Când vine vorba despre lupta împotriva febrei, poate că cele mai multe persoane au în minte medicamentele pe care le pot lua pentru a se simți mai bine. Totuși, mulți oameni nu realizează că pot trata și reduce temperatura corpului în mod natural acasă. Tradițional, au existat mai multe modalități prin care puteai să scazi febra acasă. Aceste metode de tratament se bazau pe remedii naturale și tehnici de îngrijire a bolnavului.

I. Cele mai eficiente metode naturale pentru a scadea febra acasa

Majoritatea oamenilor ar trebui să solicite un medic sau să își facă propriul tratament acasă atunci când au febră. Acest lucru este mai evident pentru persoanele cu o condiție medicală preexistentă care sunt mai susceptibile la complicații de febră. Dacă optezi să tratezi febra acasă, trebuie să acorzi o atenție sporită modului în care te simți. Oricum, există mai multe modalități prin care poți scădea febra acasă în mod natural:

A. Utilizează apă rece și umezeala

Una dintre cele mai bune modalități de a scădea temperatura corpului este să-ți speli fața sau să-ți uzi mâinile și talpile cu apă sau o soluție salină. Această tehnică folosește apa rece pentru a reduce temperatura corporală, lucru ce duce la reducerea febrei. De asemenea, puneți câteva prosoape reci, sau puteți băga picioarele într-un vas cu apă rece pentru a reduce temperatura internă a corpului.

B. Utilizați o baie fierbinte

Atunci când ai febră, poate pare ciudat să folosești o baie fierbinte pentru a-ți reduce temperatura. Cu toate acestea, aceasta poate fi o modalitate eficientă de a scădea febra. O baie fierbinte poate ajuta la reducerea transpirației care cauzează febra și poate avea și un efect calmant asupra sistemului nervos, ajutând la reducerea febrei cauzate de infecții sau răceli.

C. Curata-ti tanaru

Îmbrăcămintea care este prea strânsă sau în care se transpiră poate avea un efect major asupra temperaturii corpului. Exercițiile sau alte activități pot ridica temperatura corpului și există șanse să apară o temperatură anormală. De aceea, este important să se mențină corpul curat și uscat pentru a reduce transpirația care poate cauza febra. În plus, ar trebui să-ți schimbi hainele când sunt ude. Putem recomanda, de asemenea, și îmbrăcați-vă cu haine ușoare și aerisite care să permită circulația aerului pentru a-ți menține corpul într-o stare mai rece.

D. Consumați-vă băuturile nutritive preferate

Consumul de băuturi nutritive este unul dintre cele mai eficiente moduri de a scădea nivelul de energie al corpului și de a reduce temperatura acestuia. Un lucru important de reținut este să evităm băuturile reci sau chiar cele cu temperatura camerei. Caloriile de la băuturi precum laptele, sucul de fructe și energizantele sunt prea călduroase și vor contribui la creșterea temperaturii corpului.

E. Consumați produse alimentare care conțin lactate și mențineți Temperatura camerei constanta

În plus, produsele pe bază de lactate cum ar fi iaurtul natural, laptele degresat și brânza sunt eficiente în reducerea febrei. Aceste produse alimentare pot ajuta la reducerea inflamației și febrei, deoarece conțin multe minerale și nutrienți esențiali. De asemenea, se recomandă menținerea temperaturii camerei constante. În unele cazuri, umezirea camerei poate fi necesară pentru a se evita înfometarea.

II. Utilizați medicamente

Dacă simptomele febrei persista, exista șanse ca medicii să recomande administrarea de medicamente. Unii dintre acești pacienți pot opta pentru soluțiile lor constituite în principal din medicamente, în timp ce alții pot face alegeri mai naturale.

A. Utilizați medicamente pe bază de paracetamol și ibuprofen

Unii oameni preferă să utilizeze medicamente pe bază de paracetamol și ibuprofen pentru a scădea febra. Paracetamolul și ibuprofenul sunt antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) care sunt folosite pentru a reduce febra. Unele studii arată că paracetamolul poate fi, de asemenea, util pentru reducerea durerii și inflamatiilor.

B. Utilizați medicamente de înaltă calitate

Înainte de a lua un medicament pentru reducerea febrei, este important să citiți cu atenție lista ingredientelor și indicațiile și contraindicațiile sau complicațiile posibile ale produsului. În unele cazuri, medicamentele pot avea efecte secundare, cum ar fi somnolența sau disconfortul abdominal.