Alegerea culorii potrivite pentru un dormitor poate fi dificilă, iar culoarea perfectă poate face sau sa distrugă un spatiu. Albastrul este o culoare calda si vesela, care poate oferi rapid un sentiment cald si placut. Albastrul este una dintre acele culori care pot fi folosita pentru a obtine sentimente diferite, in functie si de gradatia sau intensitatea pe care o alegeti. De aceea, albastrul se numara printre cele mai frumoase culori pentru amenajarea dormitorului.

La baza alegerii culorii, in special a albastrului, trebuie sa se gandesca la cateva lucruri. Unele persoane gasesc albastrul relaxant, in timp ce alte persoane sunt inspirate de aceasta culoare. Pe de alta parte, albastrul poate fi sugerat si sub forma unei tonalitati mai aproape de verde. In aceste circumstante, albastrul este o propunere ce poate fi mentinuta echilibrat si placut si practic, fara sa provoace ameteli sau sa prea incite in atmosfera creata.

Avantajele albastrului in amenajarea dormitorului

Albastrul este relaxant, reconfortant si creeaza sentimentul unui aer proaspat si curat. Aceste sentimente pot fi deosebit de eficiente si pentru cei care alearga acasa un program plin si nu au prea mult timp liber. In plus, albastrul poate aduce relaxare si poate incuraja somnul.

Acest lucru se datoreaza, de obicei, nuantelor sale reci si frumos desenate precum si capturii luminoase, simplei si delicate echilibre. Intensitatea albastrului poate fi controlata si setata in functie de preferintele personale, dar si in functie de optiunile estetice abordate in amenajarea camerei.

Albastrul ofera si linii subtile si mai comode pentru camerele mici. Exista o varietate de nuante albastru ambiant, care poate fi controleaza conectand si colturile camerei. Acest lucru va poate permite sa ganditi mai mult spațiu deschis si sa depasiti limitele cromatice.

Motivele pentru a alege albastru pentru amenajarea dormitorului

 1. Albastrul are puterea sa creeze atmosfera de relaxare si pace si de aceea este perfect pentru unwa camere in care sa odihniti.
 2. Albastrul poate produce ambiente cromatice destinate persoanelor care prefera tonurile calde sau luminoase.
 3. Albastrul poatefi combinat foarte bine cu multe alte culori sau un alt desen pentru a obtine o experienta visuala unica si interesanta ce va permite sa cream o ambient deosebit si vesela.
 4. Albastrul poate crea un sentiment relaxat si confortabil,care, la randul sau, poate duce la un somn mai bun.

Nuante potrivite pentru albastru in amenajarea dormitorului

Atunci cand vorbim despre albastru putem mentiona, fara probleme, urmatoarele nuante ce pot fi folosite cu succes pentru amenajarea unui dormitor:

 1. Stilul Mediterranean: este un albastru cu mult verde ce poate creea un ambient cald si reconfortant si poate fi folosit in interior cu un aer mai natural si revigorant.
 2. Sky Blue: aceasta nuanta de albastru poate transforma camera in altoiul in care momentele de relaxare sunt preponderante.
 3. Teal: este o varianta interesanta si moderna, mai vioaie, ce poate aduce un plus de confort si angajament in decorare.
 4. Blues Cu Un Twist: albastrul cu un twist aduce adica o noua frumusee in conerte, datorita nuantelor care pot fi transmise prin aceasta culoare.

Alte idei pentru folosirea albastrului in amenajarea dormitorului

Designul unui dormitor poate include, in primul rand, albastru ca baza si poate fi completat cu alte nuante si sugestii. Heres cateva:

 1. Mobilierul care se potriveste cu nuanta albastra poate fi realizat din lemn sau metal si aceasta poate fi o optiune mai mult decat relaxanta si o echilibrare perfecta din punct de vedere estetic.
 2. Blaturile de birou si de zi ale dormitorului pot include materiale simple dar moderne, in culori tari, precum albastru, lila sau verde.
 3. Cuverturile si pernele sunt destinate unor articole ce transmit linistea albastrui si totusi energia acesteia prin folosirea unor materiale subtile si placute la atingere.
 4. Pentru un plus de energie si un element ce poate crea interes visual, alege sa folosesti obiecte decorative, cum ar fi tablouri ce aduc in atentie culori deschise, vii, energice, precum albastru, lila sau roz.

Albastru și iluminat

Albastrul se poate echilibra foarte elegant cu iluminatul potrivit. Vom putea construi un ambient placut si controla lumina prin controlul iluminatului in functie de diferitele nuante ce compun ambientul.

 1. Pentru locurile principale din camere putem folosi un iluminat puternic si protectiv, ce este optimizat pentru a crea sentiment de relaxare.
 2. In general, pentru starea de relaxare si relaxare, lampadarele in culori vii, precum albastru sau lila, sunt alegeri excelente.
 3. Cand vine vorba de lampile suspendate, acestea sunt si ele potrivite pentru interpretarea evolutiei albastrului. Ele produc o lumina mai primitoare si mai data inapoi aparuta.

Pregatirea dormitorului pentru albastru

In crearea unei atmosfere optima si a echilibrului perfect intre design, trebuie sa luam in considerare mai multe atribute ce se alatura albastrului pentru a crea un ambient parfait:

 1. Chiar daca albastrul se potriveste la orice tip de spaț, trebuie sa avem grija ca mai putin sa fie mai mult. Astfel, nu exagera la folosestea albastrului in amenajarea dormitorului. Daca vrei sa folosesti mai multe culori, cauta combinatii cromatice care sa se potriveasca perfect, ceea ce va produce un design interior mai placut.
 2. Acorda atentie detaliilor. Cei mici accesorii pot satisface cerintele de design in spatiul albastru. cum ar fi perne decorative, oda everset, garnituri scurte, lampadare delicioase.