Gandacii de bucatarie: Cum Putem Sa Ne Eliberam Permanent de Prezenta Neplacuta a Acestor Insecte?
Gandacii de bucatarie sunt insecte neplacute, dar totusi foarte comune, care invadeaza adesea bucatariile si casele noastre. Daca simti ca ai ramas fara solutii pentru a scapa de ei, citeste urmatoarele informatii si actioneaza asa cum se recomanda si vei reusi sa scapi de gandacii de bucatarie pe termen lung.
Toata lumea stie ce este un gandac de bucatarie: un insect cu picioare lungi, material corporesc gros si cele mai multe din ele par ca au picioarele taiate: toate aceste caracteristici confera acestor insecte un aspect sinistru. Acestea par sa apara din nicaieri, alergand pe langa pereti sau pe langa mobilier. Lingurite, tigai si alte obiecte din bucatarie sunt locurile lor preferate. Asadar, pentru a intelege mai bine cum ne putem scapa de gandacii de bucatarie, sa trecem in revista principalele cauze de baza care ii fac sa se instaleze in bucatariile noastre.
Cauzele principale ale aparitiei gandacilor de bucatarie
Exista anumiti factori care cresc riscul ca aceste insecte sa se instaleze in bucataria ta. Mai jos sunt enumerate acestia:
• Papetaria alimentara sau alte resturi de mancare: gandacii de bucatarie de obicei fac parte dintr-un ciclu de nutritie si se hranesc cu resturile de mancare precum cruste de tarta, fructe, seminte si alte produse alimentare.
• Gunoaie neacoperite: o sala de mese murdara si haotica, chiar si cu resturi de mancare proaspat si semi-proaspat va prezenta anumite avantaje pentru gandacii de bucatarie: aici gasesc adapost si hrana.
• Cutii de gunoi sau saci de gunoi seminuei: desi nu se numara printre principalele cauze de baza, si acestia sunt capabili sa atraga gandacii datorita resturilor de mancare pe care le contin.
• Uscaciuni sau storuri: aceste elemente uitate sunt un mediu excelent care permite gandacilor de bucatarie sa se dezvolte si sa se impregneze in case sau bucatarii.
• Alte infrastructuri si spatii de depozitare a produselor alimentare: orice spatii din bucatarie, in special dulapurile sau chiar anumite comori vechi, poate fi un loc potrivit pentru ca gandacii sa se intinda si sa prinda acoperire.
Cum putem sa ne eliberam de prezenta gandacilor de bucatarie?
In primul rand, este important sa ne insuflam curaj in lupta impotriva acestor insecte si sa nu ne fie teama sa le luam in piept. In plus, este o idee buna sa avem in vedere urmatoarele strategii de lupta contra gandacilor de bucatarie:
-
Curatarea si dezinfectarea bucatariei. Cele mai bune modalitati de a indeparta gandacii de bucatarie sunt curatarea si dezinfectarea bucatariei. Trebuie sa acoperim toate produsele alimentare, curatam intreaga suprafata, stergem resturile de mancare, gunoiul si toate produsele de curatare. Dupa aceea, trebuie sa spalam vasele folosite inainte de a le aseza pe rafturi si sa aspiram covoarele.
-
Folosirea produselor de combatere a gandacilor. Dupa ce ati curatat si dezinfectat cu atentie bucataria, veti resimti o diferenta si veti vedea mai putini gandaci. Totusi, trebuie sa folositi produse special destinate eliminarii gandacilor de bucatarie si sa le folositi in functie de indicatiile de pe ambalajul produselor respective.
-
Aplicarea de tratamente periodice. Acest gen de tratament anti-insecte sau pesticide trebuie sa fie efectuat o data la sase saptamani. Acesta consta in aplicarea unor tratamente esentiale pentru ca bucataria dumneavoastra sa ramana curata si fara microbi.
-
Utilizarea de capcane de gandaci. Pentru a lupta impotriva insectelor nu este neaparat nevoie sa folosim produse chimice. Exista si capcane de gandaci care sunt realizate avand in vedere un principiu natural: atunci cand gandacii odorizeaza la un anumit factor, vor intra in acestea si nu vor mai putea sa iasa.
5.Menajul regulat al bucatariei. Un alt aspect foarte important este prevenirea infestarii cu gandaci, motiv pentru care este important sa mentinem bucataria curata si sa ne asiguram ca ea nu prezinta niciun fel de factori care ii atrag pe acesti insecte. Trebuie sa acoperim toate produsele alimentare, sa luam gunoiul, sa stergem zones permanent murdare precum chiuvetele sau canalele de scurgere si sa aspiram pe sub mobilier.
6.Detectarea gandacilor. Pentru a evita o raspandire excesiva a acestor insecte si pentru a limita numarul lor, trebuie sa le detectam precoce. Acest lucru se poate realiza prin verificarea periodic a trantorilor si a compartimentelor si prin inspectarea plafonului, a cosurilor de gunoi si a peretilor pentru a vedea daca exista semne de prezenta a admiratiilor.
Gandacii de bucatarie sunt o problema reala in bucatariile noastre, dar, daca ne putem mobiliza sa ne luptam impotriva lor, putem sa ne eliberam in mod permanent de prezenta lor neplacuta si sa ne bucuram de orice fel de activitate in bucataria noastra. Aceste strategii sunt rapide si simple, asa ca actionati acum pentru a scapa de aceste creaturi neplacute!