Cand vine vorba despre remodelarea baii, majoritatea oamenilor incearca sa isi depaseasca imaginatia in ceea ce priveste aprecierea. Suntem constienti ca amenajarea unei bai poate fi extrem de ambitioasa, motiv pentru care trebuie sa iei in considerare combustibilul artistic si boem interiorului pentru a transforma o bai obisnuita intr-una pe care toata lumea sa o admire.

În acest articol, am pregătit câteva sfaturi și trucuri cu care să faci din baia ta un vis aproape de adevãr.

Incepand cu aspectul functional

Cu toate că accesoriile bãii dau personalitate spatiului, trebuie sa tii cont de stilul functional si de necesitatea de a alege obiecte durable si rezistente. Cu alte cuvinte, sa acorzi prioritate celor care asigura astfel de cerinte decât de cele care se focalizează numai asupra designului.

Acelasi lucru se aplica și elementelor precum caditele de dus, cazurile, chiuvetele si bideurile. Aceste accesorii ar trebui sa se combine perfect cu stilul general al bãii si sa se adauge la design customezi de vis.

Iata ce aspecte ar trebui sa ia in considerare:

• Caditele de baie sa fie destul de profunde pentru a oferi relaxare si confort.

• Selectia cazurilor sa fie adaptata nevoilor. Poti alege diferite optiuni, printre care externalizarea sarcinilor, o secțiune de spa, chiuvete duble și alte produse speciale în funcție de preferințele tale.

• Chiuvetele si bideurile reprezinta punctul intermediar care se adauga la designul general al bãii.

• De asemenea, este important sa alegi elementele adecvate astfel incat sa se potriveasca cu cãilele de ventilatie. Uitați-va la produse recomandate de profesionisti si companii de incredere.

Urmatoarele elemente reprezinta acel „plus” destinat sa ii oferi baii tale un design spectaculos:

• Asueaza inovatia tehnologicã si inițiați proiectele care sa includa tehnologii intelligente din domeniul plãcilor de perete, dulapurilor, sistemelor de curãțare si motorizate de ventilatie.

• Alege-ti tileurile potrivite pentru designul si culoarea pe care o doresti. Acestea pot fi înlocuite usor sau chiar complet ca sa se ajusteze predilectiilor si a stilului general al casei.

• Selectia designului si a culorilor trebuie sa fie coordonata cu ce alegi pentru corpuri de iluminat, esapamente, panouri decorative si chiar pentru folosirea lemnului sau a marmurii.

Alege personalizarea și apreciaza detaliile

Realizeaza amenajarea baii si adauga personalizare acestei zone cu ajutorul detaliilor. Primul pas este sa decorezi baia cu obiecte decorative. Cu toate acestea, produsele de decor trebuie sa fie adecvate si rezistente la umiditate si caldurã. Cu alte cuvinte, trebuie sa optezi pentru elemente speciale precum picturi, vaze, oglinzi decorative, covoare si corpuri de iluminat. De asemenea, trebuie sa ai in vedere si accentele aduse prin elemente complementare si care sa completeze intregul design.

De exemplu, poti adauga prospetime spatului folosindu-le plantelor. Acestea inconjoara zona de dus si pot fi folosite in scopuri decorative sau doar ca sa completeze designul. Poti alege orice tip de planta printre care cactusii, iarba greceasca, orhideele sau gladiolele. Mai mult, poti adauga si stickere sau materiale textile precum covoare, învelitoare pentru cazuri, perdele si paturi de pat.

Permite-ti sa te bucuri de proces

Pentru a obtine rezultatele unei bai perfecte, trebuie sa te asiguri ca ai suficient timp, sa te bucuri de procesul de amenajare și sa eviti presiunea.

Foloseste aceste trucuri pentru a te bucura de proces:

• Cauta surse de inspiratie peste tot si lasa-te inspirat

• Cumpara produsele pe care le doresti, dupa cum incepe sa se „dezvolte” miscare.

• Gasește elemente ce vin natural si bucura-te de aventura de a-ti remodela baia

• Cumpara produse care sa se potriveasca cu stilul tau și acceseazã-ti finanțele

• Alege produse de calitate și care sunt niste investitii pe termen lung

• Preia controlul și plaseazã-ti obiectele dupa preferinte

Un design de vis pentru baia ta este ceva la care visezi de mult timp? Cu ajutorul 5 sfaturilor si trucurilor prezentate in acest articol, obtinerea rezultatului dorit este mai aproape de realitate decat vei crede!

Asigura-te ca urmezi toti pasii si sa te bucuri de fiecare parte a exploatarii bãii tale. Mergi mai departe si reimagineaza designul bãii tale, dar sacrificã o parte din imaginația ta pentru rezultatul final.

Fii creativ, dar in mod responsabil, iar bãia ta va deveni mai mult decât un vis. Va deveni realitate!