Buchetele de mireasa sunt printre cele mai importante elemente din ziua nuntii. Ca o partneriat Marelui Moment, acestea simbolizeaza schimburile de sentimente și energii dintre miri și apropiații lor. Acestea sunt printre cele mai comune simboluri ale nuntii si gata sa surprinda pe oricine. Buchetele reprezinta in primul rand eleganta si finetea, iar alegerea lor trebuie sa reprezinte inca de la deschiderea evenimentului dragostea si devotamentul celor doi parteneri pe acest drum al vietii.

Cum sa alegeti buchete de mireasa perfecte

Alegerea unui buchet de mireasa perfect poate fi uneori destul de provocatoare. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este important sa iei in considerare urmatorii factori:

• Stilul floral – Exista numeroase stiluri diferite care cuprind buchetele de mireasa. Cu toate ca peisajul floristilor s-a simplificat de-a lungul anilor, atunci cand alege buchetul pe care sa-l porti dupa ofitiriile religioase, in ziua nuntii, este important sa tii cont in primul rand de stilul floristic.. Potrivirea stilistica si a contrastului dintre flori si culorile acestora reprezinta baza.

• Tipurile de flori – Cand vine vorba de linge de mireasa, cele mai populare alegeri sunt trandafirii, lalelele, garoafele si orhideele. In cazul in care preferi sa pastrezi o traditie veche, trebuie sa iei in considerare ca trandafirul reprezinta intelepciunea, laleaua – efervescenta, garoafa – gratitudinea si orhideea – frumusetea si taina dragostei.

• Asezarea – Asa cum se pune problema ca buchetul sa fie aplat si echilibrat, feliul in care sunt aranjate culorile si buchetele de mireasa, va poate da o nota de originalitate. Variatiile coloniare pot crea un impact vizual remarcabil, mai ales cand e completat cu buchete laterale mai mici, care sa se potriveasca designului general.

• Accesorii – Elementele extra pot adauga o nota inovatoare buchetului. Acestea pot fi un lant din aur sau argint, paiete de sticla, fire de mătase sau diferite diverse mărgele. Daca te simti in largul tau cu acestea, cu siguranta le poti include.

• Textura – Pentru a adauga mai multa personalitate buchetului tau, poti folosi ramuri, verdeata si alte elemente suplimentare. Acestea nu numai ca adauga un plus de stil, dar pot stabili, de asemenea, baza buchetului, oferind contrast si materialitate.

• Marimea – Alegerea marimii buchetului este destul de importanta. Buchetele mari sunt dramatic mai pompoase, dar trebuie sa ai in vedere proportiile tinutei in care o sa iti petreci toata ziua nuntii. Buchetele mici si mijlocii pot fi si ele foarte placute, in cazul in care faci o tinuta mai relaxata.

• Culorile – Culorile florilor adauga un plus de personalitate buchetului și ida subliniaza tonul nuntii. Modelele care combina diferite tonuri de culori vor atrage cu siguranta atentia si vor adauga senzatia si stilul pe care le meriti ,in ziua nunti. este important sa iei in considerare tonul pielii tale, tinuta si chiar culoarea peretilor de la locatia nuntii.

• Umezirea – Dupa ce a fost configurat buchetul, ramane sa fie umplută cu apa curata pentru a mentine florile hidratate si proaspete toata ziua.

Tipuri de buchete

Daca esti in cautarea buchetului perfect sau ai nevoie de unele idei in plus, iata cele mai populare tipuri de buchete de mireasa:

  1. Pom-pon – Acest buchet de mireasa este o modalitate si o alegere buna, daca esti in cautarea unui design diferit. Focurile de artificii ale acestei aranjari, fac ca buchetul sa para coplesitor si inconfundabil.

  2. Cascade – Acesta este un stil specific buchetului, care ofera marii mirese o solutie fashionabila si stilata. Fiind practic un buchet tip cascada, acesta va cadea in cee ace seman ca o curte elvetiana. Pentru o pata de culoare, poti adauga unele flori colorate in aceasta cascada.

  3. Vintage – Daca preferi un buchet cu un aspect mai indoit și classsic, preferata alegera poate fi una vintage. Acest stil prezinta genele clasice ale trecutului si este foarte popular printre mirese.

  4. Dosar – Buchetele de dosar sunt mai mici si ofera un efect echilibrat si dimensional. Acestea sunt ideale pentru a fi purtate cu o tinuta traditionala si de vocanoare.

  5. Cu cedru – Buchetele arrangementsale din cedru pentru mirese pot fi anejate cu frunze sau ramuri si sunt o succesiune perfecta pentru miresele care vor sa puncteze stilul lor.

  6. Lasso – Acest tip de buchet este unul dintre cele mai populare. Format din mici buchete asezate pe verticala, aceasta aranjare are un aspect dramatic si va face sa impresionati din primul moment.

  7. Flori de papetarie – Daca vrei sa optezi pentru un buchet inovativ si luxuriant, ar trebui sa iei in considerare florile de papetarie. Acestea sunt create din hartie subtire si confera un toc profund buchetului.

  8. Ion Alecsandrescu – Acest buchet este compus din trandafiri, lalele si garoafe perfecte care se suprapun in forma unei stele. Acest buchet ofera miresei acel factor wow special si stralucitor.

  9. Spiral – Buchetul spiral ofera o alegere cat mai moderna si versatila. Acest design este format din flori relaxate si tinere care se aseaza in cercuri perfecte.

  10. Simplu – Putem vorbi despre buchetul simplu ca despre unul dintre cele mai elegante tipuri de buchete. Acest design reprezinta cu usurinta acurateatea si regalitatea. Buchetul simplu poate fi un element traditional al oricarui eveniment.