Tuturor ne plac bancurile, indiferent daca suntmoi sau vechi. Cine nu s-a amuzat niciodata cu o mica gluma sau un banc vechi si simplu? Bancurile cu barbati si femei sunt una dintre cele mai vechi forme de umor, fiind atat de populare si bine cunoscute incat sunt recunoscute de toata lumea.

In acest articol vom discuta despre originea si istoria bancurilor cu barbati si femei, vom prezenta diferite exemple interesante si vom analiza alte surse de umor in care se implica personaje masculine si feminine.

Istoria Bancurilor cu Barbati si Femei

Bancurile cu barbati si femei sunt foarte vechi si dateaza de pe vremea grecilor antici si a lui Aristotel. Multe dintre nazbatii si glumele pe teme de gen s-au pastrat de-a lungul timpului si au ramas inițial in consensul public.

Cele mai vechi exemple de bancuri cu barbati si femei se gasesc in lucrari precum:

 • Comediile lui Aristotel
 • Bancurile Poporului Roman
 • Bancurile Greciei Antice

In acea perioada, bancurile cu barbati si femei se bazeau foarte mult pe bazaconii, astfel ca femeile erau pusio in postura de a se confrunta cu numeroase sarcini derizorii in timp ce barbatii erau mental superiori.

Intreruptia Renașterii si a drumurilor romantice au jucat un rol foarte important in popularizarea acestor bancuri, deoarece au adus intotdeauna noi exemple de umor care puteau fi impartasite si explicate celorlalti. Pe masura ce tehnologia s-a dezvoltat, bancurile cu barbati si femei au cunoscut o raspandire si mai mare, fiind adesea folosite pentru a explora nepotrivirile dintre barbat si femeie.

Exemple de Bancuri cu Barbati si Femei

Bancurile cu barbati si femei sunt intotdeauna bazate pe reglementarile si normele sociale specifice, deci exista numeroase exemple amuzante pe care toata lumea le poate aprecia. Unele dintre cele mai cunoscute bancuri cu barbati si femei sunt:

 • Un barbat s-a dus la notar sa-si schimbe numele: El sa schimbat de la John la Laura. Când i s-a adresat lui ca Laura a zis: “Am ajuns sa ma insel si pe mine?!”

 • Un barbat si o femeie se intalnesc la un restaurant. Una dintre regulile acestora era ca ea sa aleaga mancarea. Ea se uita la meniu si in romanta: “Hmmm.. paste pesto sau un hamburger?” El a raspuns instantaneu: “pastele, desigur! Hamburgerul va fi prea mare”.

 • Un barbat a intrat intr-o cafenea si a intrebat: “Aveti lapte de nuca de cocos?” Ospatarita a raspuns: “Da, dar nu pentru consumatorii”.

 • O femeie se afla in pat cu iubitul ei barbat si el ca sa o insele i-a zis: “Oh, iubita mea, tu esti o persoana atat de speciala”. Ea, ivinand in ajutoru si lui a zis: “Iubitule, cu cuvintele pasate poti descrie pe oricine!”

Alte exemple de Umor cu Personajele Masculine si Feminine

In plus fata de bancurile clasice cu barbati si femei, exista multe alte forme de umor care implica personaje masculine si feminine si care pot fi oricand distractive. Din fericire, aceste forme de umor sunt mai evoluate si ofera mai multa varietate decat bancurile cu barbati si femei, precum:

 • Jocuri verbale: Acestea implica o lupta in care actorii se intrec in a folosi cuvintele pentru a se face mereu mai interesanti.

 • Jocuri de imitare: Aceasta forma de umor implica duplicarea stilurilor de vorbire si actiunilor celuilalt pentru a-l face sa rada de sine.

 • Gluma rapida: Aceasta forma de umor implica folosirea sarcasmului si a intebarilor retorice pentru a provoke reactii amuzante.

 • Umor auto-deprecator: Acest tip de comedie implica preluarea sarcasmului si a ironiei asupra formelor in care actorul se prezinta pe sine.

Bancurile cu barbati si femei au fost, sunt si probabil vor fi mereu populare si se vor bucura intotdeauna de succes. Bancuri cu barbati si femei sunt universale si le putem folosi pentru a incerca sa ne impresionam prietenii si familia, chiar daca sunt vechituri.

Este nevoie de mai multa consideratie in abordarea acestor tipuri de bancuri, intrucat ar trebui sa fie create fara a discrimina persoanele dupa sex si sa se raspunda intrebarilor despre persoanele de sexe diferite cu respect.

In plus, exista multe alte forme de umor care implica personaje masculine si feminine, astfel incat fiecare poate alege cea mai potrivita pentru el. Cine stie, poate chiar vei deveni tu creatorul urmatorului banc amuzant cu barbati si femei!