingrediente pot fi interzise in unele situatii, produsele naturale sunt fara risc si pot fi suportate cu usurinta de majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, femeile insarcinate trebuie sa evite tratamentele naturale, intrucat acestea pot interactiona cu alte medicamente prezente in organismul lor si pot fi periculoase.

Cum iti poti simti corpul?

Simtul previzual al comportamentului cotidian si a consilierii in materie de sanatate este foarte important. Multe persoane au tendinta sa ignore simptomele usoare ale unei afectiuni, asa cum ar fi deshidratarea, asa ca trebuie sa fii constient de starea generala a corpului tau si sa acorzi atentie semnalelor pe care acesta le actioneaza. Folosind remedii naturale la indemana, pe masura ce le experimentezi, poti afla ce se potriveste cu stilul tau de viata si ce nu.

Remedii naturale la indemana sunt un tip de medicina blânda care te poate ajuta sa-ti mentii starea de sanatate si sa-ti prelungeti viata. Desi alte stiluri de medicina au puterea de a vindeca o persoana, beneficiile terapiei naturale sunt incomparabile si se bazeaza pe principii sanatoase anterioare.