Exercitiile cardiovasculare contribuie la reducerea riscului de aparitie a unei varietati de boli si tulburari acute si cronice, cum ar fi bolile cronice de inima si diabetul. De aceea, este imperios necesar sa consacram mai mult timp si energie pentru a-i facilita exercitiile de cardio pe care le putem face fara sa fim nevoiti sa iesim din casa.

Miscarea amprentei: Beneficiile exercitiilor cardio, acasa

Exercitiile cardio facute acasa, daca nu sunt exagerate in cadrul lor, aduc numeroase avantaje corpului nostru. Ele ofera posibilitatea de a:

• Arderea caloriilor si prevenirea efectelor riskante
Astfel, miscarea contribuie la arderea caloriilor si la prevenirea efectelor negative ale obezitatii si a kilogramelor in plus.

• Intarirea inimii si a sistemului cardiovascular
Alte beneficii sunt legate de intarirea inimii si a sistemului cardiovascular, de accelerarea multiplei viteze respiratorii si de prevenirea bolilor cardiovasculare si a altor patologii.

• Intarirea muschilor si a scheletului
De asemenea, aduce un aport semnificativ la intarirea muschilor, la cresterea rezistentei si la imbunatatirea kerosenilor articulatiilor si a scheletului.

• Protejarea metabolismului si cresterea bunei dispozitii
Miscarea ne scuteste si de modificarile metabolice, cum ar fi pe cele asociate cu diabetul, si poate avea un efect pozitiv asupra starii de spirit.

Exercitii cardio acasa: Variante pentru a arde calorii

Iata cateva exercitii cardiovasculare simple si accesibile, pe care le putem face acasa, pentru a arde calorii:

• Urcatul scarilor
Putem sa facem antrenamentul in fiecare zi ascensiunile pe scari. Cu cateva seturi de urcat scari iesite din comun, putem arde pana la o suta de calorii.

• Saritul coardei
In plus, saritul coardei este unul dintre cele mai clasice si eficiente exercitii cardiovasculare pentru pierderea in greutate. Acest exercitiu se poate realiza la domiciliu si necesita foarte putina echipament, doar o coarda.

• Rulatul
Rularea sau rulatul in interiorul casei poate fi un mod excelent de a face exercitii cardio pe care sa le puteti face fara sa iesiti din casa. Aceasta poate crea un antrenament intens si poate sa dureze de la 15 pana la 30 de minute.

• Sariturile laterale
Sariturile laterale sunt alte exercitii bune pentru arderea caloriilor. La inceputul antrenamentului, ne pot tine corpul si picioarele in forma si intensifica antrenamentul aerob.

• Flexiunile
Flexiunile sunt exercitii bine cunoscute de mentinere a sanatatii. Acestea maresta rezistenta pozitiva a spatelui, a trunchiului si a muschilor posteriori. Sunt extrem de importante in prevenirea sau recuperarea afectiunilor, cum ar fi sciatica, dureri de spate si umflare la nivelul picioarelor.

• Catararea si alergatul
Daca dispunem si de catarare, putem alterna antrenamentul cu urcatul, iar alergarea poate fi facuta, de asemenea, pe langa usile interioare si chiar si in camere mici.

• Exercitiile cu propriul corp
În fine, putem sa amintim si exercitiile efectuate cu mai putin echipament, de genul flexiunilor, mersului pe varfuri, flotarilor sau asezarii in pozitia de plonjon cu mainile si picioarele ridicate de la sol. Acestea lucreaza muschii.

Beneficiile facerii exercitiilor cardio, acasa

Este adevarat ca acest tip de exercitii nu necesita o pregatire prea speciala si ne pot oferi beneficii majore, cum ar fi:

 1. Nu necesita echipamente sau instrumente speciale
  Miscarea de cardio de acasa poate fi efectuata chiar si cu hainele de casa si fara prea multe echipamente.

 2. Iesi mai repede din antrenament
  Miscarea cardio, indiferent daca se face acasa sau nu, dureaza, in general, mai putin decat cele de forta. De exemplu, 15 minute de mers pe jos in interiorul casei poate sa arda aceleasi calorii ca si un antrenament cu greutati de 30 minute.

 3. Exista lungi momente de relaxare
  Miscarea cardiovasculare ajuta la o buna respiratie si relaxare.

 4. Contribuie la cresterea nivelului de energie
  Exercitiul cardio ofera mai multa energie zilnica, indiferent de numarul de minute pe care le putem dedica.

 5. Ajuta la controlul greutatii corporale
  Daca le facem in mod regulat, exercitiile cardio sunt o modalitate excelenta de a controla greutatea corporala.

 6. Creste rezistenta muschilor
  Daca facem antrenamentul cu greutati sau mai multe tipuri de miscare, ne pot oferi rezistenta si flexibilitate musculara.

 7. Stimuleaza sentimentul de bunastare
  Mergand pe jos sau facand diverse exercitii, poate sa apara un sentiment de bunastare. Acest lucru ne poate ajuta si sa facem fata mai bine stresului si nivelului crescut de stres din viata noastra cotidiana.Exercitiile cardiovasculare aduse acasa sunt, fara indoiala, leac miraculos atunci cand vine vorba de pastrarea sanatatii. Si nu necesita neaparat echilibru si exactitudine, se poate efectua antrenamentul si cu usurinta. Pentru a obtine maximum pe scurt, trebuie sa ne concentram pe calitate este intotdeauna mai buna decat cantitatea. In plus, este important sa ne adaptam tempo-ul miscarii. In acest fel, iesim mai bine din antrenamentul nostru si obtinem mai multe beneficii si fara sa mergem la sala de sport.