Cine dintre noi nu a auzit de feng shui? Acest vechi sistem de filozofie chinezeasca invata ca pozitionarea obiectelor si a elementelor din casa joaca un rol foarte important in disciplina spirituala. Scopul este sa obtina o armonie interiora si sa creeze mereu energie pozitiva. Cu toate acestea, este mai dificil sa intelegem cum putem aplica tehnica in feng shui in spatial nostru.

In acest articol vom aborda metodele prin care vom putea sa obtinem energie pozitiva si putem crea un ambient relaxat prin folosirea feng shui in casa.

  1. O Misiune in 3 Pasi pentru Feng Shui in Casa

Feng shui-ul lucreaza cu energia. Inainte de orice, se considera ca trebuie sa incepem o curatenie in profunzime atat in casa cat si in mintea noastra. Acest lucru va schimba dramatic energia deja existenta in camera si va contribui la o imbunatatire considerabila a interiorului nostru.

Acest proces se poate accentua prin implementarea unei misiuni cu trei etape. Acestea ar fi:

i. Conectarea la ceea ce conteaza cu adevarat

Prima si cea mai importanta etapa este acea de conectare. Acum, este nevoie sa ne concentram spre obiectele si piesele de mobilier care reflecta cel mai bine cine suntem. Acestea sunt piesele care aduc energie pozitiva seresului si ne fac sa ne conectam la obiecte care ne facem sa simtim emotii pozitive. Aceste piese trebuie sa fie indepartate si aruncate, aranjate sau decorate pe post de carte poştale. Ganditi-va la pereti dinamizati care sunt luminoşi si fericiti, care transeaza energia interioara.

ii. Cuvinte Puternice

Cuvintele sunt iute si au o putere incredibila. Ele pot exprima aceea bucurie si excitatie care pozitionarea obiectelor de mobilier nu pot face. Cuvintele frumoase si curajoase nu trebuie sa stea doar in cartile noastre ci trebuie sa existe si afara. Ele ne pot ajuta sa ne creem un spatiu confortabil care sa ne ofere energie pozitiva chiar si cand trecem prin momente dificile.

iii. Adaugarea de energie pozitiva

In ultima etapa a misiunii, este necesara adaugarea de elemente naturale. Acestea ne pot ajuta sa ne controlam emotiile si sa ramanem relaxati. Elementele naturale incep de la elementul animal, culori vii si lucruri unice, si se termina cu lemnul, apa si fierul. Cu ajutorul lor, vom folosi culorile si elementele clasice pentru propria noastra casa, astfel incat sa cream locuri care sa ne relaxeze si sa ne ofere energie pozitiva.

  1. Care sunt Cele Mai Importante Elemente din Feng Shui:

Pentru a putea realiza o armonie pozitiva si un stil de viata mai relaxant, eperenul va trebui sa inteleaga care sunt elementele cele mai importante din feng shui pe care sa le implementeze in casa sa. Iata care sunt acestea:

i. Plasarea corecta a obiectelor:

Plasarea obicetelor este primul pas pentru transformarea camerelor in toata acel energie feng shui. Piesele trebuie asezate simetric, obiectele trebuie sa fie aliniate cu peretii chiar si cu cele verticale, in functie de direcţia lor. Este important sa se asigure ca obiectele nu disturbeaza curentul de aer, chiul.

ii. Cernerea elementelor:

Dupa ce aceasta etapa a fost completata, urmatorul pas este acela de a se cernen pe rand toate elementele sale in functie de desearcarea lor preferata. Orientalii spun ca pentru o armonie optima, se recomanda ca lucrurile sa fie departate in cel putin yin si yang.

iii. Elemente naturale:

Decoratiunile in tonuri de verde si de plante air purifica aerul si crea un mediu relaxant. Plantele nu numai ca schimba energia, dar adauga si un element tarilor in casa noastra.

  1. Cele 7 Elemente din Feng Shui

Elementele feng shui sunt clasificate in sapte elemente, fiecare fiind responsabil pentru creearea unei energii benefice. Acestea sunt:

i. Apa:

Apa aduce energie in casa prin puritatea si adancimea sa. Unul dintre cele mai benefice obiective de decorare sunt lacurile interioare. Acestea creeaza un mediu relaxant, care nu se compara cu alte obiective decorative.

ii. Fereastra:

Ferestrele sunt un punct cheie in interiorul unei case. Ele ne permit sa ne conectam cu lumea exterioara, sa ne umplem casa cu aer proaspat, sa curgem dorescul lumii la capatul ferestrei noastre.

iii. Plantele:

Plantele joaca un rol important intr-o casa in feng shui deoarece favorizeaza energia in interior. Ele creeaza energie Yin, aduc linistea, calmul si buna dispozitie.

iv. Metalul:

Metalul este un element care aduce magie si acopera stresul. Metalul creeaza un sentiment de libertate si sprijina un mediu de liniste.

v. Focul:

Focul este responsabil pentru a aduce caldura, dinamism si energie mentala . Focul creeaza senzatia de confort intr-o casa si simplifica schimbarea mult asteptata.

vi. Terra:

Terra aduce stabilitate si calitate vietii, dar si o intelegere holistica asupra vietii si energiei. Tera ne invata sa respectam natura si sa o privim intotdeauna in concordanta cu viitorul.

vii. Lemnul:

Lemnul aduce mai multa energie, vitalitate si armonie datorita culorilor intense si a personelei decorative. Lemnul ne aduce conexiunea cu natura si confort in casa.

  1. Cele 5 Directii SPirutale din Feng Shui

Pentru a oferi o mai buna intelegere a feng shui-ului, vom pune accentul pe cele cinci directii spirituale. Acestea sunt importante deoarece au un rol cheie in armonia sufleteasca a celor ce locuiesc in acea casa.

i. Nordul:

Nordul este direcţia intelepciunii cunoaşterii spirituale. Acesta ne invata a intui si a lasa in seama constiintei sa se manifeste.

ii. Est:

Estul este directionat catre iertare si compasiune.