Saritul corzii este un exercitiu de rutină care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea și bunăstarea generală a unei persoane. De cele mai multe ori uitată, sau considerată doar o activitate distractivă pentru copiii mici, sarea corzii este unul dintre cele mai simple și mai populare sporturi. Acest exercitiu ofera beneficii majore pentru trup si minte, ne invata energie si autodisciplina si, la inceputul si sfarsitul fiecarei rutine, poate furniza un moment de stralucire si bucurie.

Iata cateva dintre motivatiile pentru care ar trebui sa fiti motivati sa reporniti sau sa incepeti sa sariti corzile:

  1. Exersati diferite parti ale corpului

Saritul in sus si jos a corzii stimuleaza rapid toate partile corpului, inclusiv picioarele, mainile, coatele, bratele si trunchiul. La prima vedere poate fi o greutate mai mica, aceasta acioneaza mai mult muschii corpului prin liftingul sau la o inaltime mai mare pentru a crea o atingere usoara la cablul superior. Flexibilitatea si forta se contureaza si se imbunatateste in timp ce se maresc ambii calcii, se adauga trunchiul in profunzime, se folosesc bratele pentru a se ridica pe varfuri, miscandu-se de atat de sus cat poate ajunge junghiul superior.

  1. Ofera beneficii cardio

Saritul de corzi este una dintre cele mai bune forme de antrenament cardio pe care le poti face. Aceasta lucreaza inima si plamanii prin folosirea intregului corp. Cardio-ul poate ajuta la reducerea riscului de boli coronariene, scade tensiunea arteriala si arde calorii pentru a pierde in greutate, toate lucrurile fiind importante in orice program de wellness. In plus, daca creste durata și intensitatea acestui exercitiu, poate schimba systemul de ingrijire a corpului.

  1. Managementul Conflictelor

Unul dintre cele mai putin cunoscute beneficii ale saritului de corzi este faptul ca ajuta la prevenirea si gestionarea problemelor. Abilitatea de a controla corpul prin chestionarea coordonarii poate ajuta la eliberarea anxietatii si la schimbarea abordarii problemei. Atunci cand te concentrezi pe lungimi, viteza si intensitatea unei salturi, lumea din jurul tau poate deveni insignifianta. Acest lucru poate ajuta la curatarea gandurilor care se distreaza în mod constant.

De asemenea, saritul corzii ne invata arta controlului si a energiei. Configurarea obiectivelor mici – sa treci peste corzi într-un anumit mod, atingandu-ti pozatiile corect – poate fi folositor pentru a afla modalități de a regla energia și de a gestiona conflicte fizice și emoționale.

  1. Cresterea nivelului de energie si a productivitatii

Rutina saritului corzilor poate genera energie pozitiva, revigadnd-ul pe tine si pe cei din jurul tau. Mintea devine mai focalizata si energizanta, iar schimbarile de pozitie din saritul de corzi ne ajuta sa revigoram corpul nostru. Nu numai ca iti schimba gandurile si obiceiurile, ci te si ajuta sa iti reach-ul influentarea pozitiva a entuziasmului.

In plus, sarea corzii imbunatateste si productivitatea si focusul, ajutandu-te sa te concentrezi mai bine si sa iti realizezi obiectivele. Este foarte usor sa te concentrezi pe partea distractiva a saritului in jurul unor routine. Acest lucru ajuta in a mentine si in a gestiona momentele creative.

  1. Reduce Timpul

In comparatie cu alte sporturi arderii de calorii, saritul de corzi este una din cele mai rapide si eficiente modalitati de a aduce corpului o schimbare exercitii fizice. Unul dintre cele mai bune lucruri despre saritul de corzi este ca poate fi facut oriunde, la orice ora si poate dura doar cateva minute pentru a arata rezultatele.

In plus, poti sari corzi oriunde, chiar si la biroul tau, in jurul segmentului tau recreativ. Daca te imbini cu anumite tehnici si acel ritm, echivalentul unei ore in sala se poate realiza in mai putin de 30 de minute.

  1. Mod Rece de a Sparge Rutina

Saritul pe corzile ajuta la schimbarea rutinei si reducerea starii de schimbare, din monotonia obisnuita. Atunci cand te simti sufocat de energia ta, saritul de corzi poate fi cea mai importanta miscare pe care o faci. Acest lucru inseamna ca daca ți se pare că ai epuizat toate mijloacele creative, sarea de corzi te poate ajuta sa o iei prin autonomul regulilor obisnuite și să aduci mai multă creativitate în proiecte și provocari.

In general, saritul de corzi este un efort mediu care poate aduce beneficii uriase atat emotional cat si spiritual. A sarit pe corzi este un instrument care poate fi folosit in atat de multe moduri. Adaugand practicarea saritului ctrzi , exercitiul poate fi un echilibru excelent intre diversele activitatile pe care leplanificam pentru a ne imbunatatii viata. Acesta are numeroase avantaje care contribuie la mai multa energie, starea noastra suicidara fiind si o scadere a stresului si a anxietatii.

Prin urmare, daca sunteti in cautare de o modalitate pentru a va schimba viata, sarea de corzi ar fi o activitate excelenta. Aceasta este o modalitate rapida si eficienta pentru a va antrena corpul si mintea. Saritul corzii poate avea numeroase beneficii legate de energie, starea de spirit si antrenamentul fizic. Acest exercitiu poate deveni unul dintre obiectivele preferate si frecvente.