Istoria aplicarii Acupuncturii Cosmetice dateaza din secolul al optsprezecelea, cand medicii Chinezi au folosit aceasta metoda – ce presupunea inteparea unor puncte specifice ale corpului pentru a trata diverse afectiuni- pentru a trata ridurile si pentru a lumina firele de par. Acupunctia este considerata una dintre cele mai vechi si mai bine cunoscute optiuni terapeutice din lume. Dar, in ultimii ani, aceasta practica ancestrala a domeniului medical s-a extins si in scopuri estetice si cosmetice, ceea ce a dus la dezvoltarea si obtinerea unui volum major al pacientilor.

Acupunctura cosmetica este o alternativa moderna la procedurile chirurgicale cosmetice invazive, cum ar fi injectiile cu botox sau implanturile. In plus, acupunctura cosmetica se aplica prin intermediul unei serii de manevre neinvazive, care nu necesita anestezie si nici nu ofera riscuri majore pentru pacienti.

Ce Este Acupunctura Cosmetica si Cum Functioneaza

Cea mai simpla definitie a procedurii Acupuncturii Cosmetice, este un procedeu terapeutic prin care este utilizat un ac manual, designat pentru stimularea unor puncte specifice ale corpului, cunoscute cate Yin si Yang, care sunt localizate pe linii de trasare numite meridiane energetice. Aceste puncte dau naștere unor schimbari echilibrate in organism, care ajuta la neutralizarea stresului si la relaxarea corpului.

Prin aceasta procedura, se urmareste inducerea unei schimbari in fluxul de energie sau Ying-Yang, ca rezultat al inteparii acului. Mai exact, la inteparea acului, se produce o stimulare a zonelor respective ale corpului, care le ajuta sa functioneze in mod corespunzator. Printre afectiunile pe care Acupuncturii Cosmetice le lucreaza se numara imbatranirea pielii, cearcanele, pungile din jurul ochilor, ridurile fine sau chiar liniile de intinderate cunoscute ca liniile de marioneta.

Beneficii ale Acupuncturii Cosmetice

Una dintre cele mai mari avantaje ale Acupuncturii Cosmetice este potrivirea sa withless invaziva pentru toate tipurile de tratemente de ingrijire a pielii si obtinerea de rezultate asemanatoare cu cele ale tratamentelor invazive. Alte beneficii ale Acupuncturii Cosmetice sunt:

•Tratamentul este non-invaziv, nu necesita insasi anestezie.

•Riscurile sunt mai mici decat in cazul tratamentelor invazive si mai putin costisitoare decat cele chirurgicale.

•Rezultatele sunt pe termen lung.

•De obicei, este necesara o singura sedinta.

•Aceasta procedura reduce stresul si promova relaxarea.

•Nu exista efecte secundare.

•Este usor de utilizat.

Atunci cand vine vorba despre folosirea Acupuncturii Cosmetice pentru a trata ridurile, se folosesc doua metode de tratament. Cea mai comuna si mai traditioanala metoda implica administrarea unei anumite doze de anumite medicamente, cu ajutorul unui ac. Tratamentul se realizeaza prin stimularea unor puncte specifice ale corpului. De asemenea, aceasta procedura are, de obicei, un caracter natural, dar poate fi asociata si cu alte modalitati terapeutice, cum ar fi moxibustia sau chiar masajul. O alta metoda de Acupunctura Cosmetica, cunoscuta sub numele de Needling Microneedling, implica folosirea unui dispozitiv specializat, construit dintr-o serie de ace foarte subtiri, folosite pentru a favoriza o regenerare a pielii. Aceasta tehnica rezoneaza cu cea a unei terapii de sutura, dar fara a include acul. De fapt, aceasta metoda accelereaza procesul de vindecare a pielii prin produarea unei mici cantitati de sange, la suprafata acesteia.

Cum Se Desfasoara Sedinta

Sedintele Acupuncturii Cosmetice sunt relativ simple si nu necesita prea mult timp. De obicei, sedinta de tratament dureaza intre 30-60 de minute. Primul pas se refera la selectarea/alinierea celor doua puncte de intepare. Acestea se pot alege si in functie de afectiunea pe care este prezenta. Urmatorul pas consta in introducerea acului, care se va folosi la indentare. S-ar putee ca pacientul sa simta o usoara senzatie de intepatura la inteoararea acului, dar aceasta forma de durere este scurta si suportabila. In unele scpsauri, medicul poate proceda si la introducerea a mai multor ace in punctul respective.

In urmatoarele cateva minute, pacientul se liniseste si este ajutat sa se relaxeze. Aici intervine si tehnica Moxa- care presupune desfasurarea unei tigari medicinale pe piciorul acului pentru a creste fluxul de nergie la nivelul zonei intepate. Dupa ce tratamentul este terminat si acul este indepartat, se poate proceddiva si la masarea zonei respective. Dupa ce se termina complet sedinta, se poate observa efectul pe termen lung.

Cand Sa Apelati La Acupuctura Cosmetica

De obicei, sedintele de Acupunctura Cosmetica sunt recomandate pentru orice persoana care se simte suparata de aparitia ridurilor, a ptozelor, a cearcanelor, sau a altor semne ale imbatranirii pielii. De asemenea, acest tratament poate fi folosit si de catre persoane care sufera de afectiuni care apar, in mod normal, din cauza factorilor de stres. Din acest motiv, Acupunctura Cosmetica poate fi un tratament unic pentru aceste afectiuni si pentru cei care se simt stresati, obositi sau care vor sa incetineasca procesul imbatranirii pielii.

Beneficiile Acupuncturii Cosmetice pot fi observate, in mod particular, dupa primele cateva sedinte. De obicei, se recomanda minimum de 6 sedinte de Acupunctura Cosmetica, aplicate de-a lungul unei perioade de 6-12 saptamani. Dupa acest interval de timp, se poate observa o ameliorare semnificativa a pielii.