In timp ce obtinerea unei siluete tonifiate este obiectivul pentru ambele sexe, uneori ingrijirea corpului femeilor este mult mai dificila decat a barbatilor. Unele studii de specialitate au constatat ca femeile au tendinta de a castiga mai repede greutate, dar mai mult decat atat, sunt predispuse sa piarda greutate mult mai greu decat barbatii. Iata ce spun cercetarile in acest sens si care sunt principalele cauze ale acestei diferente.

I. De ce pierderea in greutate ar putea fi mai dificila pentru femei?

A. Evolutionarea

 1. Adaptarea evolutionary

Pentru milioane de ani, femeile si barbatii au avut nevoie de acumularea de grasime pentru a supravietui. In trecut, mesele erau rare si foarte variabile. Femeile isi luau in greutate mai usor pentru a avea grasime suplimentara pe care sa o depuna in perioadele de foame, acest lucru facandu-le mai rezistente in fata greutatilor si stimulilor. Acest lucru inseamna ca femeile au evoluat pentru a stoca grasime mai usor decat barbatii.

 1. Hormonii

Hormonii joaca un rol major in greutate, fie ca vorbim despre câstig sau pierdere in greutate. Testosteronul este hormonul cel mai cunoscut care promoveaza câstigul in greutate pentru barbatii si eliminarea excesului de grasime. Femeile, pe de alta parte, detin un nivel mai scazut de testosteron fiind, prin urmare, mai predispuse sa castige greutate.

La fel, progesteronul poate fi responsabil pentru acumularea grasimii la femei. Acest hormon din vezica biliara ajuta la stocarea grasimii sub forma de depozite de grasime profunda situata in jurul abdomenului, soldurilor si coapselor.

B. Dieta si activitatea fizica

 1. Mentinerea constantului stresului

Pentru femei, stresul emotional sau mental poate fi extrem de dificil de a controla. Stresul extrem poate face chiar sa provoace cresteri ale nivelelor hormonale iar asta poate fi in detrimentul pierderii in greutate. De exemplu, cortizolul, hormonul stresului, poate favoriza acumularea in greutate, cauzand criza alimentara.

 1. Preferintele alimentare

Nutritia este cea mai importanta parte a oricarui program de pierdere in greutate. In ceea ce priveste preferintele alimentare, ambele sexe au alese alimente bazate pe dorinte si sentimente, dar tendintele difera. Femeile prefera mai mult alimentele dulci si de patiserie, astfel fiind predispuse la ingrasare mai usor decat barbatii.

C. Educatia privind sanatatea

 1. Nivelul stiintific

Cu toate ca femeile au demonstrat sa se motiveze mai usor pentru o dieta sanatoasa, exista o neintelegere considerable in ceea ce priveste cunoasterea lor despre nutritie sau dieta. In unele cazuri, femeile poate fi mai preocupate de obiceiurile alimentare decat de cunoasterea pregătirii adecvate a meselor si aportul nutritiv corespunzator.

 1. Relatia cu doctorul

Relatia necorespunzătoare dintre medici si pacientii femei poate fi unul dintre motivele pentru care sanatatea femeilor ar putea fi afectata, in special in planul pierderii in greutate. O studiu realizat in Franta a constatat ca aproximativ 3 din 4 femei nu au primit suficiente informatii din partea medicului lor despre nutritie si stil de viata activ.

II. Ce se poate face pentru a pierde greutatea?

A. Controlul porţiilor

 1. Exercitiul prealabil

Trebuie sa incepeti cu obiceiurile alimentare, initiind un control riguros asupra portiei alimentare. Trebuie sa masurati portiile de alimente pe care le consumati si sa va intrumentati dieta cu cele esentiale pentru sanatate. Acest lucru previne excesul de alimente si va poate ajuta sa mancati mai sanatos.

 1. Rezolvarea sentimentelor

Mai mult decât atât, ar trebui sa fiti constienti si sa luati in considerare starea trupei. Desi poate parea diferit, a vedea cum mancarea poate influenta starea intelectuala si fizica poate fi important pentru a preveni excesul de mancari. Daca va simtiti tristi sau tristi, nu va implicati in mancari excesive pentru a elimina aceasta tristete.

B. Sport

 1. Lucrati portiunile corecte

Daca intentionati sa pierdeti in greutate, urmatoarea pas pe care trebuie sa il faceti este sa efectuati exercitii fizice corespunzatoare. Activitatea fizica va va ajuta sa ardeti calorii si sa importi metabolismul si sa pierdeti din greutate mai repede decat pierderea in greutate clasicenta. Aceste exercitii includ exercitii cardiovasculare.

 1. Modificari ale pozitiei

Miscarea nu se limiteaza la o singura forma de exercitiu. Exista si alte modalitati de a lucra muschii si de a stimula pierderea ln greutate. Pozitiile, cum ar fi Yoga, Pilates sau Tai Chi, sunt alte optiuni excelente pentru a va tonifia corpul si pentru a va ajuta sa pierdeti mai usor in greutate. Pozitiile ofera mai mult decat pierderea in greutate. Acestea va pot ajuta sa va detensionati si sa va ridicati starea de spirit.

C. Suplimente

1.Asimilati nutetientii esentiali

Daca va limitati excesiv dieta, nu veti obtine necesarul zilnic de nutrienti, vitamine si minerale. Pentru a ajuta corpul sa functioneze la capacitate maxima si sa piarda in greutate, este imperativ sa luati suplimente alimentare corespunzatoare. Aceste suplimente va vor oferi necesarul de nutetienti necesar pentru a accelera procesul de pierdere in greutate si pentru a preveni orice deficite nutritionale.

 1. Extracte din plante

In afara suplimentelor obisnuite pe baza de vitamine si minerale, se recomanda extractele din plante ca suplimente si tratamente naturale pentru accelerarea pierderii in greutate.