Cu toții am experimentat, cel puțin o dată în viață, dureri de spate – fie arsuri, intepaturi, iritatii sau dureri de durată. Aceste dureri de spate pot avea numeroase cause, inclusiv poziții greșite atunci când stai în pat sau la birou, întinderi musculare, exerciții cu greutăți insuficiente sau oboseala. Orice fiind cauza, aproximativ 80% din populația adultă a experimentat o durere de spate cronică de-a lungul vieții.

Marea majoritate a cazurilor de durere de spate cronică pot fi ameliorate sau tratate prin masuri precum modificarea stilului de viata, prevenirea si gestionarea stresului, schimbarea activitatilor si folosirea unor tehnici de recuperare fizica. Una dintre tehnicile de recuperare fizica pe care să le urmezi pentru a reduce durerile de spate este yoga.

Yoga pentru dureri de spate: Cât și cum poate fi utlizat

Yoga este folosită în mod regulat pentru ameliorarea problemelor legate de durerile de spate. Există multe poziții de yoga care pot ajuta persoanele cu dureri de spate să se relaxeze și să își îmbunătățească postura și flexibilitatea.

Yoga poate fi practicată atât fizic, cât și mental. Există o gamă largă de poziții de yoga, care pot fi folosite eficient pentru reducerea durerilor de spate:

  1. Cat-Cow (Mâţa-Vaca): Mâţa vaca este una dintre cele mai cunoscute și mai eficiente poziții de yoga pentru durerile de spate. Această poziție relaxează spatele și îmbunătățește flexibilitatea. De asemenea, poate fi eficientă pentru a elimina tensiunea.

  2. Poziția cobra (Bhujanga-asana): Această poziție ajută la reducerea presiunii pe zona inferioară a spatelui și ajută la reducerea disconfortului cauzat de tendinita.

  3. Child’s pose (Poziția copilului): Această poziție yoga relaxează spatele în timp ce relaxează mușchii spatelui și ai gâtului. De asemenea, poate ajuta la reducerea rigidității.

  4. Triangle pose (Poziția triunghiului): Aceasta poziție de yoga poate fi foarte eficientă pentru reducerea disconfortului cauzat de contracţiile musculare şi articulare.

  5. Upward Facing Dog (Poziția cainelui): Această poziție de yoga reduce presiunea în zona inferioară a spatelui și îmbunătățește postura și flexibilitatea spatelui și a articulațiilor.

Beneficii ale yoga pentru dureri de spate

Yoga pentru dureri de spate poate fi o modalitate eficientă de a reduce durerile de spate cronice și de a promova un stil de viață sănătos și autocontrolat. Yoga oferă multiple beneficii, inclusiv:

• Îmbunătăţirea flexibilității și a mobilității;
• Relaxarea mușchilor din spate;
• Întărirea abdomenului;
• Spori flexibilitatea, postura și mobilitatea coloanei vertebrale;
• Prevenirea durerii de spate;
• Ameliorarea durerii de spate cronice.

De asemenea, yoga poate fi folosită pentru ameliorarea anxietății și stresului și poate ajuta la reglarea respirației și a tensiunii arteriale.

Indicații generale pentru practica yoga

Înainte de a începe orice program de yoga pentru dureri de spate, este extrem de important să consultați un medic sau un terapeut. Este recomandat să vorbiti despre starea dvs. de sănătate și despre istoricul medical și să îl solicitați sfaturi înainte de a începe orice program de yoga. De asemenea, este important să consultați un instructor profesionist pentru a vă asigura că faceți pozițiile corect și că nu vă puneti în pericol prin practicarea lor.

Yoga poate fi un mod eficient de a reduce durerile de spate cronice și de a-ți îmbunătăți starea de sănătate. Îmbunătățirea flexibilității, posturii și mobilității colverse în mod regulat poate ajuta la reducerea durerii de spate cronice si la ameliorarea anxietății și stresului.

Însă, înainte de a începe orice program de yoga, este extrem de important să vă consultați medicul și să solicitați sfatul unui instructor profesionist de yoga. Yoga este un mod eficient de a reduce durerile de spate, dar poate fi riscantă daca este practicată incorect.